מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הרבה מעבר לעוד בגידהעצובה01/03/2013
אני בת 23 היה לי חבר בן 25 במשך 5 שנים, הוא היה הבן זוג הראשון שלי. ואני שלו..
ב5 חודשים האחרונים עברנו לדירה משותפת בתל אביב, הוא התחיל לימודי רפואה ואני המשכתי לעבוד עדיין לא התחלתי ללמוד.
במשך 5 החודשים הרגשתי שהוא נפתח לעולם חדש, מתלהב מעצמו, מכל סטודנטית שמסתכלת לעברו, הוא לא רצה שאהיה חלק מהעולם החדש שנפתח לפניו והתחיל לצאת לבד עם חברים מהלימודים, הותיר אותו לבד בבית בוכה ומתוסכלת.
כמובן ששיתפתי אותו שאני נפגעת מצורת ההתייחסות שלו אליי, הוא טען שאני רוצה להשתלט לו על החיים. שאני לא נורמאלית, פסיכית קנאית.
אמא שלי היא חולה סכיזופרניה והוא הרבה פעמים השתמש בתירוץ הזה כנגדי שאני פסיכית כמו אמא שלי.
הוא הצליח כל פעם לשכנע אותי שכנראה הבעיה היא אצלי.
הוא התחיל לפתח קשרים אישיים עם ידידות שלי נראו אינטנסיביים מידי, שלח להן הודעות יום יום והתקשר אליהן, רצה לצאת איתן לבד.
הייתה אחת ספיציפית שרשמה לו כל מיני רמיזות מיניות על גבי הפייסבוק.
הייתה לי תחושה מאוד רעה לגביה, הוא הכחיש כל האשמות הוא המשיך בטענות שהבעיה היא אצלי ושהוא בסך הכל מפתח קשרים ידידותיים.
האמנתי לו.
בשלב כלשהו למרות שהייתי בטוחה שהוא כנראה צודק והבעיות שלי הן עם עצמי והערך העצמי והביטחון שלי, הרגשתי שאני לא מסוגלת להמשיך להרגיש מושפלת ופגועה. ארזתי את הדברים שלי ויצאתי מהדירה. הוא כמובן ניסה לשכנע אותי להישאר, בכה והתחנן. נשבע שהכל בראש שלי והוא לא רוצה אף אחת אחרת הסתכל לי בעיניים ונשבע שהוא אוהב רק אותי.
בכל זאת יצאתי משם, עם עזרה ושיכנוע מחברות שהוא עושה לי רע.
כעבור שבועיים הוא המשיך לשלוח לי הודעות מתחננות שאשוב אמר שהוא לא מבין המ הוא עשה לא בסדר ושהוא רוצה שנעבוד על הזוגיות שלנו.
הרגשתי שאני חייבת לדעת, מצאתי דרך ונכנסתי לפייסבוק שלו. גילית התכתבויות עם אותה בחורה שרשמה לו רמיזות מיניות הם שכבו במשך חודש (גם לאותה בחורה אגב יש חבר) והקבלתי בין הדברים שהוא אמר לה, כל פעם שהיא לא רצה להיות איתו הוא שלח לי הודעות..הוא אמר לה שהוא זרק אותי בשבילה וניסה לשכנע אותה להיפרד מחבר שלה בשבילו.
הייתה לי חצי התמוטטות עצבים ובעיקר כעס בלתי נשלט פירסמתי את ההתכתבויות על גבי הפייסבוק שלו ושלה, שלחתי הודעה פרטית לחבר שלה תוך בערך חצי שעה הוא שם לב שחשבונו נפרץ וניתק אותי מהמערכת.
אני בעיקר לא מצליחה להתגבר על העובדה שחייתי עם בנאדם כזה. שבנוסף לבגידות שלו הוא שיכנע אותי שאני הלא בסדר.
אני חושבת שהוא סוציופת או פסיכופת.
הוא הסתכל לי ישירות בעיניים שיקר לי, לא הביע שום חרטה ולאחר מכן ניסה לשכנע אותי לחזור אליו כדי שלא יהיה לבד בזמן שהיא לא רצתה.
אני לא מצליחה להשלים ולעכל עם איזה סוג של בנאדם הייתי ומה הוא עשה לי.
מלאה בכעס שלא מצליחה לשחרר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערי נתקלת בגבר אגואיסט ומושחת
דורית כהן03/03/2013עצובה יקרה, צר לי מאוד על המכות הנפשיות שעברת. אין לי ספק שנחשפת לצדדים באישיות שלו שהם לחלוטין אגואיסטיים ודורסניים, והדרך היחידה להתאושש מכך היא להבין שפשוט חלקת את חייך בחמש השנים האחרונות עם אדם מושחת, שמסובב את כל העולם שלו סביב הצרכים של עצמו, ומוכן לרמוס כל אחד אחר בדרך - אותך, את החבר של הידידה שלו, ויש להניח שעוד ועוד אנשים יקבלו ממנו את ההתייחסות הזאת בעתיד.
זה נורא לחשוב שאהבת אותו וסמכת עליו, כאשר כל הזמן חיית לצד אדם שמסוגל לדברים כאלה.
העובדה שהוא גם ניצל את מחלתה של אמא שלך ותקף אותך והאשים אותך שאת מדמיינת ופרנואידית - מעידה שהוא לא בוחל בשום אמצעי כדי להגן על עצמו, ולא מסוגל להבחין או לתת לעצמו דין וחשבון איזה נזק זה עלול לעשות לך מבחינה נפשית.
ההבנה מיהו היא "כרטיס היציאה" מן המצב הנפשי הקשה בו את נמצאת. את כועסת עכשו וזה בדיוק הרגש הנכון שצריך להיות אצלך! כל מי שקורא את הדברים שכתבת מתמלא שאט נפש וכעס למשמע ההתנהגויות המחפירות שלו.
אני מאמינה שעכשו, בדיעבד, כאשר את מסתכלת על חמש השנים הללו, בוודאי תוכלי להיזכר בהתנהגויות דומות שלו כלפי אנשים בחיים שלו, אם זה ההורים, אחים, חברים. אופי כזה לא נולד רק עכשו, זה משהו מאוד עמוק וקבוע אצלו.
כל עוד זה לא מופנה כלפייך - את לא יכולה לראות זאת, כנראה.
הדאגה שלי היא איך תרגישי בעתיד כלפי גברים אחרים, לאור הטראומה הזאת. אני שמחה שיכולת להיעזר בחברות שלך שנתנו לך תמיכה ועצות טובות.
הלוואי ויכולתי לאשר לך שגברים כמוהו הינם בודדים. נתקלתי לצערי בהרבה מקרים של בגידות ושקרים והאשמת בת הזוג שהיא המשוגעת - רק כדי "לצאת נקי" (ההגנה הכי טובה היא התקפה...), כך שיש סיכוי שתיתקלי בטיפוס כמוהו גם בעתיד. זה לא כל כך נדיר.
העניין הוא לנסות לעמוד על טיבו של אדם ע"י פקיחת עיניים מן ההתחלה. להסתכל איך הוא מתנהג עם האנשים הקרובים אליו, עד כמה הוא מתחשב, רואה את צרכי הזולת, אומר לאנשים אמת אפילו אם זה מוציא אותו "לא בסדר".
המכה שקיבלת עלולה מצד אחד לגרום לך זהירות יתר והימנעות מלהתקרב לגברים בעתיד, ומצד שני יכולה לשרת אותך בכך שתפתחי חושים מחודדים יותר, פחות תמימות, ותגיעי למערכות יחסים עם הרבה יותר הבנה והיכרות של עצמך ושל אחרים.
כמו כן עלייך לבדוק את ההתנהלות שלך בתוך מערכת היחסים הזאת, לא רק בחודשים האחרונים, אלא גם לפני כן. יש לי הרגשה שביטלת את עצמך לצידו, ואיפשרת לו לעשות כרצונו. אם זה נכון, זהו עוד לקח שעלייך ללמוד, איך לשמור על עצמך על הצרכים שלך - במידה הנכונה: לא להשתלט יותר מדי ולא להתבטל לעומתו.
נקודה אחרונה: יתכן שיעזור לך להגיע לכמה שיחות עם איש מקצוע כדי שתוכלי לעבד את מה שקרה ולהפיק מכך תועלת, במקום שזה יהווה טראומה ויגרום לך לנוקשות ולזהירות יתר במערכות היחסים הבאות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)