זוגיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זוגיות
    derb1
    08/04/2013

שלום,

אני נשוי מזה כ- 20 שנה ולנו 3 ילדים, הכרתי את אשתי לפני 21 שנים.

העניין הוא שהיא מתרחקת מעל 5 שנים ממגעים אינטימיים, ואינה מוכנה לקיים יחסי מין כלל, גם כשמנסה לחבקה היא בורחת. אף פעם לא דחיתי אותו ולא אסרתי דבר ממה שהיא רוצה. לא כלכלי ולא אינטימי.

מנסה להתפשר ולא לוחץ היא מתרחקת מאוד.כבר לא קיימנו יחסי מין מעל 5 שנים, אולי פעמיים בשנה ללא חשק מצידה. וזה אחד הדברים נשהננו לעשות יחד בעבר. בכל מריבה היא מזכירה לי שהיא חושבת שאנו צרכים להפרד ואין לנו משהו משותף. לא זוכר מתי היא בישלה משהו שאני אוהב לאכול, נהפוכו מכינה מאכלים שאיני סובל, הציעה לי לשבת לאכול. אין לה בעיה להתרחק ממני היא לא מחפשת אותי. רק בעיניי ילדים בלבד. כך היא לא זקוקה לי ואני מרגיש שאיבדתי אותה מזמן.

יש מצב שיש לה מישהו מהצד?

מה לעשות ? האם יש ממה לחשוש? או שיש נשים שמסוגלות לא לקיים יחסי מין או מגע כלשהו תקופה ממושכת?

ינ.ב. ש לי ילד שלא עצמאי וזקוק לעזרת זולת והשגחתי, רק לי הוא מקשיב, לכן קשה לי לעזוב הכל ולחפש פרק ב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשוב להקשיב ולפענח את התלונות שלה

דורית כהן
    08/04/2013

שלום לך, ראשית, צר לי על מה שאתה מרגיש בתוך הזוגיות הזאת.
    לאור מה שאתה מתאר, יכולות להיות שתי אפשרויות. האחת - שהניחוש שלך שיש לה גבר אחר הוא נכון. במקרה כזה הסיכוי לעזור לכם הוא קטן. אבל אישה שיש לה מאהב בדרך כלל "מתנהגת" יותר יפה כלפי בעלה, על מנת שלא יחשוד בה.

האפשרות השנייה היא שהצטברו אצלה תיסכול, כעסים וחסרים בתוך הזוגיות, כלפיך, ואצל רוב הנשים, כאשר הן מרגישות כעס וריחוק מבן הזוג שלהן - מאוד קשה להן להתקרב אליו פיזית. זה מסביר גם את ההימנעות שלה מלבשל למענך דברים שאתה אוהב, לפנק אותך.

הדרך לדעת האם זו האפשרות השנייה היא להקשיב לטענות שלה כלפיך. על מה היא מתלוננת בדרך כלל? אם תרשה לעצמך להקשיב לתלונות שלה - שזה בדרך כלל משהו שאף אחד לא נהנה לעשות, ורוב האנשים פשוט סותמים את האזניים ברגע שנשמעת "המוסיקה המוכרת של התלונה" - אז תוכל אולי לגלות מה חסר לה ומה מפריע לה בחיים איתך.
    אם זה לא יעזור, אני מציעה לפנות לייעוץ זוגי, ולפעמים - דרך האזניים והנוכחות של אדם שלישי - נייטרלי - כל אחד מכם יוכל לקלוט ולהבין מה מפריע ומה חסר לאחר.

יש לי הרגשה שאתה לא ממש קולט מה עובר על אישתך ואולי לא רוצה לראות זאת ולקלוט זאת כי זה כל כך מאיים עליך. אבל העובדה שהיא מדברת על פרידה בריבים שלכם מעידה על כך שהיא כבר שוקלת זאת זמן רב...

בטוח שמשהו לא טבו עובר עליה, וכי זה קשור אליך, וחשוב לנסות לברר זאת ולהתחיל לבצע שינוי ביחסים שלכם, כי להמשיך כך זה רק יכול להיעשות גרוע יותר ויותר עם השנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה למענה, היינו

derb1
    09/04/2013

בתהליך ייעוץ זוגי מעל 7 שנים, שילמתי יותר משכנתא עבור הליך זה, סוף התהליך הנ"ל הוביל אותה לפעמיים אשפוזים פסיכטוטים ברמה חמורה בנות חודש וחצי ואני הייתי לצידה כל שנים הלא. כעת היא מאוזנת רפואית.

גם לי היו בשנת נישואים הראשונה פציעות קשות פיזיות, ראש, אוזניים, הנני סטבל ה PSTD. לפני 7 שנים עברתי עוד פציעה קשה נפגעתי בעמוד השידרה, מחלתה וכל המכלל זה מה שרגם לסיום לימודיי בשלבים מתקדמיים ותפקיד שעמדתי לקבל.

כעת היא מסיימת תואר שני בהצטיינות יתרה, התנהגותה השתנה, היא מרגישה משוחררת, עצמאית ובטוחה בעצמה. הקשבתי לאחרונה לשיחה שהיא נהילה עם בת משפחתי ואמרה בהונג רב שיש לה עוד 10 שנות פריון נשי.

דיברתי אתה, היא בצעקה אמרה לי שעניינים האישיים שלי אינם מעוניינים אותה והיא לא רוצה לשמוע אליהם כלל. שאלתי אותה אם ניתן לצאת לחופש ביחד לכמה ימים ללא ילדים, כל השנים הייתה דורשת לצאת לחופשות רק עם ילדים, היא השיבה בשלילה נחרצת וציינה שלא יהיה לנו עתיד ביחד וזה לטובת שנינו כל אחד הילך לדרכו ושנשב ונחשוב איך נתחלק ברכוש בצורה הוגנת. אמרתי שאיני מעוניין ברכוש.

שאלתי, האם יש לה מישהו? בדרכ"ל כשהיא מדברת היא מסתכלת בעיניים, הפעם היא דיברה שונה סיבבה ראש כלפי מטה ואמרה נחרצות שלא והעבירה נושא. שמתי לב שאין בידה טבעת נישואין, לפני חודשיים כן היה.

שאלתי איפה כשלתי - תשובה שקיבלתי כשעבדתי ולמדתי 7 שנים, עזרתי בטיפול עם ילדים מעט כהייתי עסוק בקריירה ולימודים. ולא הגעתי מעיר אחרת שבא עבדתי ו/או למדתי במיידי לבקשתה, כשהייתה צריכה ללכת למשמרת ערב או לילה. ראוי לציין שרכב משפחתי תמיד היה לרשותה וכשהייתי מגיע מעיסוקיי הייתי לוקח ילדיי ברגל הביתה או באוטובוס.

היא הגדילה והוסיפה, למרות שהייתי עוזר לה בבית בשטיפת כלים, תליית כביסה וקיפולה וקניות (לא הייתי עושה זאת בצורה מושלמת ולא מהלב-היו נשארים גרגירי קפה במדיח, תלייה קיפול היה לא טוב והיא הייתה צריכה לתקן אחראי), לקיחת ילדים לחוגים ויתר הדברים גם לא הייתי עושה בצורה מושלמת.

שאלתי מתי הייתה אי פעם מאושרת איתי? ציינה בשנה ראשונה לנישואים בלבד, שאלתי למה יזמה על דעת יצמה להביא עוד ילדים, אמרה שחשבה לחזק קשר משפחתי בצורה זו.

קיצר, היא סיימה שאנשים חיים יחד ונפרדים לשלום, שאחד אינו מרוצה מהזוגיות. לא טוב לנו ולא יהיה טוב ביחד. נסיתי ונסיתי - קיבלתי דיחוי מוחלט.

תודה מקרב לב על הקשבה והכפתיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמור על עצמך

דורית כהן
    09/04/2013

תודה לך על התוספות ועל הפירוט.
    ככל שאני קוראת את הפרטים יותר, אני מבינה שבאמת נוצר ביניכם פער גדול ונראה לי שהיא לגמרי שלמה עם ההחלטה שלה להיפרד.
    לדעתי כדאי שתמצא לך איש מקצוע שיתמוך עכשו בך כי זו עלולה להיות עבורך תקופה לא פשוטה, לבנות את עצמך כאדם נפרד, ואני גם מציעה לך להתייעץ עם עו"ד ולא למהר לוותר על רכוש! אתה חייב לדאוג לעצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית יקרה

אורטל
    17/04/2013

דורית יקרה צהריים טובים.
    הצעתי לבחור בשיחה זו להגיע אליי עם אשתו ובמידה והיא לא תסכים להמשך ייעוץ-לא אגבה ממנו תשלום על הביקור הראשון
    (וזאת מאחר וכפי הנראה אשתו לא מעוניינת לקבל ייעוץ)

משום מה מחקתם את זה, אשמח לדעת מדוע?
    מקבלת שמחקתם את חתימתי...אך מדוע את זה ?

אשמח לתשובה ,אפילו פרטית ואפשר למחוק הודעה זו לפי שיקול דעתך.

בברכה,
    הילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלק מתוכן דברייך נמחק על ידי

עדי בדיחי
    17/04/2013

שלום לך הילה,

ראשית תודה על תגובותייך בפורום. במקרה זה אני נאלצתי למחוק חלקים מהודעתך, מהסיבה שזוהי ההנחיה שניתנת לנו כמנהלות הפורום. אין לנו אפשרות לפרסם, בשום דרך, אנשי מקצוע ושרותים. גם כאשר פונים מבקשים מעל דפי הפורום המלצות- אין לנו אפשרות לתת להם.

בפעמים אחרות כאשר תוכן המודעה הוא שיווקי נטו ללא תוכן נוסף רלוונטי לפונה, אנחנו מוחקות לחלוטין את ההודעה. דווקא כאן, בשל תוכן רלוונטי ובשל השתתפותך העניינית בדיון, היה לי חשוב כן להשאיר את ההודעה, אך בכל זאת לפעול לפי הכללים הנהוגים לא רק בפורום הזה, אלא בכל פורום מקצועי אחר.

אני מקוה שהסברתי את הדברים לדיוקם, וכמובן מזמינה אותך להמשיך ולהגיב בפורום שלנו, זה בהחלט יהיה מבורך מבחינתנו וכמובן מבחינת הקוראים.

מאחלת לך הרבה בהצלחה בדרכך המקצועית,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו