מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה מוזרה על לשכוח לצחצח שינייםלאה20/01/2013
יש לי שאלה מוזרה אבל מאוד מטרידה: בעלי פשוט שוכח לצחצח שיניים. השיכחה מתבטאת בעוד תחומים בחיים (תחומים לגיטימיים כמו דחיית תשלומים וכו') אבל פה זה מאוד מאוד מפריע לי. בתחילה הייתי מעירה לו פעם ב...וגם לא תמיד הייתי שמה לב שזה קורה אבל בחצי שנה האחרונה אני פשוט שואלת אותו כל יום מרוב שזה מעצבן אותי ולפעמים הוא משקר ועונה לי שכו למרות שלא צחצח. העניין הוא שזה מגעיל אותי ואני חושבת שדי בצדק ולא יודעת כבר מה לעשות. מה שברור שלשאול אותו לא עובד ואם אני מבקשת ממנו שזה הדבר הראשון שהוא יעשה בבוקר הוא אומר לי שקודם הוא צריך שירותים ואחר כך הוא כבר מתחיל להתעסק עם ילדים וכו'..מה כדאי לעשות? זה אולי נשמע משהו קטן אבל זה מאוד מפריע לי בהתנהלות היום יומית ובמחשבה על הזנחה והיגינה (ושוב - גם בתחומים אחרים הוא מזניח כמו תספורת - לא מסתפר למרות שהוא ממש צריך..., לבוש - אף פעם לא רוצה להתלבש יפה - רק עם טרנינגים...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח בעוד תחומים
עדי בדיחי20/01/2013שלום לאה,
אני מניחה שבמרוצת השנים תמיד חשת את התכונות האלה וחווית אותן - כפי שתיארת זה מתבטא בכל תחומי החיים. סביר להניח שאלו דברים שמושרשים עד הרבה לפני שהכרתם, הרגלי יום-יום שכאלה שקשה לו מאוד לשנות.
אני מבינה ששוחחת איתו על כך או שאת מעירה לו, האם שוחחת איתו "רציני" על הנושא? נכון שזה עלול להעליב אותו, אך אם תמני בפניו מספר דברים שאת פשוט לא מסוגלת לסבול ולא יכולה לחיות איתם ותהיי מספק עיקשת - יתכן והוא "יעשה את זה עבורך" ועם הזמן יפתח הרגל חדש. העינין שהוא שלא נראה שהוא ממש "רוצה" בשינוי. אבל כאן אולי דווקא מתוך ה"הכרח" כביכול- הוא יאמץ את זה בסופו ש עינין להרגל, זה יקח הרבה זמן, אבל אולי יקרה.
את יכולה לקחת עוד צעד דרסטי ולהגיד לו מה זה גורם לך להרגיש- דחיה, סלידה, חוסר רצון להיות יחד, ממש להסביר לו את ההשלכות של זה וגם לשקף לו כמה זה לא נעים לך לדבר על זה ולפגוע בו- אבל אין לך ברירה. מעבר לזה הוא צריך לתת מודל לילדים- זה במאמר מוסגר וזה נושא גדול בפני עצמו (מה הם רואים ומה הם לומדים).
מקוה שנתתי לך כמה רעיונות להתמודד עם זה, בהצלחה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)