מבולבלת...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מבולבלת...
    ד
    14/01/2013

היי
    יצאתי עם מישהו (נקרא לו צ') במשך 5 חודשים ולפני שנה נפרדנו בגלל שטות... בשנה הזאת יצאתי עם 2 בחורים אבל הרגשתי שזה לא זה, והמשכתי לחשוב על צ'. אז לפני כשבועיים החלטתי לשלוח לו הודעה והתכתבנו במשך שעות על גבי שעות. אחרי 4 ימים נפגשנו והחלטנו לחזור. הוא ממש נראה מאושר מהצעד הזה והסמיק כמו ילדה בת 7. עכשיו אני מבולבלת, כי ממש רציתי אותו כשהתחלנו להתכתב אבל בגלל שהוא נענה ל"חיזור" שלי כל כך מהר וכל כך בקלות, זה לא נתן זמן לאש ולמתח להתחמם. עכשיו הוא שלי והוא שולח לי הודעות כל יום. אנחנו נפגשים כל סוף שבוע כשהוא חוזר מהלימודים בדרום, למשל בסופ"ש האחרון הוא חזר בחמישי והתראנו חמישי, שישי, ושבת!!! וזה משגע אותי... עד לפני שבועיים הוא בכלל לא טרח ליצור איתי קשר ועכשיו פתאום הוא נמס מכל מגע שלי. ואני יודעת שהוא ביישן, אז זה לא שהוא לא רצה את הקשר הזה או משהו, הוא פשוט התבייש ליצור איתי קשר. יש כאלו שצריכים דחיפה קלה. אבל עדיין... זה פשוט הוריד לי לגמרי שהוא נענה בחיוב וכל כך בקלות!!! מה עושים??? הבחור הזה מדהים ואין לי ספק שיהיה לי עתיד מושלם איתו, הוא יציב, הוא משכיל, הוא יגיע רחוק בחיים. אבל קשה לי להימשך אליו עכשיו כמו שנמשכתי אליו לפני הפרידה... האם זה הסוף??? או שאני יכולה לחזור לאהוב אותו כמו פעם?? בבקשה עזרה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הוא לא יודע לשחק את המשחק הזה

עדי בדיחי
    15/01/2013

שלום בדויה,

הצ' שלך, שכ"כ חיכה לך והתבייש לעשות צעד- היום הוא באמת "שלך", מספק אותך, רוצה בך, משקיע בך את כל זמנו וזה קצת "טו גוד טו בי טרו" מבחינתך. זה יותר מידי "בר השגה" עבורך.

"יורד לך ממנו" כי את ציפית, במהלך הזמן, לעבודה קצת יותר קשה מצידך- ציפית שהוא יהיה קצת קשוח, קצת "רע לב", משהו בסגנון. כשזה לא קרה והוא נענה לך בכנות, עם האמת שלו, ולא שיחק איתך משחקים כאלה ואחרים- פתאום לא בא לך. :)

בואי נבחן את הדברים- איזה בן זוג את מחפשת? האם את מחפשת מישהו (לאורך טווח) שאחרי כל משבר "יעשה לך את המוות" וישגע אותך בהתעלמויות, ויתן לך "לעבוד מאוד קשה" כדי להחזיר אותו לקשר? האם את זקוקה לאדם כזה שיזכיר לך שוב ושוב כמה הוא שווה ולמה הוא שווה את המאמצים שלך? אני יכולה לספר לך שאחרי 2-3 פעמים כאלה, בהנחה ותהיי גם נשואה לטיפוס כזה- האהבה לא תחזיק את כל הקשר ותזדקקו להרבה משאבים כדי לעצור את ההידרדרות. כי אף אחד מאיתנו לא אוהב כשמתייחסים אליו כך.

לעומת זאת, אולי תרצי גבר ש"נוח לפיוס", גבר שבא לקראתך, שמחכה לצעד שלך ומרגיש בטוח בך, יעביר את זמנו איתך וישקיע בזוגיות- גם כשיש נתק.

אני רוצה שתנסי לבדוק עם עצמך לא "מה עושה לך את זה" כרגע, ביומיום. אלא מה עתיד להיות עם כל אחד מהטיפוסים שציינתי.

הייתי רוצה שתגיעי למסקנה כי את בן הזוג הנוכחי, יש לשמר טוב טוב- דווקא כי הוא לא יודע לשחק את המשחק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בהחלט אקדיש לזה מחשבה

ד
    16/01/2013

אין לי ספק שזה משהו אצלי לא בסדר.. כבר התייעצתי עם מקצוען והוא הסיק שזה בגלל ה"היעלמות" של ההורים שלי בצעירותי. ושאני רגילה שבמערכת יחסים יש צד שרודף ונרדף או משהו בסגנון... השאלה איך פותרים בעיה כזאת גדולה שהתפתחה מהילדות? זה לא משהו שנפתר ברגע לצערי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להמשיך מול איש מקצוע

עדי בדיחי
    16/01/2013

שלום בדויה,

אם התייעצת עם איש מקצוע והתחברת לפרשנות הזאת, שווה להמשיך ולברר מאיפה הדברים נובעים. ככל שתעמיקי ותבררי- יהיו לך יותר תשובות איפה כן אפשר לשנות את הדפוסים ה"בעייתיים", אלו שמעכבים אותך מלהשיג שינוי, ואיפה יש לקבל אותם כפי שהם ולנסות להמשיך להיות מודעים להם.

אז לפתור את זה ע"י המשך טיפול מסודר, קבוע, אצל איש מקצוע מכיל שיוכל לעבוד איתך על כל התכנים שאת מעלה. זאת השקעה, אבל משתלמת לטווח ארוך מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועכשיו לפיתרון קצת יותר ראלי..

ד
    18/01/2013

כי כרגע אין לי את הכסף לאיש מקצוע וברוך השם פתרתי את כל הבעיות האישיות שלי בכוחות עצמי, ולא לא הייתי בחיים אצל איש מקצוע, ועובדה שאני יודעת את התשובות האלו כבר בעצמי. אז בואי תנסי לעזור לי בצורה קצת יותר פרקטית בבקשה ותסבירי לי איך לדעתך אני פותרת את הבעיה הזו? כי באמת קשה לי, מצד אחד הבנאדם מדהים ויש לי קצת משיכה אליו אבל לא כמו פעם ובפנים אני כן רוצה שזה יתפתח עוד ועוד ורוצה שזה יצליח, אבל חיצונית משהו מונע ממני. יש לי איזהשהו מחסום שאני רוצה להסיר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה

עדי בדיחי
    20/01/2013

בוקר טוב בדויה,

אני יכולה להבין את ההתנגדות שלך להמשיך ולהבין מהו המחסום הזה דווקא בטיפול. זה בסדר שאת לא מעוניינת בדרך הזאת. אני עדיין עומדת מאחורי האמירה וההמלצה שלי שבדרך שהיא "אחד על אחד" מול מישהו מוסמך- אפשר להגיע לדברים מאוד מהותיים וכאלו שיוכלו להסביר לך מה פשר המחסום הזה. וזוהי בחירתך, ואם את יודעת את כל התשובות ואת הכל פתרת לבד- הרי שיש לך כנראה את כל הכלים.

נסי לחזור לתגובתי הראשונה אלייך ולשאלה "איזה בן זוג את באמת מחפשת". הרי שאם את מחפשת את זה הנוכחי, והוא בידייך - למה את בכל זאת כבויה בתוך מערכת היחסים הזאת? אולי את זקוקה ל"עבודה קשה" יותר בתוך קשר, כיוון שזה מה שחווית במודלים קודמים שראית, מודלים של זוגיות.

אם תצליחי להפריד שזה מה שחווית אז, והיום את חווה משהו בהווה, אחר, שעושה לך טוב- אולי גם תצליחי להצית בך משהו. כפי שכתבת- יש כאלה שזקוקים לדחיפה קטנה, ויש אולי כאלה, כמוך, שזקוקים לעבוד קצת יותר קשה כדי להשיג בן זוג- כל אחד מסיבותיו שלו.

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו