נפרדנו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נפרדנו
    טלי
    11/02/2013

היי,
    אני וחבר שלי נפררדנו לפני שבועיים
    החלטנו לדבר פעם ביום כי עוברת עליו תקופה קשה.
    הפרידה היתה קשה לי מאוד והרגשתי הרבה פעמיים התלבטיות בנושא אבל היה לי רגע חד וברור - ומבורך והחלטתי לא לקבל אותו חזרה אחרי מעשה שעשה.

קרובת משפחה שלו נפטרה וזה טראומה לכל המשפחה.
    אני מדברת איתו בטלפון ומנסה להזדהות ואומרת לו שאני פה בשביל לדבר.
    אך - לא מספיק לו והוא צריך לשבת איתי בשביל כתף תומכת

אני חושבת שצריך להימנע מפגישה כי היא יכולה להציף רגשות
    במיוחד אצלי שאני מאוד הפכפכה .
    הגבתי בסירוב והוא פשוט התעצבן ואמר לי שהוא שונא אותי כי אם זה היה ההפך הוא היה נותן תמיכה בכל מובן המילה גם אם צריך להיפגש.

בכל צער בדבר אני באמת רוצה להיות לצידו כי היינו שנה וחצי אבל אני לא מוכנה להיפגש כי אני מפחדת להתחרט - ואם אתחרט זה יהיה אסון.
    אני אוהבת אבל אני יודעת שהזוגיות היא אסון - ומקלקל את הנשמה שלי ומדכא אותי
    האם אני אגואיסטית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפרדנו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרדות

עדי בדיחי
    12/02/2013

שלום טלי,

אפשר להבין מדוע היה לו קשה עם התגובה שלך, וכדאי יהיה להפריד בין שני דברים:
    1 - איפה הגבול בין לרצות אותו ולשמש לו אוזן קשבת
    2 - מתי את פוגעת בעצמך

אלו לדעתי שתי השאלות הגדולות שאת מעלה פה בהודעתך. כמובן שקשה לו ועצם כך שאתם קרובים הוא כנראה מרגיש נכון לקבל ממך את האוזן הקשבת, אך זה לא מספק אותו והוא צריך גם להיפגש איתך. משהו כאן מאותת על (אולי) חוסר השלמה עם הפרידה או קושי לסגת מהקשר שהיה. כיוון שיש הרבה "אוזניים" שיכולות להכיל את הכאב. האם אין "רווח משני" בפגישה הזאת שהוא כה רוצה בה?

אם בוודאות הדבר פוגע בך, ונשמע שאת מאוד החלטית ובטוחה בפרידה, ואת יודעת שזה יעשה "בלאגן" גם אצלך, יקרו שני דברים- האחד את באמת תפגעי בעצמך והשני, את לא ממש תהיי פנויה וזמינה עבורו- כי את מאוד תתבלבלי. אז מה באמת עשינו פה..?

סוגיה נוספת חשובה היא העובדה שכולנו באיזשהו מקום אגואיסטיים. גם אהבה, היא צורך שלנו- שמישהו יאהב איתנו, יהיה איתנו. היא כמובן צורך גם להעניק. אבל לפני הכל זהו הצורך להיות נאהב, רצוי, לקבל, ועוד. ולכן במקום לקרוא לעצמך אגואיסטית, כדאי יהיה להשתמש ב"שומרת על עצמך" מפני פגיעה, ולהערכתי את עושה נכון. חשוב לשים גבול וכשתרגישי לנכון אפילו לנתק את הקשר, כדי לאפשר לך זמינות לחיים אישיים וזוגיים, מחדש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו