מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נואשת ברמותמירב11/03/2013
שלום רב.אני חיה עם אהבת חיי מהילדות כשנה וחצי כמעט,לפני כ-2 חודשים לערך הוא הכיר אשה נשואה דרך הפייס,הוא שיתף אותי כי הוא מאומץ והמטרה היתה למצוא את אחותו האבודה שגם נמסרה לאימוץ,לפני כשבועיים וחצי הוא נפגש איתה בלא ידיעתי,היא עברה גרדה והוא היה לידה(פעם ראשונה שהם בכלל התראו)הוא נעלם כ6 שע מחוץ לבית וכשהוא הגיע הוא אמר לי אמרתי לך שהייתה לי פגישה חשובה מאוד,וזה נכון אבל לא ידעתי שהוא הולך אליה לבית החולים,בעלה הסכים רק לאחר שהוא כבר היה שם ודיבר איתו בפון,למחרת יצאנו לבית קפה והוא סיפר לי שהוא ראה אותה וממש בכה כמו ילד,אמרתי לו שאני סולחת אבל מאוד פגועה ממנו.מה שהכי נפגעתי שאני עברתי בקיץ שעבר גרידה (הילד היה ממנו)הוא לא טרח אפילו להרים לי טלפון והייתי לבד.בכל מקרה התחלתי להתכתב עם אותה אשה,ולאט לאט התחלתי לשאול אותה כל מיני שאלות בעדינות,בהם היא נענתה לי ואמרה שהוא כתב לה שהוא מאוהב בה ושאל את אוהבת אותי?כי אני אוהב אותך.שאלתי אותה מה בעלך אמר על זה היא אמרה לי הוא לא יודע(יש לציין שהיא חושבת שאני ובן זוגי ידידים טובים)היא עוד סיפרה לי שהיא לא מתפקדת בבית היא חייבת לקבל ממנו הודעות כל בוקר ובצהריים ובערב והם מתכתבים לתוך השעות הקטנות של הלילה,אמרתי לו שזה מפריע לי ואין יחס אז הוא ממש כעס עלי,כמו כן אני כל הזמן בוכה מצער וכאב,אני משתגעת מבעלה מה לא איכפת לו?שאלתי אותה תגידי יכול להיות שאת מתאהבת בו?היא ענתה לי מה פתאום נראה לך?ואתמול כתבתי לה שאני כועסת עליו כי כל הזמן שאני מגיעה לבקר הוא בפייס מתכתב עם אנשים וכמובן נשים,אז היא שאלה אותי:אה אז זה אומר שאני הייתי הרפתקה בשבילו?אמרתי לה למה את חושבת ככה ? היא ענתה לי כי זה ממש פוגע.אני ממש אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות האם היא מאוהבת בו?היא טוענת שלא כי היא רואה בו את האח שהיה חסר לה כל השנים.ולי נראה שכן אבל אולי אני סתם פרנוידית? איך אשה נשואה לא יכולה לתפקד בבית אם היא לא מקבלת מגבר זר הודעות?גם שהיא יוצאת לארוחת ערב עם משפחתה או לטיול בשבתות היא מתכתבת איתו,היא סיפרה לי שביום שישי היא היתה חסרת סבלנות וכבר חיכתה לצאצ מחמה וחמתה,שאלתי אותה למה?אז היא אמרה לי לא יודעת חיכיתי להודעה ממנו והוא לא יצר איתי קשר גם השבוע הוא הלך לקניות ואמר לי אני חוזר תוך חצי שעה לפייס ועברו כמה שעות והוא עדיין לא חזר.אני ממש בהלם מהתגובות שלה במיוחד שהיא כל היום עד השעות הקטנות של הלילה היא מתכתבת איתו ,איפה בעלה?לא רואה?לא שומע כלום?אני כבר יוצאת מדעתי נראה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבחון היטב את הזוגיות הזאת
דורית כהן12/03/2013מירב היקרה, מה שאת מספרת אכן נשמע לי בעייתי מאוד.
אם הבנתי נכון - בן הזוג שלך יצר קשר עם אחותו הביולוגית שאף היא - כמוהו - אומצה בילדותה, ומאז התפתח ביניהם קשר שנראה כמו התאהבות הדדית.
על פי על התיאורים שלך אכן קרתה כאן התאהבות. במצב רגשי כזה - בן אדם נסחף עם רגשותיו ועם תשוקותיו ומאודקשה לו לעצור ולחשוב מה זה עושה לאחרים.
זה יכול לקרות שבןאדם מתאהב באחותו הביולוגית בתנאים שתיארת,בעיקר בגלל שהם לא גדלו יחד, מצד אחד, ומצד שני בגלל שיש ביניהם משהו ביולוגי מאוד חזק שמחבר ביניהם...
יש גם משהו פסיכולוגי במצב מיוחד כזה: למצוא מישהו בעולם שגורלו דומה ומקורותיו דומים - זה קצת כמו להתאהב בעצמך: לפגוש את עצמך באמצע החיים.
בן הזוג שלך נשמע לי, לצערי, כמו משיהו שמאוד שקוע בעצמו וזה לא מפתיע שהוא נסחף אחר תשוקותיו. והנה - אחותו - קורה לה דבר דומה. גם היא נסחפת לחלוטין.
לא מצא חן בעיני שהוא הציג אותך בתור ידידה ולא בתור בת הזוג שלו!!!
וכמובן מה שמשתמע מכך שהוא לא ליווה אותך בגרידה שלך.
זו לא נשמעת כמו מערכת יחסים הדדית ובריאה ותומכת. כתבת שהוא אהבת הילדות שלך - לדעתי עלייך להתפכח מזכרונות הילדות ולשקול היטב האם הוא בן זוג ראוי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דורית יקרה
מירב12/03/2013אז כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון:מסתבר שהם בעצם לא אחים מהשיחות שהם ניהלו בינהם בפייס,האמאות ממוצא שונה לחלוטין,אני שותפה כמעט בכל השיחות שלהם וכמובן שזה בה ממנה,היום קבענו 3 להפגש בבית קפה הם רצו לדבר והניחתי להם למרות שהיא ביקשה שהיום אני יגיע איתו כי היא לא מוכנה להפגש לבד וכיבדתי אותה ובאתי,נתתי להם לדבר שעה חזרתי ושלחתי אותו להסתובב קצת,אחרי 10 דק הוא הגיע וביקש ממני לדבר איתה עוד מה שחשבתי שזה חוצפה מצדו,היא לא רצתה שאני ילך,הבנתי שמשהו קורה שם ולכן הנחתי להם לעוד חצי שעה,חזרתי שוב וביקשתי ממנו ללכת כי אני רציתי לדבר איתה,הוא כיבד את זה והלך לשעה בערך,תוך כדי השיחה איתה היא סיפרה לי שהוא ביקש ממנה לא לספר לי ולבעלה דברים שאישיים בינהם הלוווווו?????? מה נסגר פה?ואז היא אמרה לי מירב אני חייבת לשתף אותך אני כבר לא יכולה יותר זה נראה לי לא בריא כל הקשר הזה,שאלתי אותה אם היא אוהבת את בעלה?והיא ענתה לי בוודאי זה החצי השני שלי הנשמות שלנו מחוברות בעלי יודע כמעט הכל,אמרתי לה בגלל שהוא בעלך הוא לא אמור לדעת כמעט הכל אלא הכלללללל,היא אמרה לי את צודקת ואני מבטיחה לרדת קצת במינון של ההודעות,מה עוד שממש בהתחלה שהסתבר שהם לא אחים אחרי שבועיים של דיבורים בפייס הוא אמר לה איך שראיתי את התמונה שלך התאהבתי בך ממש ממבט ראשון,הייתי בשוק ממה שהיא אמרה לי,שאלתי אותה איך הגבת?ואז היא ענתה לי שאמרתי לו זה ממש לא במקום,אני אמרתי לה שהיא צריכה לדאוג לתא המשפחתי שלה ואם יש לה בעל אוהב ומפרגן ורוצה שרק יהיה לה טוב היא צריכה להודות לאלוהים,לא נשארתי פראיירית ומרתי לה שיש לי רגשות אליו חזקים והיא יודעת שאני כל יום אצלו לא שאני גרה איתו,זה באמת לא ברור לי מה פשר הדבר הזה,היא כל כך שמחה ואמרה לי אני מאושרת בשבילכם הורדת לי אבן מהלב,מירב אי אפשר שכל פעם הוא ישאל אותי את אוהבת אותי?את מאוהבת בי?מה זה כל השאלות האלו?אמרתי לה שהיא אשמה גם וצריך 2 לטנגו למה את עונה בכלל היית צריכה להתנתק ממנו,קשה לה הניתוק היא לא יודעת למה,אמרתי לה שיש לו המון ידידות גם נשואות שאיתם הוא מפלרטט בלי סוף,את יודעת מה הייתה התגובה שלה? אז מה אני סתם עוד הרפתקה בשבילו? הייתי בהלם ממנה וכמובן שניכנסתי בה ואמרתי לה שוב ושוב את בטוחה שאת לא מאוהבת בו?זה משגע אותי,כמו כן שאלתי אותו לפשר ההתבטאות שלו על התמונה הא הכחיש בכלל שהוא אמר לה ככה,כמה פעמים הוא קבע איתה לבית קפה ולא סיפר לי,היא זו ששיתפה אותי ואמרה לי אם את לא באה אני לא הולכת,אני זקוקה לך ויותר כייף לי לדבר איתך.דרך אגב:אני הייתי אהבת ילדות שלו ולא הוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתפוס מרחק ולחשוב
דורית כהן13/03/2013מירב יקרה, הדברים שהוספת עכשו נשמעים לי עוד יותר גרועים. כלומר זו רק לכאורה היתה האחות האבודה שלו אבל מהר התברר שזו פשוט אישה שתמונתה מצאה חן בעיניו והוא נדלק עליה, וסביב זה הוא טווה שקרים והסתיר מפנייך וניסה להשפיע עליה שתשקר לך.
אתם כולכם נמצאים עכשו במערבולת של רגשות ומתקשים לחשוב בצורה שקולה.
יחסית רוב הבעיות בסיפור שלכם הן גלויות, על השולחן, בהשוואה למשברים דומים שכרוכים בהסתרות והכחשות ונעשים לגמרי במחתרת.
מצד שני , בגלל שהכל חשוף וקורה לך מול העיניים ובנוכחותך ובהתערבותך - זה מאוד קשה לתפוס מרחק ולחשוב בבהירות מה עליך לעשות.
יכול להיות שעלייך באמת לקחת כאן מרחק, אפילו שזה קשה, ולהתנתק לכמה ימים, גם כדי שאת תוכלי לחשוב מה לעשות עם זה וגם כדי שבן הזוג שלך יתחיל להבין מה עלול לקרות ליחסים שלכם אם זה יימשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)