מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיות בקשייםא.ד10/02/2013
יש לי בעיה קצת קשה לתמצת אותה אבל אנסה
אנחנו נשואים קרוב ל 14 שנים מהמגזר החרדי בעלי חוזר בתשובה +6 ילדים במהלך כל השנים יש ברקע מצב כלכלי קשה יחסי האישות שלנו סבירים יש תקופות טובות יותר ויש פחות הקשר הזוגי בעייתי אני טיפוס די נחיתי חסרת בטחון עצמי הוא טיפוס די אנוכי כבר שנים שאני מרגישה שיש לנו צורך בשיחות לעבוד על הקשר אבל מסיבות כלכליות אני תמיד מחכה שהמצב ישתפר לאחרונה הקושי שלי גדל מאוד לאחר תקופה של שנים שבעלי ניסה להיות עצמאי ללא הצלחה כלכלית הוא חזר לעבוד במקצוע שלו כמהנדס שכיר בחברה חילונית יחד איתו עובדות הרבה בנות צעירות יפות סקסיות אני אחרי 6 לידות עם עודף משקל משמעותי מרגישה מאוד מאויימת במיוחד מכיוון שטיב הקשר שלנו בעייתי אסביר בדוגמא: 14 שנים ובעלי אף פעם לא החמיא לי (אפילו שכשהתחתנו והייתי יפה וסקסית) (יש לציין שישנם הרבה דברים טובים אצל בעלי ואני אוהבת אותו) כמו כן נראה לי שאין זו רק אשמתו מכיוון שגם אני עם הנחיתות שלי די צינית בקשר ביננו (מעבר לזה שמי שלא אוהב את עצמו איך יאהבו אותו) ובנוסף כל השנים שעברנו ביחד עם מצב כלכלי קשה לא כל כך עזר
הבעיה הדחופה כרגע זה שראיתי התכתבות במיילים בינו לבין אחת הבנות שעובדות איתו התכתבות שחלקה ענינית לגביי העבודה וחלקה לדעתי סוג של פלרטוט של בעלי איתה זה כמובן מאוד פגע בי מכיוון שכל השנים שבעלי אף פעם לא החמיא לי ופלירטט איתי הנחתי לעצמי שזה מכיוון שהוא חוזר בתשובה והוא חושב שזו לא התנהגות מתאימה (כל השנים כשניסיתי לבדוק איתו למה הוא אף פעם לא מחמיא לי הוא טען שזה לא הטיפוס שלו אבל אמר שהוא כן אוהב אותי, אני באופן אישי לא כל כך האמנתי אבל קיוותי שאולי זו הסיבה) דיברתי עם בעלי לגבי ההתכתבות שלו עם אותה עובדת הוא טען שמדובר במשהוא תמים ושזה רק סוג של קשרי עבודה עם קולגה שבמקום עבודה צריכה להיות אווירה טובה ונחמדה
דבר נוסף שהפריע לי שלפני שראיתי את ההתכתבות המלאה במילים ראיתי מייל אחד ושאלתי אותו מי כתב לו והוא ענה סתם מישהוא מהעבודה ואח"כ כשחפרתי במיילים וראיתי שזו העובדת (שדרך אגב בתמונה שלה שראיתי בפייסבוק בגוגל היא נראית ממש פצצה) הוא ענה שאמר מישהוא כי לא רצה שאני יתעצבן כי הוא יודע שאני מאוד רגישה בנושא הזה לאחרונה
דיי חפרתי בשורה התחתונה אני מרגישה דיי פגועה ואולי אפילו סוג של נבגדת (משום שאיתי אף פעם הוא לא פלירטט ולא דאג שיהיה לי מצב רוח טוב אבל לעובדת הזו הוא עובד איתה חצי שנה וכבר דואג למצב רוח שלה??? מרגישה דיי תקועה ולא יודעת איך להמשיך הלאה זה לא שאני מתכננת מחר לקום ולהתגרש אבל אני גם לא יודעת איך לטפל במצב? כרגע המצב ביננו דיי מתוח (עליי לציין גם שכל הגילוי הזה היה כשאני נידה ככה שאם בעבר היו לנו וייכוחים בקשר בד"כ ברגע שאני לא נידה איכשהוא התפייסנו ביחסי אישות) השבוע אני אמורה ללכת למקווה ואני ממש פוחדת מזה כי אני לא בטוחה מה אני אמורה לעשות ולהרגיש כרגע? אני מבולבלת ? תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות בקשיים -את יכולה לשנות
עדי בדיחי11/02/2013שלום לך א.ד יקרה,
יש כמה דברים שמרכיבים את הבעיה שלך, נתחיל ממה שאת יכולה לשנות בך:
1. רגשי נחיתות - הרגשות שלך האלו פשוט מנציחים את מהצב ומבטיחים שהוא ישוב ויפקוד אתכם- הבעיות, הריבים, החששות, תחושות הנבגדות וכל מה שאת עוברת. ברגע שאחד מבני הזוג משדר את התלות באחר, את חוסר היכולת להיות "שווה" וטוב בזכות מי שאני, ומה שאני- זה יוצר חוסר איזון בתוך המערכת הזוגית. בעלך יחוש את זה במיידי,כך גם הסביבה, וזה משפיע על כל המאזן הזה. כאן את כן יכולה לנסות להעלות את הביטחון, להתחיל לאסוף את השברים ולעשות משהו "אמיתי" עם עצמך- להציב מטרות ולעמוד בהם. אם צריך גם להתייעץ ולגשת לכל כלי או אמצעי שיש ברשותך כדי להרגיש טוב יותר.
לגבי היתר-
2. התקשורת ביניכם כתבת כי בעבר אם היו ויכוחים זה היה בזמן שהיית מותרת לו, וכך הייתם מתפייסים. זה דבר שבעקרונו הוא כביכול מנוגד למה שאנחנו מכירות כנשים דתיות. הרי התקשורת אמורה להתחדד דווקא בזמן שאת אסורה לבעלך. דווקא שם הניסיון הזוגי מגיע לידי ביטוי. למה שלא תיקחי את זה כמבחן לקשר ותנסי להביא לפיוס, ללא המגע? זה קשה בהרבה, ואני בטוחה שהרבה זוגות לא מצליחים להשלים בלי המגע, אבל זה כן אפשרי.
3. לא לחסוך כשמדובר בקשר זוגי- כן ללכת ליעוץ, כל מה שתמצאי שמתאים לתרבות שלכם, לגישה הדתית שלכם- עשו מעשה ואיספו את עצמכם לתוך טיפול שיכול בהחלט לסייע לכם. אם אין התנגדות נחרצת מצידו, עשי זאת, יזמי את זה בעצמך.
4. לגבי הפלירטוט שלו עם אחרות והגישה אלייך - אני מניחה שזה קשור קודם כל לדימוי העצמי הנמוך שלך, ואולי זה מה שתרם לחיפוש שלך ולמעקב שלך אחרי כל הסיפור הזה. מעבר לזה זה כמובן קשור אליו, ונשאלת השאלה מהו הגבול שלכם ואיך הוא היה מרגיש אם היית עושה דומה, כלפי גבר אחר, חיצוני. הוא אמור לדעת מה את חשה, ואתם צריכים למצוא איזה גשר של הבנה בנושא הזה של גבולות. דתית - יש פה גם מקום לשאול אותו (הלכתית) מה הוא חושב והאין זה מנוגד לערכים מסוימים.
5. אל תחששי ללכת לטבול, אבל חשוב מאוד שתתפייסו או לפחות תגיעו לידי הסכמה מסוימת לפני הטבילה. כל מגע שהוא לא בשלמות ולא בהסכמתך המלאה עלול ליצור אצל שניכם אי נעימות מאוד גדולה.
אני מקוה שסייעתי לך, ובראש ובראשונה נסי לטפל במה שכן בשליטתך- וזה הביטחון שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)