מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבולבלתג'ני17/01/2013
אני בת 23 ויש לי חבר כבר כמעט שנתיים.
הייתה תקופה לפני שנה שסבלתי מהתקפי חרדה, לא יודעת מה הסיבה. מאז יש לי כל הזמן פחדים שחבר שלי בוגד בי למרות שאני יודעת שהוא לא וכל הזמן מחשבות שליליות על המערכת יחסים. אבל כשאני נמצאת איתו טוב לי מאוד. לפעמים אני חולמת חלומות שאנחנו נפרדים. היום בלילה שוב חלמתי שנפרדנו ובנוסף אמרתי לו שאני שונאת אותו. אני מאוד מפחדת מהחלומות האלה כי אני יודעת שזה חלון לתת מודע. וכל כך טוב לי איתו ואני אוהבת אותו ואני לא מסוגלת לחשוב איך זה להיות בלעדיו. לא דיברתי עם אף אחד על הדברים האלה ואני לא יודעת מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות בתור טריק של המוח
דורית כהן20/01/2013ג היקרה, על פי מה שכתבת, את קושרת בין התקפי החרדה שהיו לך לפני שנה, לבין הפחדים לגבי בגידה והמחשבות השליליות לגבי מערכת היחסים. אני נוטה להסכים איתך:
למוח המשוכלל שלנו יש תכונה מיוחדת: כאשר הגוף מצוי בלחץ וחרדה, וכל המערכות שלנו (דפיקות לב מואצות, הזעה, אדרנלין, חולשה וכו) משדרות למוח : "מצב חרום!!!" - החלק החושב וה"מפרשן" במוחנו - הקורטקס - קליפת המוח - מחפש את ההסבר הכי טוב למה אנחנו בכזה לחץ, בכזאת חרדה, ומצליח למצוא הסבר שמתיישב היטב עם עוצמת התחושות הפיזיות. המוח שלנו בנוי כך על מנת לתת לנו את התגובה הכי יעילה במצבי חרום, במצבים הישרדותיים!!! כולנו בנויים כך, ומה שקורה לך מעיד שהמוח שלך מתפקד היטב ומנסה לשמור עלייך מפני סכנות. אלא שהמוח שלך כאן מהתל בך מרוב שהוא לוקח ברצינות את תפקידו לשמור עלייך...
לכאורה, כל הסבר אחר לא יהיה בהלימה עם עוצמת התגובות.על כן לפעמים מתלווות לתחושות החרדה גם מחשבות כפייתיות ש"מסתדרות" לנו עם התופעות הפיזיולוגיות.
מה שאני מציעה לך זה לקרוא על כך יותר, הפסיכיאטר ד"ר יורם יובל כותב על כך מאוד יפה בספרו המצויין "סערת נפש", ואולי גם במאמרים באיטרנט.
אולי תצליחי בכוחות עצמך להחליף את המחשבות השליליות בתובנות שכתבתי לך, ולקבל זאת בתור תופעה שהיא בעצם תוצאת לוואי כמעט הכרחית של מצבי החרדה.
ברגע שתביני שזהו טריק של המוח - אני מקווה שכל פעם שיופיעו לך המחשבות הללו - תוכלי להגיד לעצמך שזה טריק של המוח, ולהרגיע את עצמך, לצחוק על עצמך ועל המוח המשוכלל שלך, שעושה מה שהוא יודע לעשות - כלומר לשים פרשנות סבירה על תופעות גופניות קיצוניות, ולהצליח לעבור הלאה.
אם זה לא יצליח לך, עלייך ללכת לטיפול פסיכולוגי בגישת cbt שמאוד יעילה לתופעות חרדה ואובססיות למיניהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)