צריכה עזרה מכם דחוף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה מכם דחוף
    נעמי
    11/03/2008

שלום לכולם
    אני נשואה מיולי האחרון, ואני מודאגת מאוד מעניין הכספים בינינו.
    מעולם לא היה לי בו אמון ותמיד חשדתי בהתנהלות הכספים שלו.
    מזה חצי שנה של נישואין אנחנו מתנהלים בחשבונות נפרדים וכל חודש אני מעבירה אליו סכום על שכר דירה ושאר מיסים, והוא משלם את השאר. אני רוצה לציין שהוא מרוויח כפול ממני.
    אתמול דיברנו על כמה שזה מפריע כל ההתנהלות הנפרדת הזאת וכדאי לאחד חשבונות אבל אני מפחדת ולא בטוחה. השאלה הנשאלת היא :
    האם מרגע שהתחתנו ,כל הכספים שנחסכו אצל כל אחד בחשבון-הם של כל אחד באופן פרטי או שיש חוק האומר שבעת גירושין,הכסף מתחלק בין שנינו?
    יש לציין שכל התקופה שאנחנו נשואים, הוא עשה מה שהוא רוצה עם הכסף ואילו אני הצלחתי לחסוך כמה גרושים.עכשיו באיחוד הוא מבקש ממני לאחד גם את החיסכון שלי ואילו הוא בכל התקופה הלא מאוחדת,חסך לעצמו והשתמש לצורכיו האישיים כמו קניית קטנוע ותשלומי ביטוחים ועוד הוצאות שהוציא על עצמו בלבד (גםביטוח לרכב שרשום על שמו). מה נכון לעשות? להכנס איתו לחשבון מאוחד אבל לא לשתף אותו בחסכון שצברתי
    או שאני זכאית להשתמש בכסף מבלי לחשוש ולהתנצל לצורך למשל לימודים או ניתוח אסטתי...?

הוא מצידו,בעל סכום מכובד מלפני החתונה שאותו הוא "העלים" ונתן לי אופציה של בחירה אם ארצה אז אחתום איתו על הסכם ממון ובכך לא יהיה לי שום נגיעה לכספו שצבר מלפני הנישואין.
    זכותו המלאה להגן על משהו שצבר מלפני החתונה אבל לא זכותו להשתמש בכסף שנצבר אצלו אחרי החתונה למטרותיו האישיות בין היתר ועוד לבוא ולבקש ממני להכניס את החיסכון הזעום שחסכתי בחשבוני אחרי החתונה -לאיחוד איתו.
    האם רק אני רואה את תפיסתו המעוותת והלא ישרה?
    בבקשה את עזרתכם הדחופה לפני שאעשה מהלכים לא חכמים מבלי לדעת לאן אני נכנסת
    נעמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה מכם דחוף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נדרשת כאן מיומנות של מגשר

דורית כהן
    11/03/2008

אני גם מייעצת לך לבדוק את השאלות שלך קודם בפורום משפטי. אבל, לאחר מכן, כאשר כבר תדעי מה הזכויות שלך ושלו, אם לא תצליחו אז להגיע להסכמות, זה לא סימן טוב. אני מציעה לראות בנושא הכספים והשיתוף - אתגר שהזוגיות שלכם יכולה להתגבר עליו ולהתקדם לפאזה קרובה ואינטימית יותר, בתנאי שאתם מצליחים להיות מאוד כנים ופתוחים לגבי רצונותיכם, חששותיכם, והעקרונות החשובים לכם. אם תראו שאתם מאוד מתקשים לעשות זאת לבד, לכו לפגישה או שתי פגישות של גישור (לאו דווקא ייעוץ זוגי), כי המיומנויות שחסרות לכם הינן בתחום המומחיות של המגשר, שתפקידו יהיה להקשיב לשניכם ולעזור לכם לחדד זה בפני זו את הצרכים, הדאגות והחששות שלכם ולאחר מכן לייצר ביחד כמה פתרונות כדי להיות מסוגלים לבחור מתוכם את הפתרון שיהיה הכי מוסכם על שניכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו