יחסי מין עם בעלי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יחסי מין עם בעלי
    איילת
    24/02/2013

שלום,
    בת 27, נשואה שנתיים ולפני 3 חודשים ילדתי את בננו הבכור.
    הזוגיות שלי ושל בעלי היא מאוד טובה, חברים הכי טובים.
    לפני ההריון שכבנו בערך 1-2 בשבוע.
    אני מטבעי לא כל כך נהנית מיחסי מין.......
    מחודש רביעי להריונ, כשהתחלתי להרגיש בעיטות לא שכבתי עם בעלי כי באמת לא הייתי מסוגלת, הפריע לי הבעיטות והרגיש לי מוזר.
    מאז הלידה גם לא שכבנו, האמת שיש לי כאבים חזקים כשהוא מנסה להיכנס, כנראה משהו שקשור לתפרים מהלידה, יש לי תור לרופאת נשים שבוע הבא.
    בעלי מאוד מתוסכל מינית ואפשר גם להבין אותו כמובן, אבל אני לא מצליחה להביא את עצמי למצב שאני יוזמת משהו או אפילו משתפת פעולה.
    הסברתי לו שכל האנרגיות והכוחות שלי מופנים לבן שלנו ואין לי כוח לשום דבר ולאף אחד אחר.
    אתמול אמר לי שהוא מרגיש שאנחנו כמו חברים שמגדלים ילד ולא זוג.
    בכל זאת, קשה לי ואני דיי מחפשת תירוצים למה לא להתנשק איתו, וכמובן גם מעבר. חשוב לציין שאני מאוד אוהבת אותו ונמשכת אליו.

אשמח להתייחסות כלשהי...
    תושה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחסי מין עם בעלי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הוא מחפש את הזוגיות ש"אבדה" בדרך

עדי בדיחי
    25/02/2013

ערב טוב איילת,

אני בטח לא מחדשת לך, אבל כל מה שאת מתארת נשמע נכון, טבעי ונורמלי לאור הזמן שעבר מהלידה, ולאור השינויים הפיזיים, ההורמונליים והרגשיים שכל אחד מכן חווה ועדיין חווה.

השינוי שמדבר על כניסת ילד לעולם, הוא שינוי עצום. לא מדובר רק במישהו חדש שגרם לכם להפוך מזוג למשפחה, אלא בשינוי עצום- פיזית, רגשית, כלכלית, אידיאולוגית, מחשבתית. מכל הבחינות אנחנו משתנים כשאנחנו הופכים להיות הורים. פתאום כל החלטה חייבת לכלול קודם כל את טובת הילד, הלו"ז משתנה, הצרכים משתנים, דברים נעשים פחות דחופים, יותר דחופים, העבודה נדחקת הצידה, הסביבה פועלת אחרת. הכל במנגנון שונה ממה שהכרתם עד כה. עבור הגבר, חשבי על כך, עד ממש עכשיו הוא בעיקר "צופה מהצד". קשה להסביר לו מה זה הריון ולמה לא חשת בנוח לקיים איתו יחסים, הוא רק יכול לנסות להבין ולהיות אמפתי. עד מתי?... לאחר מכן, כשמגיעה הלידה- הוא די חסר אונים לנוכח כל תעצומות הנפש והגוף שאת מפעילה לצורך הלידה, לאחר מכן הוא בעיקר ממלא פונקציות של סידור, נסיעות, תיזוזים, דאגות, טלפונים וכו' כדי שהכל יסתדר. ולא לשכוח סלקל. לאחר מכן, אז מגיע השינוי ההיסטרי- התינוק מגיע הביתה. לכאורה שינוי רצוי, מחכים לו, חיכיתם לו הרבה זמן. בפועל, לצד השמחה והאושר, יש גם רגעי שבירה. אין יחסים אינטימיים, בהתחלה זה מובן ואח"כ קשה יותר לקבל את זה, האשה שלך כבר לא אותה אשה, היא מקריבה עצמה למען דבר אחד בלבד (וזה לא אתה..), היא תשושה, עייפה, מחפשת עוד שעת שינה.. והוא, אמור לחכות לאיזו חוויה שתזכיר לו איפה הזוגיות שלו..

את כל זה את בוודאי מכירה ויודעת. השינוי שאת חווה כרגע הוא זמני, והדברים יתאזנו ככל שהזמן יעבור. אני כן מעודדת אותך לצאת עם בעלך, למצוא ערב, ולצאת רק שניכם ולנסות להרגיש קצת "זוג" ופחות הורים (בכאילו..). הוא חושש ורוצה לדעת שהכל בסדר. נכון שהיחסים חסרים לו- אבל להערכתי חסרה לו גם החוויה האישית, הזוגית והאינטימית איתך, לרבות יחסי מין. אולי, אם תתכנני ערב כזה, החרדה שלו מעט תישכח, הוא יצליח לאזור עוד קצת סבלנות וגם את תרגישי טוב יותר.

לגבי כאבים- אכן, בדקי את זה. חשוב שהוא ידע שאינך מזניחה את זה. בוודאי מחשבתית קשה לנו לחשוב על יחסים אינטימיים לאחר לידה.. אך גם את זה עוברים, בעיקר אם תקראי על זה קצת, ותיווכחי להבין מהו גודל הנס- האיברים שלך חוזרים להיות כמעט אם לא ממש כפי שהיו. אולי ע"י מידע ואינפורמציה, תצליחי גם להרגיע את החששות הפנימיים שלך.

מאחלת לכם הרבה הצלחה, נחת ומזל טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו