מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבולבלתארצי09/03/2013
שלום,,
אני בחורה בגיל 23, משכילה,( אקדמאית ) ניראת מצוין, בוגרת מגילי, הייתי במערכת יחסים כ - 5 שנים עם גבר בן גילי שהסתיימה לאחרונה,,,ביוזמתי..
הגבר שנפרדתי ממנו מקסים מאד, אוהב אותי מאד, משקיע,חרוץ, נאמן לזוגיות.. נראה מצויין,, אהוב על כל החברים, ההורים שלי אוהבים אותו מאד.אני בטוחה שהוא יהיה בעל ואבא מקסים..
הפריעה לי מאד העובדה, שהוא מעט חסר בטחון, אינו משכיל כמוני, אומנם הוא עובד עד היום בעבודה מסודרת, אך ציפיתי שילמד וישכיל,, הוא מתחמק מזה,, בנתיים הוא מחפש עבודה אחרת יותר מאתגרת,,,
אני עדיין אוהבת אותו, אך רוצה לבדוק ולראות אוליי יש משהו יותר טוב בשבילי..
בזמן הזה הכרתי בחור בן גילי, משכיל , נראה מצויין, יש בנינו כימיה נהדרת,, שכבתי איתו, טוב לי איתו, אך יש בעיה שמאד מפריעה לי, הוא נמוך בגובה שלי,,
התיעצתי בנושא זה עם חבר טוב שמכיר אותי היטב....
הוא חושב שאני מעט מתוסבכת,,,, לדעתו אם סיימתי מערכת יחסים בגלל שלא הייתי שלמה, ונכנסת למערכת אחרת שגם אנני שלמה איתה,, זה לא יחזיק מעמד,,
לדבריו גבר נמוך, זה גנטי בדר"כ, משמעות לילדים נמוכים בעתיד, ואם זה מפריע לי היום זה יפריע לי כל הזמן,,, וזה רק עניין של זמן עד שאפרד ממנו.
ושאני צריכה לחשוב היטב,, על מערכת היחסים הקודמת שלי,לחזור אליה,,
ולעודד אותו להשכיל,,, כי אין שלמות,,,, והתמהמהות שלי ולעבור מגבר לגבר בנסיונות לחפש את המושלם,, אני אפסיד גם את החבר הקודם שלי.. לדבריו החוסר בטחון של החבר הקודם נובע באשמתי,,, וכי יש ביכולתי לעזור לו לכוון אותו גם להשכלה וגם לבטחון...
מה אתן מציעות לי, אני ממש מבולבלת,, האם ההצעה של החבר לחזור לחבר הקודם נכונה,, או שאני צריכה לחפש את הגבר המושלם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החתירה לשלמות
דורית כהן10/03/2013אנחל היקרה, בגיל 23 את עדיין מאוד צעירה ויש לך עוד המון מה ללמוד מן החיים, וכך גם החבר הקודם שלך. אני כל כך יכולה להבין אותו שהוא עדיין מחפש עבודות מאתגרות, ועוד לא ברור לו מה הוא רוצה ללמוד וזה לא בוער בעצמותיו.
חישבי על כך, שאם במקרה הוא היה בן הזוג של מישהי אחרת, שונה ממך, יתכן שהוא היה נתפס בעיניה בתור מישהו אחראי, יציב, בוגר, שחשוב לו להכיר את עצמו לפני שהוא נכנס ללמוד מקצוע, כפי שלדעתי ראוי שיקרה, אלא אם כן מישהו מאוד ברור לו במה הוא רוצה לעסוק). כלומר, זה הכל בעיני המתבונן/ת...דרך העיניים שלך הוא "לא מספיק" כאשר את משווה אותו אלייך.
אני מאמינה שלכל אדם יש קצב שמתאים לו להתפתח ולצמוח, ועדיף שכל אחד יעשה זאת בזמן הנכון לו, ולא על מנת לרצות את בת הזוג שלו או את ההורים שלו.
כל זה - על מנת שתישקלי שאולי הגזמת עם ה"סרגלים" שעל פיהם את מודדת אותו, ותשקלי את האפשרות שיש בכך שהוא מתעכב גם יתרונות!!!
מצד שני, נדמה לי ששניכם פשוט צעירים מדי עדיין להתמסד, וחשוב שתתנסו ביחסים עם עוד פרטנרים בתקופה הזאת, ואם נכון לכם להיות זה עם זו, יתכן שזה יקרה בעוד כמה שנים. מה בוער?
לגבי הבחור הנמוך - אם זהל א מפריע לך להימשך אליו פיזית - אינני רואה למה זה צריך להפריע לך שאתם באותו גובה. נראה לי שאת קצת יותר מדי מנוהלת ע"י מוסכמות, ע"י מה צריך להיות, במקום ע"י רגשות ואינטואיציות אישיות - למצוא את הדבר שנכון לך ולאו דווקא את הדמות הגברית האולטימטיבית. גם אם תפגשי את "מר מושלם" - קרוב לודאי שתמצאי בו בעתיד פגמים אחרים, כי אין אדם בלי פגמים ומגרעות, וזה מה שהופך את כולנו לאנושיים ולשלמים, אם כי לא מושלמים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלת, דורית, יש סתירה, ולא מובן
אנחל11/03/2013ראשית תודה על התגובה, למדתי ממנה וחלק ממנה לא מובן לי. יש סתירה שאיננה מובנת לי.
תשובתך, לתת לו ללמוד ולהכיר את עצמו ,זה יתרון, ואח"כ לכוון את עצמו ,, מקובל ונכון מאד
צעירים להתמסד, האם יש גיל מוגדר להתמסד?? אנחנו בגילאי 23=24 האם זה לא גיל מתאים אם מצאתי גבר כלבבי.
באשר לבחור החדש הנמוך שהכרתי,, זה מפריע לי מאד,, ולכן הפסקתי את הקשר איתו,, מבחינתך, האם רק משיכה , רגשות ואינטואיציות... זה מה שחשוב,,, אני ניראת מצויין ורוצה חבר שיראה טוב, שיהיה גבוה ממני,
מה עם הילדים שלי בעתיד, האם לא יהיו מתוסכלים אם יהיו נמוכים וסביר שיהיה כך.
איך אני ארגיש איתו בעוד שנה שהגובה שלו יהיה מול עיניי...וזה מפריע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תתבלבלי
ארצי11/03/2013את צעירה יפה,, אל תתפשרי אם כבר בתחילת הדרך את לא שלמה,,,
עם כל הכבוד לדורית, היא מדברת ממרומי גילה, אופנה ישנה, בן גוריון היה נמוך, שמיר, ומצא אישה בגובה שלו.. אנחנו הצעירים, מעונינים לראות ולהראות הכי טוב,,, אני לא הייתי מתחבר לאחת גבוהה ממני, כי זה נראה מגוחך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצב הבשלה אינדיבידואלי
דורית כהן12/03/2013אני מאמינה שיש בני אדם שזה גיל מתאים להם להתמסד ויש כאלה שממש לא בשלים לכך עדיין. אנחנו רואים את הבעייה זאת אצל המון זוגות כאשר שניהם בערך באותו גיל, האישה (בד"כ) רוצה להתחתן ואילו הגבר מאוד רחוק מן המחשבה לקחת כבר אחריות על משפחה.
כך שהמסר שלי הוא שלכל אחד יש את ההבשלה שלו, והשונות היא כאן מאוד גדולה, עד טווח של כעשרים שנים!!!
לגבי הבן זוג הנמוך, השאלה היא עד כמה זה מפריע לך. מתשובתך הנוכחית אני למדה שזה מאוד הפריע לך - גם בהווה וגם במחשבות על העתיד. לפיכך - פעלת נכון, כי זו הפרעה קשה מדי, וזה שם את הזוגיות שלכם על מסלול בעייתי מלכתחילה.
מאחלת לך הצלחה במציאת בן זוג שיהיה גם מתאים וגם ראוי וגם תאהבי אותו כמה שיותר!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)