סיפור בגידה שלא ייאמן!!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סיפור בגידה שלא ייאמן!!
    דנה
    03/03/2013

שלום לכולם, בימים אלו אני עוברת את סיפור הבגידה הלא יאמן .
    בעלי ואני נשואים כ30 שנה בזוגיות מושלמת לכל הדעות, הקמנו משפחה לתפארת,חברות אמת ואינטימיות ומיניות מושלמת, מעולם לא חסר לנו כלום בחיינו הזוגיים. היינו בעיני כולם הזוג המושלם.
    בשנים האחרונות גיליתי סימנים לפלירטוט ושקרים וקשר עם נשים אחרות, תמיד הצליח לשכנע אותי שאני טועה ואף עברתי "לטפל" בעצמי ובחרדה שלי.(עדי יקרה, את היית לי לעזרה בימים אלו, בפורום זה) היה לי קשה אך פשוט מכיוון שאהבתו אליי היתה אמיתית, והתנהגותו ותפקודו המשיכו להיות מושלמת.
    בשבוע שעבר הוא התמוטט והודה שכבר שנים הוא בוגד בי באופן חולני ולא נשלט ואין שום סיבה שקשורה בי או בתפקודי.ושמעולם לא הפסיק לאהוב אותי אהבת אמת, הוא לוקח על עצמו את כל האחריות ורגשות האשם. הוא מחוץ לבית כרגע. איש לא היה שותף לסיפורים שלו. והוא התוודה שניהל שני עולמות במקביל: עולם אמת בו היינו חלק והוא היה בו הבעל/אבא/חבר מושלם, האדם הערכי והמוסרי ועולם שקר שהיה בו לבד עם הפרטנרית החלופית, הוא הציג זאת כמסכה שהיה חובש בכל פעם שיצא מהבית.
    מיותר לציין מה אני וילדינו עוברים בימים אלו ,מבחינתי אבד העולם, אך יקל עליי לדעת שאכן מעשים נוראיים אלו נעשו "בחסות" מחלת נפש מסויימת ולא במודע. חשוב לי לדעת מי יכול לאבחן זאת והאם יש טיפול לכך?
    אציין רק שהתחלנו מיד לאחר הפיצוץ טיפול זוגי, שהפך מיד לאישי איתו בשל נסיבות המקרה.
    עדי - מחפשת נקודות אור, נבקשת עזרה ממך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיפור בגידה שלא ייאמן!!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אין מילים.. אני מצטערת לקרוא את זה

עדי בדיחי
    03/03/2013

שלום דנה,

אני זוכרת את המקרה הזה ואני בהחלט המומה. אני זוכרת טוב את הפרטים ואף נדמה לי שיצאת די מחוזקת ומעודדת בסופה של תכתובת.

אני באמת חסרת מילים לנוכח מה שאת מתארת. אני חושבת שרק אדם בעל שני עולמות, יכל בכלל להסתיר משהו שכזה לאורך כ"כ הרבה שנים. הוא יכל לנהל שני עולמות כאלו במקביל ולתת לכל עולם את כל כולו מבלי שה"עולם האחר" יבצבץ או יפריע. אני מניחה שאפשר יהיה לתייג את ההתנהגות הזאת ברובריקות מסוימות, בתוך הפרעות כאלה ואחרות- את זה פסיכיאטר יוכל לאבחן, לצערי לא פה מעל דפי הפורום. נדרש טיפול מעמיק יותר ויסודי יותר כדי להבין מה בכלל "קורה" שם באישיותו של אדם כזה. וטוב מאוד שהטיפול מתמקד כרגע בו- כי זה המסלול הראשוני לאבחנה - אם המטפל יראה צורך לתת אחת כזאת, וכאמור יבקש עזרת רופא פסיכיאטר- אם בכלל תהיה אבחנה, או כיוון לשם.

לגבי טיפול- אני בטוחה שאפשר לטפל ואפשר לבדוק מה בדיוק קרה אצלו בשנים האלה, על מה הדברים "יושבים" ולמה לא יכל להיות נוכח אך ורק במציאות ה"ראשונה" שבנה, מה היה הצורך לבנות עוד אחת כזאת. אבל כל אלו תלויים רק בו, כלל לא בך ולא בסביבתו.. צר לי שאינך יכולה לשלוט בזה, אם היית יכולה- לבטח זה היה נותן איזו תחושת נחמה. בד"כ כשאנחנו "אשמים", אנחנו גם נוטים לשלוט במצב, ולא כך העינין פה.

אם כי, העובדה כי אין לכך קשר אלייך והוא אף טען זאת, יכולה לנחם במקצת. אנחנו נרצה להאמין שמדובר באדם עם מצוקה מאוד גדולה שלא ידע לבטא אותה, ומתוך כך שהוא אדם כריזמטי, יודע "להגיד מה שצריך מתי שצריך", להיות שם עבורכם וכו' (בקיצור, האדם המושלם), הפער בין כך לבין לבטא כאב או מצוקה- גדל אף יותר.

כל אדם מאובחן או לא מאובחן, כל אדם שהתנהגותו חורגת מהנורמה - הוא אדם במצוקה. זוהי נקודת ההנחה של הטיפול באנשים "סובלים", אנשים ש"נאלצו" לפגוע בסביבתם כה עמוק, כיוון שלא יכלו לשאת את הכאב ולטפל בו- ודרך ההתמודדות היא ההסתרה, ההכחשה, ה"מסכה" והפאסון. יש דמויות מפורסמות רבות כאלה, שהתפרסמו בזכות הכריזמה, אך בפנים עמוק היו לאנשים סובלים מאוד.

אז אני לא מתכוונת להצדיק התנהגות של הסתרה, בטח לא אחרי שחשדת הרבה זמן ו"הרחת" משהו, אבל אם יש בכך משהו מנחם- אני יכולה להבטיח לך שהוא פעל מתוך סבל ומצוקה, ומתוך חולשה של אי-יכולת לבטא את עולמו הפנימי האמיתי כלפי חוץ.

אני מקוה שהדברים שלי ניחמו אותך מעט.. פה עבורך אם תצטרכי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו