מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה רציניתאיתי16/03/2008
שלום רב,
אם זה לא היה קורה לי הייתי חושב שדברים כאלה יש רק בטלנובלות.אני מעוניין בהסבר ובדעתך המלומדת; לגבי מה שאכתוב כאן. אז ככה;
אני עו"ד במקצועי בסוף שנות ה - 20 לחיי.לפני 20 יום בערך, התחלתי לעבוד במשרד עו"ד ידוע בארץ.ליד הכיסא שלי ישבה מזכירה באמצע שנות ה- 20 לחייה. התחלנו לדבר תוך כדי עבודה, והרגשתי שיש משהו חזק באוויר בינינו. אלא מאי, יומיים לאחר מכן, כאשר השיחות בינינו היו כבר יותר 'פולשניות', הוברר לי שהיא נשואה טרייה - כבר 4 חודשים.עם קצת אכזבה ירדתי מהעניין. מאוחר יותר היא סיפרה לי שרע לה בנישואין האלה, ושהיא כבר לא אוהבת את בעלה. חשבתי אולי הקסמתי אותה והיא סתם אומרת את זה מתוך התאהבות של רגע, אבל לאט לאט הבנתי שזה הולך ונעשה רציני מיום ליום.תוך ימים הקשר הלך והתהדק, פגישות נסתרות, סקס מטורף ומלא תשוקה. הכל כמובן בסתר ומבלי שבעלה ידע דבר. ככול שחלפו הימים והפגישות בינינו ידועות לאיש. כך גם החלו להופיע תחושות חזקות - גם אצלי וגם אצלה. ואני בלב שלם יכול לומר שאני חושב שאני אוהב אותה (וזה מוזר לי כי זה די מהר בהשוואה לניסיוני בעבר - אני צריך זמן כדי להתאהב וכאן זה היה משהו אחר). היא גם הבהירה לי שהיא לא תוותר והיא מתכוונת לדרוש מבעלה גט. ביקשתי שזה לא יהיה בגללי והיא הגדירה את זה "5% בגללי ו 95% בגלל שממילא היא לא מעוניינת בנישואין האלה". הייתה לה שיחה עם בעלה במהלכה היא אכן ביקשה גט. בעלה שלהבנתי היה המום, אמר לה, כך היא סיפרה לי, "את יכולה לחלום על זה". כאשר שמעתי את זה באו לי כל מיני הרהורים האם זה בכלל בריא שאני במערכת כזו והאם כאן מבחן האהבה יכול לעבוד, האם האהבה תנצח ותגבור על המכשולים שהוא ינסה להציב לה. כמשפטן, אני בוודאי ער לסחבת שיכולה להיות אבל הנחמה שלי היא שאין ילדים, אין רכוש וכל מה שיש כרגע זה טבעת על היד שלה ואהבה מטורפת בין שנינו. מה את חושבת שעומד לקרות והאם לדעתך, אני צריך להמשיך או שאם כל הכאב, ואני יודע שיכאב לי, אני צריך לוותר???
על תשובתך אודה מאוד מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי אפשרויות
דורית כהן17/03/2008ערב טוב לך איתי, שמתי לב שדיברת על מערכת יחסים בת פחות מעשרים יום. ברור שהתאהבות שכזאת יכולה לקרות, אלא שעל מנת שתהפוך למערכת יחסים של אהבה יציבה וזוגיות - עליה לעמוד במבחן הזמן והאירועים הלא פשוטים שעומדים להגיע.
מה שקצת מדאיג אותי הוא הצורך שלה בריגוש. אני שואלת את עצמי האם היא לא בן אדם שתמיד יזדקק לריגוש הבא? ומה יקרה כאשר אתה תהיה בן הזוג הננטש על ידיה? כי אני נתקלת בהרבה זוגות שהתחתנו "בטרם עת", מן הסיבות הלא נכונות, אשר לא השכילו לעבור יחד את השלבים השונים באהבה ובזוגיות מתמשכת.
מה שאני מציעה לך זה לתפוס קצת מרחק, ולאפשר לה לסיים את נישואיה. מאוד יתכן שההתאהבות שלה בך משמשת לה טריגר לסיום הנישואין שלה. עליך לבחון עד כמה היא מתאימה לך כבת זוג. גישה אחרת יכולה להיות לקחת זאת יותר בקלילות, להישאר בקשר איתה ולעבור איתה את התקופה הזאת, ולהכירה טוב יותר ככל שעובר יותר זמן.
לגבי כאב לב - ככה אנחנו בנויים, איתי, כגודל האהבה כך גדול יותר כאב הלב במקרה והדברים משתבשים. אבל האם תרצה לוותר על העונג שבאהבה כדי להימנע מכאב הלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)