יחסים בין אחיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יחסים בין אחיות
    רחל
    11/03/2008

לאשתי אחות שחושבת רק על עצמה , קצת קמצנית ואגואיסטית , הקשר בינהם נעשה במפגשי שבת לפעמים או בחגים .
    אני כבעלה לא אוהב אותה במיוחד בגלל האופי שלה ומשתדל לא להיות בחברתה של אחותה , אם אני עושה זאת זה נעשה עבור אישתי שתרגיש טוב , אינני מתנגד או מסרב או מקשה על הקשר ביניהם.
    אשתי טוענת כי אני הוא הגורם לקשר הלא טוב שיש לה עם אחותה ומאשימצה אותי בכך .
    מה לדעתך אני צריך לעשות , אשתי רואה את ההתנהגות של אחותה ומתעלמת ממנה ודורשת זאת גם ממני שאתיחס יפה לאחותה למרות האופי שלה .
    הקשר ביהנם היה לא טוב בעבר ללא קשר אלי ואשתי מנסה להאשים אותי בכך , לי אין יד ורגל בנושא .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחסים בין אחיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקיחת אחריות אישית

דורית כהן
    12/03/2008

חיים היקר, כאשר קראתי את מכתבך מאוד בלט לי נושא ההאשמה, ואני רוצה להתייחס לכך: אתה כותב שאשתך מאשימה אותך בהיותך הגורם לקשר הלא טוב בינה לבין אחותה. במקביל להאשמות שלה אתה מנסה להראות במכתבך אלינו עד כמה אתה בסדר - אינך מתנגד או מקשה על הקשר ביניהן ונפגש עם האחות למרות שאינך אוהב זאת - למען שלום בית עם זוגתך.
    אני חושבת שכל אדם אחראי למעשיו הוא.
    אם לאשתך חשוב הקשר הטוב עם אחותה - זוהי אחריות שלה לעבוד על כך, ואל לה לחפש אשמים חיצוניים. תליית האחריות לכשל אצל מישהו אחר - גורמת לה לא לבדוק את עצמה. זהו הפתרון הקל והנוח עבורה. כאילו היא אומרת - עד שחיים לא ישנה את התנהגותו ואת יחסו לאחותי - שום דבר לא יעזור. זה מאפשר לה לא להתאמץ ולהשקיע בקשר. תמיד יש את חיים שאפשר להאשים אותו שלא התנהג מספיק יפה עם האחות.
    אני יכולה להציע שכאשר היא מאשימה אותך בנושא, תבדוק את עצמך - ואם אתה מרגיש שעשית כמיטב יכולתך -אל תיקח על עצמך אשמה או אחריות. אם אתה מסכים איתה באופן מלא או חלקי שהיה משהו לא תקין ביחסך אל האחות - קח אחריות על מה שאתה מסכים לגביו, ותקן דרכיך. אוסיף כאן ואומר כי כמעט תמיד יש איזשהו בסיס אמת להאשמות, אבל זה לא אומר שהיא לא אחראית.. יתכן שגם אתה וגם היא תורמים לקשיים במערכת היחסים עם האחות, כל אחד בדרכו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו