אובדת עצות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אובדת עצות
    אנונימי
    12/03/2013

אני ובעלי חיים מזה כבר 8 שנים ולנו 2 ילדים כשהכרתי את בעלי הוא היה מעשן גראס והבטיח לי כשהילד הראשון יוולד אז הוא יחדול מאז זה רק הולך ומחמיר בעלי לא רק שמעשן גראס אלא גם מעשן בנוסף סיגריות ובכל יום רק ההוצאות גדלות וגן שהוא עובד בשטח אז הוא גם קונה אוכל בחוץ אני מרגישה שאין לי עםמי לדבר אנחנו בקושימדברים אני מרגישה שבכלל אין זוגיות ולפעמים אני מתפוצצת בתוכי ורוצה לספר את האמת להורים שלי אבלברגע שאספר את האמת אבא שלי לעזור לי כספית מה עליי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להיות אסרטיבית ולא לעבור לסדר היום

עדי בדיחי
    12/03/2013

שלום לך אנונימי,

אני מצטערת לקרוא את מה שאת כותבת. נראה שמאוד לא פשוט לך וכמובן כשיש ילדים המצב עלול רק להסתבך..

אני מניחה שניסיונות השיחה שניסית ליצור עמו לא צלחו. אבל נשאלת השאלה היית "הבאת" את הדברים במלוא חומרתם, או שחששת מתגובתו. הוא צריך להבין שהמצב כרגע לא יכול להימשך כפי שהוא. ההבטחות שהבטיח לא קוימו וזאת כבר סיבה טובה לא לעבור לסדר היום.

את יכולה לנסות שוב לדבר איתו, הפעם ביותר אסרטיביות, ולהגיד (סוג של איום) שאת שוקלת לספר את הדברים לאביך והדבר עלול לגרום להפסקת העזרה מצידו - האם זה יכול להשפיע לדעתך?

מעבר לכך, ככל שתתעקשי ותהיי אסרטיבית והוא יבין שיש לו "מה להפסיד", כך זה יוכל לעזור. אם תצלחו את המשוכה הזאת יהיה מקום להמשיך ולפתח תקשורת נכונה - דבר שמדברייך עולה כי אין אותו ממש בתוך המערכת יחסים- ומשם הכל מתחיל- מתקשורת. תקשורת לא חייבת להיות מושלמת ותמיד בהבנה הדדית, אבל כן בהחלט צריכה להתקיים באופן כזה שיהיה ערוץ מסוים להתקשרות. כשזה לא קיים- שום הבנה לא יכולה להיות מושגת, לא לגבי הגראס ולא לגבי דברים פעוטים או רציניים מזה.

אם את לא רואה כי שיחה אסרטיבית יכולה להועיל, יש מקום לפנות ליעוץ זוגי (גם אם רק את תגשי להתייעץ לקבל כלים) ומשם לראות איך ממשיכים.

מאחלת לך בהצלחה רבה, וחג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו