משפחתי לא מתייחסת יפה לאשתי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משפחתי לא מתייחסת יפה לאשתי
    שלמה
    16/03/2008

שלום רב,
    מאז שהצעתי לאישתי נישואין לפני כשנתיים משפחתי הקרובה (הוריי, אחי ואחיותיי) התייחסו בצורה לא יפה לאישתי (מילים לא יפות, העלבות), הדבר גרם להרבה סיכסוכין ביני לבין אישתי (עקב כך שאני לא מגן עליה מול המשפחה), התחתנו למרות הכל מכיוון שאהבנו אחד את השני וכשהיינו לבד ללא התערבות המשפחה היה לנו תמיד טוב ביחד.
    עד לפני חצי שנה היינו עושים אצל הוריי שבתות מדי פעם, לאחר שפגעו באישתי שוב אני יצאתי להגנתה ומאז אישתי הפסיקה להגיע לשם וקל וחומר שלא עשינו שם שבתות.
    אני עדיין הייתי מבקר את הוריי פעם בשבוע (להוריי לא הפריע שאשתי לא הייתה באה).
    הוריי לא מבינים שהם פגעו באישתי בצורת הדיבור שלהם ובמעשים שלהם, ניסיתי המון פעמים להסביר להם (מאז החתונה) אבל כלום לא נתפס אצלהם.
    לפני כארבעה חודשים הייתה לאחותי חתונה ולא הגענו על מנת לזעזע אותם (אחותי הייתה בין המובילות ביחס הפוגע לאישתי).
    הוריי קיבלו את זה שלא באתי (לא היה אכפת להם שאישתי לא תבוא) בצורה כואבת וטענו שפגעתי בהם (יותר כאב להם שפתאום אנשים התחילו לשאול שאלות). אני אמרתי להם שעשינו זאת על מנת לזעזע ושיבינו שקיימת סיטואציה שמפריעה והפגיעה באישתי היא כמו פגיעה בי.
    לפני כחודשיים שיכנעתי את אישתי להגיע אליהם יחד איתי לביקורים, היא לא נהנית מזה (ואף סובלת מכך שהיא צריכה להיות במחיצת האנשים שפגעו בה) אבל מגיעה.
    נוסף לאמור לעיל גם אני סופג העלבות וירידות מהוריי, אבל אני גדלתי כך ולמדתי לחיות עם זה.
    היחס הזה גרם לי לבעיות בבטחון העצמי שלי (האם כדאי לפנות לטיפול?).
    גם אישתי ואנוכי אקדמאים בעלי הישגים בעבודתינו ומרגישים שמתייחסים שאנו לא מקבלים הערכה מהמשפחה שלי.
    עם שאר המשפחה שלי אנו ביחסים טובים.
    עכשיו שפסח מתקרב, דודה שלי הזמינה אותנו לחג אצלה, האם ללכת? אני חושש שהוריי יפגעו מכך שאני הולך לדודה במקום אליהם.

אשמח לעזרתכם בנושאים:
    1. איך ניתן לגשר את הבעיות עם משפחתי?
    2. האם כדאי לפנות לטיפול בנושא הבטחון עצמי?
    3. המלצה לגבי חג הפסח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גם אימי נפגעה

מישהי
    16/03/2008

הנה לך מס דוגמאות.
    פעם סבתא שלי טענה שאימי שפכה עליה תבשיל רותח למרות שזה לא נכון ........ניסו לגרום להם להתגרש לאחר שלא יכלה לשכב עם אבי עקב דימום אחרי היריון.
    לעולם לא נתנו לאבי לקחת אותנו לרופא כשהיינו ילדים ולא נתנו לו ללכת בשבילה לחנות להביא מצרכים כשהייתה בהיריון וכל ההיריון הקיאה ולא הרגישה טוב
    כשהיינו יוצאים לבקר קרובי משפחה של אימי היו נועלים את השער הגדולה מבפנים שלא נוכל להכנס היתה סוגרת את הברז כשאימי ניקתה מדרגות או ניקתה שטיח.בקיצור פגעו בה המון..........ואני מבינה מאוד אשתך הסובלת.......חבל שיש אנשים רעים כאלה בעולם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכוונתי לכתוב

מישהי
    16/03/2008

גם סבתי (מצד אבי) ובנותיה ובניה היו פוגים באימי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל למה הם מתנהגים אליה ככה?

שני
    16/03/2008

לא יכול להיות כי סתם בא להם. כנראה שיש סיבה טובה, ולך די נח להתעלם מהסיבה/ות הללו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נכון

מישהי
    16/03/2008

הסיבה היחידה שיכולה להיות כי יש לה אופי חלש וכי היא נוחה לפגיעה לא חס וחלילה שעשתה להם רע
    את מאוד תמימה לילי ואם היית רואה דברים כאלה במו עינייך היית מבינה שבפירוש יש אנשים רעים ולא סובלניים (אולי היא באה מרקע אחר כמו אשכנזים ומרוקאים אולי ההשכלה שלה שונה או מעמד כלכלי שונה רק התנשאות יכולה להביא לדברים כאלה וחבל.
    למשל אימי חשבו שיש לה כסף אז ייעצו לאבי להתחתן איתה ואז לא רצו שתעבוד ואם כן תעבוד שמשפחתה של אימי תטפל בילד וגרמו לה המון סבל בגלל שלא הרוויחה כסף וידעו שהיא לא תוכל לכלכל את עצמה והילדים אז עשו לה גהנום כי בכל מקרה היא לא תעזוב...........מי שראה יודע ומי שלא אז לא.....לפחות עד שתתנסה בעצמה (ואני לא מאחלת לאף אחד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נו אז...ומה הפתרון לכך?

שלמה
    16/03/2008

התייחסו אליה כך כי היא בעלת אופי שונה משלהם, יותר מוחצנת לעומתם שהם משפחה קרה יותר.
    בכל אופן, אני נקרע בין משפחתי לאישתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו