שמירה על חיי הנישואין

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שמירה על חיי הנישואין
    הנסיך
    03/04/2013

שלום לכולם,
    אני נשוי כבר יותר מ7.5 שנים.
    יש לנו 2 ילדים קטנים
    היתה לנו אהבה מאוד גדולה בהתחלה,
    לאחר לידת בני הבכור אהבה דעכה כנראה בעקבות חוסר בלבלות יותר כמו לפני הלידה.
    תדירות יחסי אישות ירדו והשקענו פחות בזוגיות.
    לאחר לידת בני השני מצבנו החמיר בכך שהפסקנו לצאת יחד ועם זאת גם תדירות יחסי האישות.
    לפני כחודש אישתי הודיעה לי כי הפסיקה לאהוב אותי ורוצה להתגרש.
    לטענתה האהבה החלה לדעוך כבר לפני הילד השני כששאלתי אותה:" מדוע אם את כבר לא אוהבת אותי הבאת איתי עוד ילד" ?
    ענתה כי רצתה להביא עוד אח קטן לבני הבכור
    חייב לציין כי עדיין אני עם רגשות לאישתי ואוהב אותה ומעוניין לעשות הכל בכדי לשמור על חיי הנשואין איתה עם כל זאת אני עדיין מתגורר בביתנו המשותף יחד אך ישן בחדר בנפרד
    אני עובר תקופה מאוד מבולבלת וחוסר יציבות והמחשבות מטרידות ולא מרפות כל יום על כך שאיני רוצה להתגרש.
    עקב המצב אני מבקש מכל מי שיוכל לסייע לי במציאת פתרון איך להצליח להשיב את אישתי לחיי.

תודה ובשורות טובות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירה על חיי הנישואין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משבר אופייני שיש סיכוי להתגבר עליו

דורית כהן
    04/04/2013

נסיך יקר, צר לי על המצב. אין ספק שזהו משבר שחייבים לעשות איתו משהו.
    השאלה אם האפשרות של ייעוץ זוגי עלתה ביניכם?
    אני מכירה הרבה זוגות שאחד מבני הזוג הציע לאורך השנים הליכה לייעוץ זוגי והשני סרב, ורק כאשר המצב החמיר - נוצרה הסכמה והרבה פעמים זה כבר מאוחר מדי, כי רגשות האהבה והמשיכה נקברו ונעלמו עם הזמן.

אם הנושא לא עלה ביניכם מעולם - אז לדעתי צריך לתת לכך צ'אנס, כי אתם עוברים תהליך מאוד מוכר מהרבה זוגות. זהו תהליך שבו האהבה הראשונית שהיא בעיקר כימית - מתפוגגת מעצמה, ואם לא יודעים לתחזק נכון את הזוגיות ולבנות אהבה ארוכת טווח - אז לאט לאט האהבה מפסיקה להיות מורגשת ונוכחת, וברגע מסויים זה שלא אוהב פוקח את עיניו ואומר לעצמו שהוא לא מוכן לחיות ללא אהבה בחיים שלו. זה מה שקרה לאישתך. הפסקתם לעשות דברים כייפיים ולא היה מה שישאיר את האהבה בקיום.
    אני גם מבינה שמצטרף לכך חוסר משיכה מינית מצידה.

החדשות הטובות הן שלפעמים יש מה לעשות , וצריך ללמוד איך לשנות את התקשורת ביניכם, והרבה מן האינטראקציות היומיומיות, כך שתהיה אווירה אחרת - של תמיכה והתחשבות ושותפות והתענייניות ופרגון. את זה צריך לבנות בצורה הדרגתית, וכל אחד מכם צריך לעשות כאן מאמצים. וזה לא פשוט לעשות זאת לבד, ללא עזרה והכוונה.

לפעמים זה מפתיע אותי לראות עד כמה ניתן לשנות רגשות ולגלות שבכל זאת יש אהבה מתחת לפני השטח, ברגע שמשנים קצת את ההתייחסות ואת האווירה.

אני מקווה שאישתך תשתף עם זה פעולה. הבעייה היא שהרבה נשים מקשיבות מאוד לעולם הפנימי הרגשי שלהן, ולא יודעות עד כמה הרגשות יכולים להשתנות כתוצאה מהתנהגות אחרת ואווירה שונה. אז אם היא עכשו משוכנעת שהיא כבר לא אוהבת אותך - יתכן שהיא לא תאמין שאפשר לעשות משהו שישנה זאת. מציעה לך לתת לה לקרוא את התשובה הזאת - אם היא לא מסכימה ללכת לייעוץ זוגי, אולי זה ישפיע עליה לטובה,לתת לכך צ'אנס בכל זאת.

שיהיה בהצלחה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית שלום

הנסיך
    04/04/2013

אני מודה לך מקרב לב על התשובה.
    אני יציין שהיינו בטיפול זוגי לפני שהחלטנו על פרידה של חודשיים
    בעקבות הפרידה הפסקנו את הטיפול באמצע.
    אחרי חודשיים פרידה חזרנו להיות בייחד התחלנו לבלות יותר בייחד ולצאת.
    זה החזיק מעמד חודש ועקב מצב כלכלי לא טוב הפסקנו לצאת ואז זה שוב התדרדר
    עד שהיא הודיעה לי את הידיעה המרה.
    בסך הכל מאז שחזרנו מהפרידה ועד שהיא הודיעה לי הספקנו להיות חודשיים בייחד.
    אני חושב שפשוט לא ניסינו מספיק וגם לא נצלנו את כל האפשרויות שעומדות לפננו.
    היא כרגע אטומה ונעולה. אני מקווה שעם הזמן היא תהיה פתוחה להצעות כמו המשך טיפול זוגי ולנסות להחיות את הקשר בחזרה.
    אשמח אם תגיבי לדברים אלו תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאתה תיקח אחריות מלאה על השינוי

דורית כהן
    07/04/2013

נסיך יקר, לאור מה שאתה מוסיף כאן, ניכר שהמשבר הזה התחיל עוד הרבה קודם.
    כאשר מצהירים הצהרה כזאת תוך כדי טיפול, זה יותר משמעותי מאשר אם כלל לא מנסים טיפול זוגי.
    זה מעיד על כך שהיא לא מאמינה שיכול לחול שינוי במצב.
    אם אתה כל כך נחוש לשמור על הזוגיות - בדוק נא עם עצמך - יתכן שעכשו כל המאמץ יהיה רק עליך כי היא כבר הרימה ידיים - האם יש משהו שאתה יודע שהיא מצפה לו ומקווה לו והמשהו הזה שוב ושוב לא קורה, משהו שהיא מצפה ממך, איזה שינוי בגישה שלך, בהתנהגות שלך?

אם אתה יודע שיש דבר כזה - עליך להראות לה שאתה מסוגל לשינוי, אחרת לא יהיה משהו שהיא יכולה להאמין לו שישתנה ביניכם.

אני יודעת שזה מאוד קשה כאשר אתה נותן 100% של מאמץ ואילו היא לא תורמת כלום, אבל לפעמים זה עושה את העבודה ומוכיח לצד השני שדברים עשויים להשתנות לטובה.

אם תעשה זאת לאורך זמן - יש סיכוי שההתייחסות שלה תשתנה.

אבל גם יכול להיות שכבר מאוחר מדי, ועליך להכין עצמך לאפשרות שגם זו אופציה, שלא תהיו יחד, אם היא לגמרי הרימה ידיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו