במשבר של ממש לא יודעת איך לפתור,?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• במשבר של ממש לא יודעת איך לפתור,?
    מיכל
    15/03/2008

שלום לך,,
    אני בת 28 נשואה מזה שנתיים וחצי ללא ילדים ,מנסים מזה שנה וקצת,
    עוד בזמן שהכרתי את בעלי ,היתי מודעת לבעיה גדולה שיש לו,הוא טיפוס שקט,לא מרבה לדבר ואף מופנם,,מסוגל לחיות באי בודד 20 שנה ,גם אם נהיה באוירת מסיבה ,הוא ידכא לי את הרגע,,ואני לעומת זאת טיפוס שאוהב לצחוק ,לדבר לחיות ,לעשות מה שבא לי ,
    אני אדם עם ערכי דת למרות שהוא חילוני וההפך ממני ,עדין אני למדתי לקבל אותו כמו שהו ,כי הוא אדם טוב מבין ומתחשב,אבל בכל הנוגע לרגש,אין לו אלי,הוא לא יודע להביע אהבה ,חוץ ממין אין ביננו כלום,,אולי מדי פעם רחוקות,פה ושם לטיפה,,
    אם אני לא יוזמת יציאות אפשר שלא לצאת חודשים,,
    אבל טיולים לחול הוא אוהב איתי,לא ניראה לי שזה קשור אלי ,הסיבה לטיולים,זה לראות את העולם,,"
    בבית שבו גדלתי היה לי אבא בדיוק כזה ,ותמיד כעסתי על אמא שלי שגורמת לו חוסר בטחון עם הערות האלה ,,
    שהוא שקט,ותמיד פרצוף תשעה באב,והנה משמים,קורה לי אותו הדבר,,,
    ולאחר ויכוח האחרון שלנו ,,שהוא התחיל אותו,טוען כי נימאס לו להעיר לי כבר שנתיים,על פצעים שיש לי בחלקי הגוף כתוצאה מגירוד,והוא לא נימשך אלי כבר,ואז הטחתי בו את האשמה שהוא משעמם לי את החיים ,
    ואז אמר :בואי ניתגרש,אניחנו צעירים ,ויפים,
    אז אמרתי,,אני לעומתך נילחמת ,ומנסה לטל בבעיה,ולעלות לך תמצב רוח ,הקריזיונרי שלך ,
    רק לידעתכן,אני אדם משיקע בבית תמיד אוכל חם,תמיד מפנקת במילות ,אהבה ,אולי זאת הבעיה שלי--שאני תמיד מחזרת אחריו,,כדי לקבל טיפת אהבה,כמו כלב מסכן,,
    אני מודעת לבעיה הקוסמטית שלי ,ואני מנבה לפתור אותה אך זה חזק ממני,והוא חושב שזה לא חשוב לי ,
    הבעיה היא האם שווה וכדאי לנסות יחד לתקן או,שהוא לא ישתנה ,וישאר עצוב בחיו,,ואני פשוט אמשיך לחיות לבד ממש לבד בתוך הזוגיות שלנו,,
    אני לפעמים מתקשרת כדי לספר לו משהו,ורק שומעת תקול העצבני שלו,פשוט מוותרת ומתקשרת לחבברה לדבר איתה ,אין ביננו תקשורת,,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפוך על הפוך

דורית כהן
    17/03/2008

מיכל היקרה, ראשית, סליחה על העיכוב בתשובות.
    את מציינת עד כמה בעלך מזכיר לך את אביך. אני לא מופתעת. יש לנו נטייה להתאהב דווקא בגבר שיש לו הרבה קווי דמיון לאחד ההורים שלנו, כי ברמה לא מודעת - זה מוכר, עם "זה" אנחנו כבר יודעים להתמודד, ובאמת את אומרת עליו ואליו דברים שמזכירים לך את אמא שלך ותלונותיה על אבא...תראי, השינוי שנדרש כאן הוא מאוד גדול, וניתן להגיע אליו רק בתהליך טיפול זוגי רציני, רצוי בשיטת "אימאגו", המבוססת בדיוק על מה שכתבתי לך במשפטים הראשונים. עדיין - לא ניתן לשנות הרבה, אבל מה שאפשר זה להסתכל על מה שיש בצורה חיובית: להבליט כלפי עצמך את הטוב שבו ולהשלים עם הדברים האחרים. אני מאמינה שאת אבא שלך את אוהבת כבן אדם למרות התכונות הללו. האם את יכולה לאהוב את בעלך כבן אדם למרות התכונות הללו? רי ככל שאת תקבלי אותו יותר כמו ש/הוא ולא תנסי לשנותו ולקטר - כך יהיה לשניכם יותר רגוע ויותר נעים זה עם זו. זה עובד "הפוך על הפוך"...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו