זוגיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זוגיות
    קרין
    16/01/2013

שלום
    אני בזוגיות עם אישה כבר 6 שנים ,למעלה מ3 שנים אנו גרות ביחד. יש לנו תקשורת מצויינת בינאישית ,סקס מעולה שלא ירד לא בכמות ולא באיכות ב6 שנים אחרונות והבנה הדדית. כמו כן לא פעם אני שומעת שיש צורך בכך שלכל אחת מבנות זוג יהיו חברים לא משותפים ,כלומר לצאת בנפרד...יחד עם זאת אין לנו צורך בכך ,לי אישית אין צורך לחלוק את חיי פרטים עם הרבה אנשים וגם לה אין צורך בכך-דיברנו בחופשיות לא פעם על זה. האם זה נכון שהשילוב שלנו יכול לא לעמוד לאורך זמן,עקב כך ? אם נוח לנו וטוב עם מה שיש .
    דבר שני שמעתי לא פעם שאהבה עוברת עם זמן. ובמקום בא חברות האם ניתן להתעדכן במחקרים שיוצאים על נושא,בדגש על קהילה לסבית?אם באמת כך -שאהבה עוברת אז מה הממוצע מבחינת השנים שזוג ביחד. כמו כן גם עניין של תשוקה ?אחרי כמה זמן בממוצע אצל זוגות זה מתרחש?
    כל כך טוב לי שלפעמים זה מדאיג ,בעקבות זאת בא פנייה שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמעט כל זוגיות צפוייה לשינוי כלשהו

דורית כהן
    17/01/2013

קרין היקרה, ראשית משמח אותי מאוד לשמוע עד כמה טוב לכן אחרי 6 שנים!!! זה כלל לא מובן מאליו!!!
    אני מניחה שמה שעובד כאן, אצלכן, הינם שני מרכיבים עיקריים: משיכה מינית וכימייה טובה מצד אחד, ויכולת בין אישית גבוהה לתחזק את הקשר ולשמור עליו, וליצור פעולות יומיומיות שבונות עוד ועוד אהבה - מצד שני.

זה הסוד של אהבה שמתמשכת לאורך השנים, שצריך בסיס כימי טוב משולב ביכולת תקשורתית טובה.
    ואם יש לכן את זה, לא צריך כל כך לדאוג,למרות הסטטיסטיקה הבעייתית.

את צודקת שאצל רוב הזוגות חלים משברים לאורך השנים, והאמת היא שכמעט אי אפשר להימנע מכך, משום שאנחנו בנויים בצורה כזאת שכל אחד מאיתנו משתנה, צומח, מתפתח, או לחילופין נעשה חולה ונתקל בבעיות אובייקטיביות שמשפיעות עליו כגון בעיות בעבודה, במערכות היחסים עם ההורים, עם הילדים...כל הדברים הללו חודרים ומהווים קושי ואתגר גם בזוגיות מתמשכת, וכמעט אין זוג שלא חווה משברים בדרך!

השאלה היא איך עוברים את המשברים הללו. יש משברים שמצליחים לעבור אותם בכוחות עצמיים, ויש כאלה שחייבים להתייעץ עם אנשי מקצוע.
    נראה לי שכמעט כל זוג ניגש לפחות פעם אחת לייעוץ זוגי במהלך שנותיו ביחד...זה חלק מן ה"עיסקה" שנקראת זוגיות...

בכל מקרה, נסי לא לדאוג עכשו, כי חבל לקלקל את הכיף שיש לכם עכשו עם דאגות מיותרות. ואם מתישהו בעתיד תרגישו שמשהו מתחיל להשתבש - יש פתרונות מאוד טובים בתנאי שמגיעים מספיק מוקדם, לפני שהבעיות מסתבכות ומחמירות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו