מה לעשות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה לעשות?
    אני
    17/03/2013

שלום,
    כל פעם שאני וחבר שלי יוצאים אנחנו משלמים חצי חצי, אפילו בדייטים הראשוניים זה היה ככה. ובכן זה די מפריע לי היות וחברים של החברות שלי משלמים אליהן. ואני די מקנאה בהן. בנוסף לזה הוא לא ממש במצב כלכלי טוב ולפעמים הוא מספר לי שחברים שלו משלמים עליו ביציאות (בלי שהוא צריך להחזיר להם) וזה מאוד מפריע לי ומוריד את הגבריות שלו בעניי. כמו כן כשעוד לא היינו זוג אבל כבר היו לנו סימנים, ביקשתי ממנו עזרה בלימודים (שיעורים פרטיים) והוא לקח ממני 150 ש"ח בלי בעיה. איך בנאדם שרוצה משהו רומנטי עם בחורה ייקח ממנה כסף על עזרה בלימודים?
    אני מוכנה לעזור לחברים שלי בחינם. ומפריע לי שהוא לקח ממני כסף.
    אני יודעת שהוא במצב כלכלי לא טוב לרגע זה. אבל הייתי אופטימית וחשבתי שברגע שהוא יסיים את התואר בהנדסה וימצא עבודה מסודרת הוא יהיה יותר נדיב.
    אבל פתאום במהלך השיחה הוא אמר לי שברגע שהוא הולך להתחתן הוא רוצה הסכם ממון.
    אז במקום האופטימיות שלי שהמצב של הנדיבות ישתפר, הוא רומז לי על מצב בעייתי עוד יותר בעתיד, ואני לא ראיתי את עצמי חותמת על הסכם ממון עם בעלי לעתיד.
    אני מרגישה קצת לא בסדר שאני שופטת בנאדם עפ"י המצב הכלכלי שלו, אבל זה דברים שמפריעים לי, ואולי כרגע אני עוד מתמודדת איתם. אבל אני רוצה להסתכל קדימה ומה יקרה בטווח הארוך... ומה יקרה אם נתחתן ונקים משפחה?
    אני לא יודעת מה לעשות היות והוא באמת בנאדם נחמד, חכם, שכיף לתקשר איתו ושאני מאמינה שיצליח מאוד בעתיד. הוא גם דיי נלחם בזה שנהיה זוג כי אני דחיתי אותו המון פעמים.
    אני לא יודעת אם לגמור את הקשר.
    או לדבר איתו, אבל אם לדבר אז איך לעלות את הנושא?
    אבל אני לא מרגישה בנוח לדבר על נושא הכסף, כי זה יצא שאני רודפת בצע או משהו כזה. היות ולשלם חצי חצי או בקשה להסכם ממון זה דברים לגיטימיים בחברה שלנו.
    אני גם לא יודעת אם להמשיך ולבדוק אותו ולתת לא עוד ועוד צ'אנסים..... כי הדברים האלה שמפריעים לי יצטברו לי עוד ועוד עד שאני לא אתפוצץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אם זה "רציני", להעלות את הבעיה

עדי בדיחי
    17/03/2013

שלום אני,

נראה כי הבעיה שאת חווה בקשר לא תוכל להיפתר אלמלא תדברי עליה איתו, אני לא רואה מנוס אחר. יתכן והוא מגיע מסוג כזה של מודל, שמפרידים בין החשבונות וכד', יתכן וזה אופי לחלוטין, או שזאת תפיסתו- שזוגיות צריכה להיות נטו שוויונית והדדית, דבר שבפועל לא באמת יכול להתחבר עם המציאות של הורים, בני זוג, וכיוצ"ב (אמא מביאה ילדים, אבא מפרנס, האם ניתן להגיד שזה "שוויוני"? הכל בעיני המתבונן).

הדוגמה שציינת לגבי לקיחת כסף על עזרה- גם היא יכולה לספר שזה מי שהוא, ויתכן ואם תעלי בפניו את המצב הבעייתי הזה בעיניך- הוא יגיד לך "זה מי שאני, ככה אני מאמין". הבעיה היא יותר לטווח הארוך, כפי שציינת, זה ילך ויצטבר. לא ראיתי שציינת כמה זמן אתם יחד- יתכן ויש לזה משמעות, וככל שהקשר יתהדק הוא פחות יתנהג כך.

יש לך את האפשרות של להעלות את הדברים, בעדינות, ולהגיד לו שזה מפריע לך יש "פנקסנות" כזאת וזה דבר שמחריב את החופשיות, האמון והזרימה של הקשר בעינייך, פחות "גברי" אפילו.. ויש את האפשרות שתנסי להתמודד עם המצב הזה עוד קצת ולבדוק- האם ככל שהקשר מתהדק או נהיה רציני- הוא מתנהג אחרת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו