עזרה בבקשה.......

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה בבקשה.......
    דידי
    12/03/2008

אני בת 27 ובן זוגי בן 35, בזוגיות שנתיים (+ גרים יחד)
    אני פונה אליכן כי הוא עומד להציע לי נישואין ואני מבולבלת. ראשית, כשאני מדברת איתו על נושא שמציק לי, הוא לא מקשיב לי, הוא בוהה בתקרה וחושב על דברים אחרים. אני מבקשת ממנו יפה להקשיב כי הנושא חשוב לי וגם בוחרת זמן לשיחה שמתאים לו ועדיין הוא לא מסוגל להקשיב. לעיתים הוא מלווה את החוסר הקשבה באיזה שטות כדוגמת: מחיאת כפיים,חיקוי של מישהו... אני יודעת שזה נשמע הזוי ואולי מצחיק אבל זה מאוד פוגע בי.
    כשזה קורה אני מרימה את הקול וצועקת עליו ואז הוא אומר לי: "עכשיו בגלל שצעקת,אני לא מתכוון להקשיב לך,את יודעת שאני שונא צעקות" וזורק לעברי קללה עסיסית. אני מתחילה לבכות ואז הוא אומר: "יא חתיכת מניפולטיבית, הבכי שלך לא משפיע עלי,נמאס לי מהצעקות שלך"- אני בוכה כי כואב לי ולא בגלל צורך שלי לעורר את תשומת הלב שלו.
    איך אני לא ארים את הקול כשאני מדברת איתו על נושא חשוב והוא מזלזל בי? !
    הוא לא מסוגל לצעוק ובוחר להוציא את העצבים בקללות: "טיפשה", "כלבה", "פסיכית", "מטומטמת", "צריכה תרופות".
    ישנם מקרים אחרים שאז הוא כן מקשיב ולבסוף אומר: "אוקיי..זה ישתנה" ,אך כמובן שהוא אומר זאת כדי שאסיים את השיחה כי כבר למחרת הוא ממשיך לעשות את מה שהבטיח לא לעשות.

נושא נוסף שמתסכל אותי הוא כסף. הדירה בה אנו גרים היא שלו (משכנתא) ואני סטודנטית (בחודשים האחרונים ללא עבודה).
    בשנה וחצי הראשונות ,עבדתי במקביל ללימודים,השתתפתי בחשבונות בבית,אוכל,בילויים. בחודשים האחרונים נקלעתי לבעיה בלימודים והייתי חייבת להשלים המון חומר לכן לא עבדתי והסברתי לו שלא אוכל להשתתף בהוצאות כלל ואם זה מציק לו אז אני יכולה לחזור לבית ההורים שלי עד שאעמוד שוב על הרגליים ואמצא עבודה.
    הוא אמר שאין לו בעיה ואכן הוא משלם על הכל לבד. אני עושה הכל בבית לבד, נקיונות,בישול וכו'.
    אני רוצה שיהיה ברור שאני לא בחורה נצלנית,רע לי מאוד עם המצב והבהרתי לו מס' פעמים שאין לי בעיה לעבור להורים שלי ..
    העניין הוא כזה, הוא לא מדבר איתי כלל על הלוואות שהוא לוקח וזה משגע אותי. הוא אומר שזה לא ענייני כי אנחנו לא נשואים אבל ההתחייבויות שלו לבנק הן לשנים רבות וגם אני אקח חלק בתשלומים.
    הוא מתכוון למכור את הדירה בה אנו גרים ועם חלק מהרווח לרכוש רכב ב70 אלף שקל.הוא מתכוון להתחייב לעוד משכנתא ולקנות 2 נכסים להשקעה...וכל זה מבלי להתייעץ איתי. הוא פשוט הודיע לי שכך יהיה. הוא רוצה ח-ן בנק בנפרד כשנתחתן.
    הוא עקשן מאוד,חושב שהוא צודק בהכל. קשה לו מאוד לקבל את הדעות שלי ,להתייעץ או להתפשר.
    אני רוצה שנקנה יחד נכס עם הסכום שלו והסכום שההורים שלי יתנו לי,נתחייב יחד למשכנתא,נשלם יחד ח-ן. הוא טוען שאני "בחורה בינונית" כמו כל מי שהוא מכיר. שאני מסתפקת בדירה אחת ובחיים ממוצעים. קשה לי שהוא לא מתייעץ איתי אלא פשוט מודיע.
    איך אני יכולה לנהל איתו חיי משפחה תקינים בצורה כזו?!
    תודה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה.......

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מעריך אותך-הוא מזלזל. רוצה אותו?

זוהר
    12/03/2008

כתבת "איך אני יכולה לנהל איתו חיי משפחה תקינים בצורה כזו?!"
    נו.. באמת! איך?????? למה הוא מתעקש להתחתן אתך אם את כלבה וטיפשה?
    למה את רוצה להתחתן איתו אם את לא מוערכת בעיניו בכלל ולא "שותפה"
    אתם לא יודעים לנהל שיחה. לא ויכוח ולא תקשורת בכלל. הוא גס ושתלטן ואת כנועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דידי יקירתי

נעמי
    13/03/2008

תמלטי ממנו מהר ככל האפשר!!!
    החיים שלך איתו עכשיו נשמעים נורא ואיום, מה את חושבת,שמשהו ישתפר אחרי הנישואין???
    את מכניסה את עצמך למקום גרוע!! בבקשה תברחי משם.לא מגיע לך חולירה כזאת.
    אחרי הנישואין את תצטערי כל כך שהתחתנת ,ותצטערי כל כך שלא הקשבת לאנשים שעברו מערכות יחסים עם גברים חלאות כמוהו. אם היית חברה שלי, הייתי אוספת אותך לחיקי ומבודדת אותך מהגבר הדוחה הזאת,שאני לא יודעת אם אפשר לקרוא לו גבר.
    הוא בטח גדל בבית ששם לא נתנו כבוד וכל היום זלזלו באמא שלו ולכן הוא שאב את כל הגועל בהתנהגות שלו מהאבא ולכן הוא מתנהג ככה, כמו חיית פרא שלוחת רסן.
    שייתבייש בעצמו, הוא לא ראוי לזוגיות.קחי את הרגליים ואל תנסי אפילו לתקן את המערכת.
    גבר שלא מעריך את אשתו,שלא רוכש לה את הכבוד המגיע לה מעצם היותה אישתו-לא ראוי לחיי נישואין אלא להיות בודד וגלמוד ושיחנק עם הכסף שלו!!!
    זה מה שאת רוצה? שככה הילדים שלכם יראו אותו מתנהג אלייך,בחוסר כבוד,בזלזול?
    אל תעשי את הטעות שלי,בבקשה. לא חסרים גבריםמקסימים בחוץ, את צריכה לחזור להורים שלך להתמקד בלימודייך ולסיים אותם ולשכוח מהאפס הזה.
    אם את אוהבת את עצמך ואיכפת לך מהנפש שלך,אל תשאירי את עצמך איתו להתענות.
    הייתי המומה שכתבת :הוא מוחא כפיים או מחקה מישהו כשאת מדברת" מה זה צריך להיות? התנהגות של ילד עם פיגור שיכלי, תעשי טובה לעצמך: תעריכי את עצמך ותעופי משם.
    החיים לא נגמרים אחריו.ואת עוד תצחקי ותנשמי לרווחה אחרי שתמשיכי בחייך ותפגשי את האחד המיועד בשבילך.
    גבר כמוהו ,שרוצה להיות עבאדיי על נשים,הוא חתיכת שוביניסט דוחה ומגיע לו חיים בנפרד,נטולי זוגיות .
    המחייה איתו לא פשוטה עכשיו, והיא בטוח לא תתבהר ותהיה קלה אחרי הנישואין.
    מקווה שתהיה חכמה בהחלטה
    נעמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשיבי דחוף

מישהי
    13/03/2008

אם את רואה את כל הבעיות האלה לפני חתונה תברחי מהר.
    ם אתם חברים רציניים גם אם הוא לא בעלך הוא חייב להתייעץ איתך.
    וחוצמזה הוא אמר לך שאת תשתתפי בהתחייבויות הכספיות שלו זו חוצפה אלהההתחייבות שלו למה את חייבת להשתתף בהן.
    אני אישית התחתנתי עם בחור שעכשיו גיליתי שהוא לא מתאים כלל אני מחברה שמרנית מאוד ולא מתגרשים בדרכ בעלי כמעט לא פותח את הפה משעמם אותי מאוד כמעט לא שוכב איתי וגם לו יש התחבויות בבנק ואין לי שום כוונה להשתתף בהן.
    בקיצור מצבך קשה משלי לפחות בעלי לא מקלל אותי ולא מכריח אותי להשתתף בהתחייבויותיו ובדרכ לפי ה שידוע לי כרגע כי אני נשואה טרייה הוא כן מתיעץ איתי.
    תעזבי אותו זה רק יחמיר אחרי חתונה אחרי שתהיי כבולה אליו לא נראה שהוא מכבד אותך כלל צר לי את טובה מדי בשבילו.........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נשמע טוב כלל וכלל

דורית כהן
    17/03/2008

בוקר טוב דידי, וסליחה על העיכוב.
    התיאור שאת מתארת את יחסיכם מעורר אצלי המון סימני שאלה. הוא נשמע כמו אדם מאוד שתלטן ודעתן, ואת עלולה ללכת לאיבוד לידו, גם בגלל אופיו וגם בגלל חוסר הרגישות שלו וחוסר ההקשבה כלפייך. הוא מאוד מרוכז בעצמו ובמטרותיו ואינו רגיש לזולת. אני שואלת את עצמי מה את מוצאת בו? מה הן התכונות החיוביות שלו, שבגללן עברת לגור איתו והפכת להיות בת זוגו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו