איך לתת מרחב

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך לתת מרחב
    קרן
    29/03/2013

אני יוצאת תקופה קצרה יחסית עם בחור נהדר אבל הקשר מאוד אינטנסיבי ופשוט קורה
    נפגשים כל יומיים גג שלושה והמון תשומת לב, בפעם הראשונה שנפגשנו היינו ביחד כמה שעות טובות ואז הפסקה קצרה ויצא כך שנפגשנו לעוד כמה שעות עם עוד אנשים, וחזרתי הביתה וחשבתי לעצמי איזה כיף היה ואחלה זמן ביחד ואיך בהמשך גם בקשרים האחרים שהיו לי אני מרגישה שאין מספיק זמן עם הבן זוג...
    ואכן התופעה קורה שוב... אני שמה לב, למרות שיש לי את החיים הדי מלאים שלי, לימודים, משפחה, חברים, תחומי עניין ועיסוקים נבדלים, שכן סוג של מה שלפעמים מרגיש שחסר בהם זה חבר וכשיש אז הם מרגישים מאוד מלאים ומספקים, ואני מרגישה שאני אפילו קצת רוצה לוותר במידה מה על הדברים שלי כדי להיות יותר עם החבר, לא בהגזמה אבל כן לעשות התאמות, אבל עדין שומרת זמן לעצמי ולכל וזה מאוד חשוב לי
    אבל אני שמה לב שמציק לי כשהחבר רוצה זמן לעצמו, שהוא לא בזמן שאני לוקחת לעצמי, אני אתן דוגמא נגיד התראנו אתמול לכל היום, ואפילו יותר, והיום לא התראנו, אחלה אני ראיתי חברה הייתי בעניינים שלי וכו', ואז אני שמה לב שמפריע לי שהחבר אומר שהוא חושב מחר לראות חבר (שראה לפני שבוע) ומה שעובר לי בראש זה סוג של "היום היה לך זמן לבד למה לא התראת איתו היום... ואם מחר אני ארצה לראות אותך" אני יודעת שהמחשבות האלה הן לא טובות בכלל, ואני לא אומרת אותן אבל כן מניסיון של קשרים קודמים, זה משהו שאני שמה לב שמפריע לי... אבל כמו שאני לא רוצה שמישהו אחר יחליט או יכוונן מתי אני אראה ואעשה מה... אני לא רוצה להיות כך עם הבחור, אבל זה כן עולה לי בראש... של תתאם את הדברים שלך לפי הזמן "שלנו", ואפילו מפריע לי גם שהוא הציע שנפגש עם הזוג הזה שראינו לפני שבוע גם בשבוע הבא, למרות שבין לבין הוא ואני התראנו המון לבד, אבל מפריע לי שהוא בסכ"ה לא ראה אותו שבוע סוג של אני חושבת לעצמי מה לחוץ לו לראות אותו כבר
    במקום להיות איתי עוד...
    וזו מחשבה לא טובה כי לכל אחד יש את החיים שלו וכמו שאני לא רוצה שיתערבו לי .. אבל עדיין איך לשנות את המחשבה שלי?

כי כמו שאמרתי בקשרים אחרים זה היה ממש רע, עברו לי מחשבות וגם אמרתי לבחור אז אם אתה צריך לעבוד כ"כ הרבהאז תישן פחות אני לא רוצה להרגיש שאני צריכה לנהל לאדם שאיתי את החיים, זו סוגייה מעניינת שדיברתי עליה היום , איך להצליח לקבל ולהכיל ולהבין את כל הצרכים והאספקטים בחיים של הבן זוג...
    ולא רק מה מתאים ונוח לי אלא לראות את הדברים גם דרך העיינים שלו
    כמו שהוא אמר לי, מה עושה לך טוב... אני גם רוצה להיות שם, להצליח לראות אותו באמת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך לתת מרחב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרדה בין רגש לשכל

דורית כהן
    31/03/2013

קרן היקרה, תודה על השיתוף האישי והמעניין שלך.
    העלית נושא מאוד חשוב, שלרוב לא מדברים עליו.
    ספציפית לגבייך, לי נראה שאת כבר במקום "מתקדם" ויחסית טוב, לעומת איך שהיית בקשרים קודמים.
    במערכת הנוכחית את כבר מבינה היטב שכל אחד זקוק לספייס שלו ולהרגיש שהוא יכול להחליט על עצמו, וכי חשוב להיכנס לנעליים של האחר ולנסות לראות את העולם דרך העיניים שלו ולהיות רגישה גם לצרכים שלו, לא רק שלך.

מה שאני קולטת מדברייך זה שיש אצלך פיצול בין ההגיון והשכל הישר, שאומר את הדברים הללו, לבין העולם הרגשי שלך, שעדיין רוצה להרגיש שאת היא הכל בשבילו, ושאת הכי חשובה לו וכי הוא יעדיף את חברתך על פני כל אפשרות אחרת.

אני מבחינה כאן בין רגשות אנושיים וטבעיים, שקיימים אצל כולנו, כך נדמה לי, לבין איך ועד כמה אנחנו מצליחים לנהל את עולם הרגש שלנו ולא נותנים לו להיות "הבוס שלנו".

עלייך להחליט מי קובע אצלך: הרגש האגואיסטי המרוכז רק בעצמך ורוצה להרגיש שאת מרכז העולם והכל נע סביבך (יש את הצד הזה בכל אדם במידה זו או אחרת) - או השכל, כאשר השכל ניזון גם וגם: גם מעולם הרגשות וגם מן היכולת לראות את צרכיו של האחר ולהפעיל הגיון בריא.

כל עוד תפעלי רק מעולם הרגש, את עלולה להסתבך מולו: תיכנסי שוב ושוב להיפגעות כאשר דברים כאלו יקרו והוא יעדיף לקבוע פגישות עם חברים על פני בילוי איתך, או כאשר הוא לא ישים לב ללו"ז השבועי ולא יהיה מתוכנן כמוך.

אם תחליטי שאת פועלת מן השכל - תהיי מסוגלת להכיל אירועים כגון אלו, במקום לשים עליהם פרשנות שלילית כמו - הוא לא מספיק אוהב אותי, אני לא מספיק חשובה לו.

וכאשר תבואי ממקום פחות רגשי, תוכלי גם לנהל איתו שיחה עניינית ואולי יעלו בשיחה רעיונות איך לנהל את השבוע שלכם, איך לבוא אחד לקראת השניה.

אבל נדמה לי שעוד מוקדם מדי לנהל שיחות כאלו, וכדאי לחכות עם זה שהיחסים יעמיקו. הרי אתם רק בתחילת הקשר.

בינתיים עלייך ללמוד לנהל את רגשותיך טוב יותר, לשתף כאן או לשתף חברות, אבל לא להעיק עליו וליפול עליו עם מטענים "חורגים" שכבר החלו להיווצר במערכות יחסים קודמות שלך ועלולים להכביד כאן על הקשר החדש הזה ולהבהיל אותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו