מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם לדבר עם בן זוג על כל דבר שמפריעעדי17/02/2013
שלום רב,
אני גרושה בשנות ה- 38 לחייב ויוצאת עם גבר גרוש בשנות ה- 40 לחייו. את הקשר בנינו אפשר להגדיר- מעולה, אם כי משהו שקרה לפני מס' ימים הציף אצלי רגשות מעורבים. אציין כי המצב הכלכלי של שנינו הוא מעל הממוצע.
ביום האהבה אני ובן זוגי יצאנו למסעדה עם עוד 4 זוגות חברים. במסעדה כולם הזמינו לאכול ולכל אחד ואחת היתה הזמנה משלו/ה. בן זוגי לא טרח לשאול מה אני רוצה להזמין - בנפרד ממנו- אלא כיוון להזמנה אחת לשנינו. די הופתעתי. כשהגיעו המנות הרגשתי שכולם נועצים בי עיניים והרגשתי שאני פשוט רוצה להיעלם. לקום וללכת ולא להיות שם... הגיעה מנה קטנה שבקושי הספיקה לשנינו ואני רק- טעמתי. כל אחד נהנה מארוחה משלו. אחד הנוכחים הסתכל עליי ושאל : אתם לא מזמינים???? הרגשתי שאני רוצה להעלם באותו הרגע... מרוב בושה. אמרתי שזה בסדר ושהזמנו מנה אחת לשנינו. גם בסוף הארוחה הרגיש לי שהוא המציע קינוח בחצי פה ולא ממש התכוון לזה. אני כמובן ויתרתי.. ביציאות שלנו הנטל מתחלק על שנינו. יוצא לרוב שאני מזמינה לאירועי תרבות ובן זוגי מזמין לבתי קפה. הקשר בנינו טוב ויציב ואני מרגישה שמצאתי את האחד, אבל המקרה האחרון מעט העכיר את תחושתי. זאת לא הפעם הראשונה שהוא אומר נזמין משקה אחד לשנינו או ארוחה אחת לשנינו.לפעמים אין לי בעיה זה אבל באותו היום בגלל שיצאנו עם חברים הרגשתי- ממש רע ומבוישת. התלבטתי אם לשוחח איתו לגבי תחושותיי, אבל לא רציתי להעכיר יותר את האווירה ולא רציתי להעליב אותו. מצד שני אני מסתובבת עם תחושות לא נעימות. אציין כי אני אוהבת אותו והוא חשוב לי. אציין כי במשך שנה שאנו יחד הוא לא יזם ולו פעם אחת סופ"ש במלון או בצימר. אני יזמתי ואפילו שלמתי. אני רוצה להמשיך ליזום אבל כל פעם עוצרת בעצמי. אני קצת אובדת עצות בקטע הזה. אשמח לשמוע את דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על זה כדאי
עדי בדיחי17/02/2013שלום לך,
את מתארת קשר סה"כ טוב ויציב מהרבה בחינות. יתכן ועבורו להוציא סכומים מסוימים, בזמנים מסוימים או בכלל כתפיסת חיים- זהו תיק כבד יותר מאשר עבורך. אפשר לראות את זה גם בחוסר השתתפותו בטיולים למשל. אפשר לומר שכל התקופה את קלטת את התמונה וניסית להתאים עצמך, ליזום ולשלם יותר לפעמים, והוא נעתר לדפוס הזה כי נוח לו. וכשמגיע פתאום אירוע כמו זה שהיה, הדפוס שלו יוצא לאור- וכאן מתקיים הפער הזה ביניכם.
אז לשאלתך, הייתי חושבת שלאחר שנה יהיה כדאי לפתוח את הנושא הזה איתו, בהחלט. לא מתוך מקום של "איזה קמצן אתה", אלא דווקא מתוך התעניינות, איך הוא רואה את מה שהיה באותו אירוע- לקחת את האירוע כמשהו סמלי שמייצג אצלו איזה כלל, דפוס בחייו. אולי יש אלמנטים שאינך יודעת עליהם, משהו לגבי מצבו הכלכלי, חובות, ילדים מפרק קודם או כל דבר אחר שבגינו מעדיף לא להוציא כספים. אם ברובד הכללי של הקשר הוא מעניק, נותן, מקשיב, רואה אותך ולא רק את עצמו, קונה לך פה ושם, מחווה מחוות מסוימות של נתינה- אני לא חושבת שיש מה לדאוג. בסה"כ הכללי טוב לך וזה החשוב.
בכל אופן נסי לברר איתו איך הוא רואה את הדברים ואולי תוכלי לאסוף קצת מידע ממנו, שיקל עלייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש הרבה חששות...
עדי17/02/2013עדי שלום,
תודה על התייחסותך המהירה.
גם אני חשבתי שכדאי לדבר איתו על זה, אבל אני לא מוצאת את המומנטום ואולי גם קצת בורחת מזה...
למיטב ידיעתי אין לו בעיות כלכליות ומצבו בסדר גמור. וכפי שציינתי שנינו מרוויחים מעל הממוצע . אציין כי הוא לא חוסך מעצמו דבר וכל דבר שהוא חושק בו הוא מיד קונה. הוא מבזבז על עצמו מעל ומעבר קונה לעצמו בגדים ונעליים ומעולם לא משלם בתשלומים (בשונה ממני). קונה לילדיו הרבה דברים מעבר למזונות ולפחות פעמיים בשבוע אוכל איתם בחוץ. בנוסף יש לו רכב מהעבודה וזה חוסך לו המון. אנחנו לא יוצאים הרבה לאחרונה (בעיקר בגלל החורף) ולכן זה היה מאד צורם. להזמין אותי לארוחה בעלות של כ- 60 ש"ח(כן, זה המחיר...) לא היה משפיע עליו ולכן אני תוהה אם זה לא בא ממקום של קמצנות... נקודה נוספת היא שאולי גם אני לא בסדר שהבלגתי באותו רגע. אולי הייתי צריכה לדרוש יותר ולומר שאני רוצה מנה משלי... (אציין שדי קשה לי לנהוג באופן הזה כי אני לא נצלנית באופיי...) ובכל זאת.... בעוד מס' חודשים אנו אמורים לנסוע לח"ול לשבוע. הזמנו מעכשיו כרטיסים ומלון. הוא שילם על שנינו הכל במזומן ואני מחזירה לו את החלק שלי בתשלומים. בטיול שלנו נצא גם להופעה של זמר מפורסם. הוא הזמין מקום ושילם וציין "זה עליי". מאז האמירה הזאת נראה לי שזה נשכח ואין לי ספק שהוא לא יתנגד שאני אשלם את החלק שלי בהופעה... אני יודעת שאם הקשר טוב ויציב אפשר להבליג על דברים, אבל יש לי תחושה שאם מדובר בעניין של כסף במוקדם או במאוחר זה יעיב על המערכת ומזה אני חוששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדיבור על זה חשוב
עדי בדיחי18/02/2013שלום שוב,
אני מבינה את החשש שלך ואת צודקת שזה יכול להעיב על הקשר. עכשיו כשפירטת שעבור עצמו הוא קונה הכל ולא חוסך, באמת נשאלת השאלה איך הוא תופס קשר רציני מבחינת ההוצאות. לכל זוג יש איזה כלל בעינין, יש זוגות שמדלגים על זה בקלות ויש כאלה שיותר יתעכבו על זה. אבל בכל אופן הייתי בודקת ושואלת גם לגבי מידת הנתינה שלו מבחינה רגשית, הקשבה, עזרה, סיוע כשצריך, מחוות קטנות- כל מה שהזכרתי קודם. כדי לבדוק עד כמה המידה הזאת של "קמצנות" נניח היא מציאותית לגביו.. או שמדובר במשהו אחר.
בלי קשר לכסף, כן כדאי להעלות את מה שהיה שם במסעדה. לא מתוך המקום של "כמה הוצאת עליי", אלא לגבי מה שאת הרגשת, כתוצאה מההתנהגות שלו. מה הרגשת כשהוא התעקש להתחלק איתך במנה, מה הרגשת לגבי הקינוח, מה הרגשת מול האנשים האחרים, והאם הוא מצליח להבין מדוע הרגשת כך. זה צריך להיפתח דווקא מתוך מקום של תקשורת שוטפת ופתוחה ולא מתוך מקום של "בחן את עצמך: האם אתה קמצן?". :-)
אולי, בתוך תוכו, הוא חווה ממך איזו ציפיה שהוא יעשה יותר ג'סטות בעינין הזה, והוא נסגר אוטומטית? לפי מה שתיארת זה לא הסיפור, אבל בכל זאת אני מעלה את זה כאפשרות. כך או כך, רק אם תנסי לברר איתו, את תדעי לפחות מה הכיוון. אפשרות אחרת היא שבקשרים הקודמים הוא חווה ניצול או סחיטה כלכלית וכאן הוא מאוד מקפיד. זה גם יתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)