גירושים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גירושים
    נטע
    05/03/2013

שלום רב,
    אני בת 33 נשואה יש לי בת מקשר קודם בת 6 וילד בן 3 וחצי מהנישואים, בעלי כל פעם שאנחנו רבים מדבר אליי לא יפה מילים כמו : פוסטמה אני מפרנס אותך את לא מכניסה שקל לבית , ראש קטן , את תכבדי את בעלך ולפני הילדה שכבר מבינה ובוכה למה הוא מדבר אליי ככה, לפני שבוע סבי שאהבתי מאוד נפטר ולא הייתי בבית כי הייתי בריצות לבית החולים אז הוא התעצבן שהעזתי להעיר לו על ניקיון הבית בהעדרי ואמר לי משהו בסגנון יאללה סבא של גם ככה רגל אחת בקבר יש לך משפחה תהיי פה תסדרי את הבית או אל תבקשי ממני לסדר....היינו בטיפול זוגי אך נראה שהוא לא הפנים איך להתנהג בשעת כעס, אני גם לא טלית שכולה תכלת אבל אני לא מדברת אליו אף פעם ככה אומרת לו טיפש , ראש קטן וכו'...אני כן עובדת אך במשרה חלקית (יש ילדים צריך לטפל גם בהם) אז יש לי עבודה בבית לטפל בבית לבשל ואני עושה זאת...אני כבר לא מבקשת ממנו עזרה בטיפול בילדים בערב מקלחות וכו' כי הוא טוען שבגלל שהוא עובד מאוד קשה אין לי זכות לבקש זאת.. אני כן יכולה להבין את זה זה לא העניין, בזמן הזה , אני עזבתי את הבית כי רבנו והוא אמר שהוא לא יכול לראות את הפרצוף שלי יותר אני מגעילה אותו ..אז הלכתי נמאס לי כבר לשמוע השפלות שלו ...עכשיו הוא אומר שהוא יקח לי את האוטו שהוא קנה לי למרות שהוא יודע שאני זאת שמסיעה את הילדים לגנים ולוקחת אותם לאן שצריך...בימים האחרונים הוא מנסה להתחנף שאני אחזור אליו אבל אני כבר לא רוצה אני יודעת שזה לא ישתנה ויהיה יותר גרוע....מה אתם חושבות ? כדאי לתת עוד צ'אנס יש סיכוי שהוא כן ישתנה למרות שהלכנו לטיפול? האם הוא יכול לקחת את האוטו כי הוא קנה אותו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גירושים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקשורת נכונה -

בני
    06/03/2013

היי

מדברייך הבנתי שיש לכם קצר בתקשורת שיש לו השלכות על כל מערכת היחסים,
    אני מבין גם שלמרות שניסיתם ללמד אותו לדבר אלייך יפה... הדבר לא צלח בלשון המעטה!
    מה לעשות ואנשים לא משתנים לפי הזמנה,
    השינוי צריך לבוא ממנו, תאמיני לי שלו רק יהיה לו אינטרס אישי וזוגי לעבוד על הדברים שיגרמו לקשר שלכם להיראות אחרת אז הדברים יתחילו להסתדר...

השאלה האם את מוכנה להיות הראשונה לקחת אחריות על העניינים שלך ולגרום בעקיפין שפתאום יהיה לו אינטרס להציל את הנישואין שלכם?

הדרך הקלה והמהירה שאת יכולה לעשות כאן ועכשיו היא ללכת לקבל כלים כיצד לגרום לו להקשיב לצרכים שלך בלי הצורך שלו להשפיל אותך,
    כמה שיחות עם אנשי מקצוע או קורס תקשורת למשל יצילו לך את הקשר והכי חשוב הרכב יישאר אצלך בזכות ולא בחסד..
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לדברי בני - צרכים בזוגיות

דורית כהן
    07/03/2013

נטע היקרה, אני מצטרפת למה שבני כתב לך. ארחיב רק בנוגע ל"אינטרס האישי" שבני הזכיר.

לכל אחד מבני הזוג יש צרכים בתוך הזוגיות, וכאשר הצרכים הללו לא מתמלאים - הוא מרגיש ממורמר ומתוסכל, ומבטא זאת בכעס ובהתפרצויות בכל פעם שהעובדה שהוא אינו מקבל את הצרכים שלו מתרחשת שוב.
    למשל, אחד הצרכים הקלאסיים של גבר זה שהוא יגיע לבית מסודר ושיהיה אוכל מוכן עבורו. צורך אחר הוא סקס. צורך נוסף אופייני לגברים הוא הערכה והערצה. כמובן שגם לאישה יש צרכים אופייניים: היא זקוקה להרגיש שהיא אהובה ובטוחה, זקוקה לבטחון כלכלי ופרנסה, זקוקה לשותף לשיחות, ויש עוד צרכים שלא אכנס אליהם כאן.
    כל אחד מבני הזוג צריך להבין שאם הוא לא יספק את הצרכים החשובים לבן זוגו - עד מהרה יופיעו מירמור והתקשורת תהיה לא נעימה ומלאת כעסים ורעל.

אחרי זמן מה של תקשורת שלילית כזאת, אין כבר מה שיזין את האהבה. אהבה מבחינה זו זה כמו מדורה, שצריך כל הזמן להזין אותה בחמרי בעירה, אחרת היא דועכת. אתם לא הזנתם את המדורה שלכם כבר הרבה זמן, ובמצב כזה לא מתחשק לחשוב על צרכיו של האחר ולבוא לקראתו ולהשקיע בו מאמצים.

כל המוטיבציה הזו להשקיע בצרכיו של האחר קורית באופן טבעי בתחילת קשר, כאשר יש עדיין התאהבות והתלהבות וריגוש כלפי בן הזוג. בהמשך חייבים לעשות מעבר הדרגתי לכיוון סיפוק הצרכים הבסיסיים כפי שכתבתי לך קודם, אחרת אין סיבה להישאר בקשר.
    מכל הפירוט הזה ניתן להבין גם מהי דרך שעלייך לעשות, אם את רוצה לשקם את הקשר. אבל מאוד קשה לעשות לבד,כי אם את משקיעה באופן חד צדדי והוא ממשיך להיות שלילי ומגעיל אלייך - זה יוריד לגמרי את המוטיבציה שלך. בגלל זה חשוב להגיע יחד לייעוץ זוגי. יחד עם זה - יש להביאבחשבון שלא כל יועץ עובד באותה דרך, ההיפך הוא הנכון, ולא כל יועץ מתאים לכל זוג. אז יתכן שתצליחו למצוא מישהו שיצליח לשים אתכם על מסלול תיקון מוצלח יותר.
    לגבי המכונית, ככל הידוע לי דברים שקונים בתוך מסגרת הנישואים או הזוגיות - הם רכוש השייך לשני בני הזוג. אבל זו לא המומחיות שלי - זו שאלה משפטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו