מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפתוח מחדש דיון על בגידהיסמין15/01/2013
שלום רב!
עשיתי טעות נוראית, אני בן אדם מאוד מאוד נאמן ובגדתי בחבר שלי עם האקס שלי שלא מרצון לפני חצי שנה.. הוא אמר לי שהמפגש הוא רק כדי לדבר והדברים התגלגלו ולמרות שאמרתי לו מאה פעם שאני לא רוצה, נכנעתי לרצון שלו והוא גמר שלא בדרך סקס. בהתחלה התחמקתי מהסיפור והמצאתי כל מיני דברים, לחבר שלי על הסיפור ( סיפרתי לו שנפגשתי איתו כדי לנשוך אותו במקום הרגיש- הזוי אני יודעת) ואז כשזה ממש התחיל להפריע לי וצמו לי מלא רגשות אשם ,סיפרתי לו חלק ממה שקרה שם. הוא שאל אותי בזמנו אם סיפרתי לו הכל ואמרתי לו שכן, בגלל שאיני רוצה עוד להכאיב לו.. אני נורא מצטערת על הבגידה ובקשתי ממנו סליחה אלפי פעמים.. חבר שלי סלח לי על הבגידה וחזרנו להיות בדיוק כמו שהיינו קודם.. הבעיה התחילה לפני איזה שבוע שצצו לי חרדות שהאקס שלי צילם אותי או הקליט ( למרות שבכלל אין לזה ביסוס) וממש קשה לי לחיות עם הפחד הזה, שכבר גורם לי לחשוב שהאקס שלי הקליט אותי בשביל לסחוט אותי בעתיד.אני לא רוצה לפתוח את הסיפור של הבגידה עוד פעם במיוחד אחרי שחבר שלי סלח לי, אך אני מפחדת שזה יתגלה ( מהקלטות שלי- אני יודעת שזה לא הגיוני) והוא ישמע על הדברים האלה לא ממני ואז עוד יותר יכעס עליי, ומה יקרה זה אם יתגלה אחרי שנתחתן + ילדים? איני רוצה להישאר לבד. חשוב לי לציין שחבר שלי דיבר עם האקס והוא מכחיש לגמריי כל קשר, אז אין מצב שהוא עוד 10 שנים יגיד פתאום שהוא כן היה ושעש לו הוכחות נכון?אולי אני צריכה לדבר איתו בכנות ולהגיד לו שיש דברים שאני שומרת הלב לגבי הפרידה ולתת לו את הבחירה אם לשמוע או לא?אני באמת לא רוצה לפגוע בו, אך קשה לי מאוד להשתיק את החרדות אני אפילו לוקחת מדי פעם רגיעון.. גם קשה לי לחשוב שכל החיים אני ארגיש שאני מסתירה מחבר שלי את האמת כולה, ושהוא יודע רק חצי, אבל הוא יודע שעשיתי טעות וגם אני יודעת, אז מה משנים הפרטים לא? בבקשה תייעצי לי אני פשוט שבורה( כבר חצי שנה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמה שלא נגמרת
עדי בדיחי15/01/2013שלום יסמין,
לצערי תחושות האשמה ימשיכו להגיע כל עוד לא תמצאי לכך פיתרון הולם. יש תחושה של פרנויה מסוימת- תחושת רדיפה כזאת- רק בגלל שלא אמרת ממש את הכל. כי אם היית אומרת, לא היית מדמיינת כאלו תסריטים בראש. אני לא חלילה עושה לך "נו נו נו", אלא מסבירה מה קורה כרגע, אצלך.
אני לא יודעת בדיוק מה סיפרת לו ועד כמה הסתרת, מה שבטוח הוא שתחושות האשמה האלו הן לופ אחד גדול, שלא מביא אותך למצב של התנהלות בריאה בקשר. יש לך שתי אפשרויות- או להגיד לו את אשר על ליבך, שאת חוששת מאוד שיפגע מצד אחד ומצד שני את מעוניינת בהמשך נקי של הקשר ויש דברים על ליבך שאת חייבת לנקות. או להמשיך הלאה ולהחליט שכל התסריטים האלו אכן הזויים, ולפחות סיפרת לאקס את שורש העינין.
חשבי על ההשלכות של שתי האפשרויות, ועד כמה לפתוח נושא זה מחדש יכול לערער שוב את הקשר. אני מאמינה שתגיעי להחלטה הנכונה, ואם יש עוד תכנים שתרצי לשתף בהם כדי לכוון אותך- בשמחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)