על פי התהום

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• על פי התהום
    אגם
    03/04/2013

נשואים 20 שנים פלוס 2 מתבגרים. התחלנו באהבה גדולה והיא היתה שם המון שנים, היו מריבות בדרך ומשברים קטנים כמו בכל חיי נישואים. רגיל עבודה בית קצת נופש קצת חו"ל. ואז פתאום התחיל השינוי. הוא כנראה עבר/עובר משבר גיל וסוחף איתו את כל הבית. כמו בן טיפש עשרה שבועט בהורים כדי לפתח עצמאות כך הוא נוהג עם חיי הנישואים שלנו. עברנו שנתיים קשות של האשמות הדדיות, התרחקות. בעלי בנה לו מערך חברים מחוץ לבית ואותי הוא פשוט ממדר מחייו. אני לא מצליחה להגיע אליו והוא לא מצליח או מנסה להסביר את עצמו. הוא משדר מרחק וזרות אבל כשעולה שאלת הפירוד הוא טוען שהוא אוהב ולא רוצה להפרד. ניסיתי בטוב ניסיתי ברע שום דבר לא משתנה ואני ממשיכה לשקוע לאיזה יאוש יודעת שזה צריך להגמר כי משהו קריטי אבד בינינו, אבל לא מצליחה לעשות את הצעד. לא מצליחה. אני כועסת על עצמי על שאני ממשיכה לספוג. אני מאוכזבת מעצמי. אני ממש לא יודעת מה לעשות. מרגישה משותקת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    על פי התהום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זוגות עוברים משברים מידי פעם

דורית כהן
    04/04/2013

אגם היקרה, צר לי על מה שאת עוברת. קשה לדעת מה הסיבות שהוא התרחק ממך.
    לפעמים זה באמת עניין של שינוי שאדם עובר בחיים שלו, שפתאום הוא משנה את זווית ההסתכלות שלו על החיים ועל הזוגיות ועל עצמו, ודברים שבעבר היו לו נוחים ומתאימים - פתאום לא מתאימים יותר, ומפריעים לו, אבל הוא לא ממש יודע מה לעשות עם זה. הוא מרגיש אולי שכאשר הוא רוצה לשנות - את דבקה בדרך הקבועה והמוכרת, מתוך הידיעה הפנימית שלך שאיך שהדברים היו בעבר - אז היה טוב, אז לא נכון לשנות.

זה הסבר אחד. יש עוד הסברים לתופעה שאת מתארת אבל אני מעדיפה לא למנות אותם כאן.

אבל חשוב לדעת שזוגות עוברים שינויים, וזוגיות אינה יכולה להישאר באופן קבוע באותו מקום לאורך כל השנים. יש תקופות של "תחושת שבר" - כמו שאתם עוברים - כל זוג עובר זאת לפעמים כמה פעמים במהלך החיים המשותפים, וניתן לעבור זאת בשלום למרות שזה מרגיש מאוד קשה עכשו.
    לפעמים צריך להיעזר בייעוץ זוגי, ולפעמים מצליחים להתגבר על הקשיים לבד.
    חשוב לדעת שיש משברים שמאפשרים לבני זוג לצאת ממקום שהוא תקוע יחסית למקום יותר טוב בזוגיות. כלומר העובדה שעכשו בעלך מרוחק - יתכן שבעתיד שניהם תראו בהתרחקות שלו איזה טריגר חשוב לבנייה מחודשת של היחסים שלכם על בסיס מתאים יותר. יכול להיות שהוא עבר תקופה של כמה שנים שבהן הוא הרגיש שהזוגיות לא עונהלו על הצרכים, אלא שהוא לא השמיע את קולו מולך, ולך לא היה מושג שיש דברים שמפריעים לו. ורק לאחרונה הוא אזר אומץ להראות זאת כלפי חוץ.
    מה שאני מציעה - להגיע איתו לייעוץ זוגי, ואם הוא לא יסכים - להגיע לבד כדי לנסות להבין מה קורה ולראות מה ניתן לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו