קשר ידידותי של אשתי עם הבוס לשעבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשר ידידותי של אשתי עם הבוס לשעבר
    רמי
    22/03/2013

אנו נשואים באושר עם שלושה ילדים, בני 37. קשר מדהים, הכל ורוד, אבל... לאשתי קשר ידידותי עם הבוס שלה לשעבר, מבוגר ממנה ובעל משפחה. בעבר רצתה לצאת איתו לסרט מספר פעמים ואני התנגדתי ואף רבנו על כך מריבה נדירה. אני קנאי מאוד ולא מוכן שאשתי תיפגש עם גבר אחר, מה גם שהוא בזוגיות גרועה מאוד ואיני יודע מה הוא חש כלפי אשתי.
    ככל הידוע לי בשנה האחרונה הם כמעט לא היו בקשר, מלבד מיילים או סמסים, בעיקר בנושאים מקצועיים.
    ואולם השבוע גיליתי במקרה בסמסים שלה שהם קבעו להיפגש לפני חודש, באופן עקרוני, ללא ציון תאריך, שהוא יאסוף אותה לכוס קפה בקניון. היא אף הדגישה והזכירה לו שיכתוב לה מתי הוא יכול להיפגש.
    לשאלתי, טענה שזה לא יצא אל הפועל לבסוף, ושהיא לא סיפרה לי, כי התכוונה לשאול אותי ולשכנע אותי שאסכים רק במידה וזה יהיה קונקרטי ששניהם יוכלו להיפגש.
    אני מאמין לה שלא נפגשו (יש לנו ילדים בבית...), וכדי שלא יובן אחרת אני מבהיר שאין פה כל חשש לרומן, אלא בקשר ידידותי בלבד, בין שני אנשים שלא נפגשו הרבה זמן.
    אבל לא ברור לי איך היא קובעת פגישה "טנטטיבית", כשהיא יודעת שאני מתנגד נחרצות ודי סביר שאתנגד גם הפעם. כואב לי במיוחד שהיא עשתה את זה מאחורי גבי. האמון המוחלט שהיה לי בה התערער. מבחינתי לקבוע פגישה עם גבר, אפילו אם תכננה לדבריה לשאול אותי בדיעבד - זה סוג של בגידה! אשה נשואה לא אמורה לצאת לבילוי עם גבר אחר ללא אישור בעלה. אני חש שהיא חיללה את האינטימיות הקדושה שהיתה בינינו כזוג נשוי.
    בתגובה לכעס שלי, היא התנצלה שפגעה בי והבטיחה שלא נפגשה ולא תיפגש איתו לעולם. אבל מאוחר יותר טענה שבעצם לא עשתה שום דבר רע בזה שקבעה עם מישהו "על הנייר", ובזה שאני מעניש אותה בתגובה שלי - אני לא בסדר... מה עלי לעשות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא הצלחתם לייצר שיחה פתוחה על הנושא

דורית כהן
    24/03/2013

רמי היקר, אני יכולה להבין איך אתה מרגיש, לגלות שהיא עשתה משהו מאחורי הגב שלך, בידיעה מפורשת שאתה אינך מסכים לכך. זו אכן פגיעה באמון, וזה אחד הרכיבים שמהם עשוייה בגידה.
    מצד שני, אני מאמינה בזוגיות שבה לא כופים ולא אוסרים זה על זו דברים, אלא מסבירים מה חשוב לכך אחד, מה פוגע, ומקווים שבן הזוג יבחר מרצונו החופשי להימנע מלעשות דברים שיפגעו בנו.

אם התחושה שלה היא שאתה אוסר עליה להתראות איתו - יש בכך בעיני לפחות - חריגה מן התחושה שזוגיות אינה מקום של הירארכיה וכוחניות. שלא טוב להשליט את רצונך עלבת הזוג שלך ע"י איסורים, כי מעצם טבעם הם שייכים למערכת יחסים הירארכית במקום שוויונית ורצונית.

מה שקרה אצלכם הוא שלא הצלחתם לייצר שיחה פתוחה לגבי הנושא הזה - של מפגשים עם בני המין השני - כי זה היה נושא כאוב מדי, מלא מתחים ואי הסכמות - והשארתם אותו באוויר, ואז היא "ירדה למחתרת" ועשתה זאת בלי לגלות לך, סוג של מחטף.

איך יוצאים מזה? עושים שיחה נוספת על העיקרון של מפגש ע בני זוג אחרים, משתפים זה את זו בכל קשת הרגשות שמחשבה הזו מעוררת בכל אחד מכם, ומנסים הלגיע להבנה שמקובלת על שניכם, מתוך בחירה אמיתית.

אני מקווה שהיא תבחר בפתרון שאינו פגוע ב אנושות, ואולי תוך כדי השיחה אתה גם תגלה שזה לא סוף העולם אם היא תיפגש עם גבר אחר רק למטרת ידידות.
    אני מאמינה שעקרונות ואמונות משתנים במשך השנים, וטוב שכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו