מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בגידהרוית05/02/2013
אני נמצאת במצב ממש קשה אני נשואה כשבע שנים ויש לי שני ילדים , ואנחנו גרים אצל הורי.
לפני כארבע שנים גילתי שבעלי בוגד בי זה התחיל מהאנטרנט והתכתבויות כשקראתי את כל האימילים , נחרדתי לגלות עם מי אני נשואה הטחתי הכל בפניו ורציתי להיפרד הוא התחנן שנישאר שאנ י אתן לו הזדמנות נוספת התחלנו ללכת ליעוץ ועד מהרה חזרנו לשגרה אולם כשהייתי בהריון השני תפסתי אותו שוב אבל לא יכולתי לעשות דבר כי הייתי בהריון בכיתי ימים ולילות לא ידעתי מה לעשות הלכנו שוב ליעוץ אבל הוא לא באמת השקיע ונפתח לקח את זה כבדיחה לאחר שילדתי תפסתי אותו שוב בוגד בי ואז שוב הןא התחנן הבטיח שישתנה שילך לטיפול , אני בינתיים חזרתי לעבודתי כששבתי לעבודה התחיל אתי בחור נשוי ומצאתי נחמה בזרועותיו אולם עד מהרה תפסתי את בעלי בוגד בי שוב ואז כבר לא יכולתי פוצצתי הכל סיפרתי למשפחתי והתחלנו תהליך של גירושין עם הגבר הנשוי ניתקתי את הקשר .מיותר לציין שאני ממש לא בחורה מסוג כזה גדלתי על ערכים ועקרונות ועצם המחשבה שאני בגדתי מזעזעת אותי .לאחר ארבעה חודשים שהיינו בנפרד ווהתחלנו אצל מגשרת בעלי " היקר " לא הפסיק לחזר אחרי ולבקש שנחזור שאני היחידה והילדים ככ רצו שאבא יחזור לישון בבית לבסוף נשברתי וחזרנו עברנו לגור בדירה משלנו בפעם הראשונה בחינו לבדנו עם הילדים, אולם אין לי ספק שעשיתי טעות ועכשיו שאנחנו יחד ולא הרבה זמן אני חושבת שהוא שוב פעם בוגד ולא אני לא מדמינת לצערי כבר פיתחתי חושים מה אני יעשה אני לא רוצה לשגע את ילדי ועד שמשפחתי נתנה לו שוב הזדמנות ,עכישו אני יודיע שוב לכולם שאופס סליחה אני שוב מתגרשת, נמאס לי כבר אני לא מאמינה שאני נמצאת בסיטואציה כזו בכלל ,תמיד האמנתי באהבה אבל לצערי אני לא מאמינה כבר בכלום אני מרגישה שאני גרה עם מפלצת בבית , חשבתי שאולי בגלל שגרנו אצל הורי ולא הייתה לנו הפרטיות משלנו והבית שלנו אז שנעבור לגור יחד אולי זה יגשר ביננו אני לא מאמינה למה נתיי לו הזמנות נוספת אני יודעת למה בגלל הילדים בגלל שהיה לי קשה להיות לבד ונשברתי והוא לא הפסיק לנדנד ולשגע אותי הוא לא הניח לי ועכשיו אני מצטערת שלא הייצי חזקה ייותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שהוא חסר תקנה
דורית כהן06/02/2013רוית היקרה, לדעתי משפט המפתח הוא "אני מרגישה שאני חיה עם מפלצת בבית".
בעלך פגע בך בצורה מחפירה כמה פעמים בחייך, טילטל אותך לחלוטין מבחינה נפשית ומבחינת הדרך שאת רואה עצמך מתקדמת בה בחיים שלך.
מאוד בולט לי עד כמה את מאפשרת לו להשפיע עלייך ולכוון את חייך, במקום שתיקחי את את האחריות לחיים שלך ושל ילדייך.
אני מבינה שהסכמת לתת לו צ'אנס ממקום של דאגה לילדים שלכם ועל מנת לא לסגור בפניו את כל הדלתות. כוונתך היתה טובה. אבל היכולת שלו לעמוד במילה שהוא נותן לך היא אפסית. לדעתי ברגע שקורה אצלו התיסכול הכי קטן - הוא מייד מרשה לעצמו להפר את ההבטחה שלו. אני מתרשמת שזה אדם שאינו עומד מול פיתויים, וכאן נדרש שינוי מאוד בסיסי באישיות שלו.
בינתיים, עד שזה יקרה, אם בכלל, את משלמת מחיר נוראי. לחיות ביום יום עם החשדנות הזאת זהו נטל נפשי כבד - לשניכם.
את יודעת, לפעמים יש פגיעות שלא ניתן לתקן, כי הנזק שנגרם הוא גדול מדי.
אני חוששת שלאורך כל חייך איתו תמשיכי לחשוד בו, ואפילו אם הוא ישתנה ב 180 מעלות - עדיין לא תוכלי להיפטר מן המחשבות שימשיכו כנראה להטריד אותך כל עוד תחיי איתו.
אילו זה היה קורה רק פעם אחת ולא עוד, אפשר להתגבר על כך, אם כי גם זה מאוד קשה, ויש פגיעה חזקה באמון בכל מקרה. אבל 3 פעמים ברצף?!!! לבעלך אין גבולות משלו, הוא לא יודע לעצור את עצמו מבפנים. רק פעולה חיצונית כמו פרידה מטעמך - עוצרת אותו - רק לזמן מסויים - ואז הוא חוזר לסורו.
צריך שהמעצור ייבנה מבפנים, כמו שאת מעידה על עצמך אחרי שבעצמך בגדת והרגשת כל כך רע עם עצמך - שיהיה לו ממש לא טוב ולא נוח עם הבגידה של עצמו. שיבין עד כמה הוא פוגע בך ובילדיו. וזה יעצור אותו מבפנים, כי פיתויים חיצוניים תמיד יהיו.
אבל עברתם טיפולים, וגם זה לא עזר.
לכן אני מאוד פסימית במקרה הזה, ומציעה לך להסתמך על עצמך ולהתחיל לקחת אחריות על חייך ולהוביל אותם בדרך שתתאים לך, בצורה אקטיבית ולא פסיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
רוית09/02/2013לצערי הרב צדקתי שוב בתחושותי , אתמול בערב תפסתי אותו שוב על חם הוא היה עם אותה אשה שהיה בעבר לפני שנפרדנו אבל הפעם הואה לקח את הילדים שלנו איתה ביחד עם הילדים שלה לפארק ,גילתי עוד הרבה פרטים עליה וצר לי שגם הייתי צריכה לתחקר את בתי בנושא ושזה לא הייתה הפעם הראשונה שהיא נפגשה איתם , אין לו בושה לערב את הילדים שלנו הוא חצה את כל הגבולות הואנ לא מפחד אפילו שיראו אותו , בימים האחרונים שהתעורר לי החשד שוב התחלתי לחקור קצת וגילתי את כל הפרטים עליה שהיא נשואה והיכן היא גרה ,פירוט שיחות טלפון ,בבןוקר התעמתתי איתו על הכל לאחר שוידאתי שאני לא טועה ושהוא שוב שיקר לי , ביקשתי שיעזוב את הבית הוא ניסה לדבר אתי אבל לא נתתי לו הזדמנות הסברתי לו שאני יודעת הכל עליה איפה היא גרה טלפון פרטים אישים ושאני רוצה שילך הוא הלך ואסה ניסה להתקשר מספר פעמים בערב הוא שוב שלח לי הודעות וביקש להיפגש לדבר לא הסכמתי והוא פשוט הגיע ודפ' בדלת הוא התחיל לספר לי כמה אני טועה והוא נפגש איתה רק אם הילדים ואף פעם לא לבדם שאני טועה בגדול ביקשתי שילך ושהוא שקרן הוא שוב נשבע שמעולם לא הה בינהם משהו ושהוא באמת נפגש איתה אבל זה תמיד עם הילדים נשבע כמה הוא אוהב אותי כמה אני טועה ושאני הורסת הכל אמרתי לו שזה לא מענין אותי כי אנ לא מאמינה לו כבר הוא המשיך להישבע לשווא ושילך כבר ואז שהוא הלך התחלתי שוב לבכות לאחר שכל היום הייתי חזקה מאוד נששברתי שוב אני לא מבינה למה הוא ככ משפיע עלי אני יודעת שאני לא יכולה להאמין לו שהוא שקרן פתולוגי ושזה לא ישתנה אבל זה פשוט ככ כואב עוד הפעם לעבור את כל הלבד הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)