מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה לייעוץאיילת10/04/2013
שלום, אני אשתדל לקצר.
אחותי בת 27 נשואה שנתיים לבחיר ליבה, יוצאים סה"כ 11 שנים. אין ילדים. תמיד היו הזוג שקינאתי בו, תמיד היה נראה כאילו רק עכשיו הכירו והאהבה תמיד פרחה. לפני מספר חודשים גיסי היקר (אותו אני ואחותי מכירים מגיל 5) התחיל להיות מאוד חרד לגבי הבריאות שלו, ברמה שהכל כאב לו וכל הזמן הלך לרופאים עד שזה הגיע למצב שהוא הלך לפסיכולוגית ובחודשיים האחרונים גם לפסיכיאטר, שאבחן אותו כסובל מOCD של חרדות. מטופל כרגע בכדורים.
גיסי שתמיד היה הבדרן בחבורה סובל ממצבי רוח מאוד קשים, פרצי בכי קשים ותחושות קשות, מה שמשפיע כמובן על אחותי היקרה. היא מאוד מתוסכלת וגם בוכה הרבה ואומרת שהיא לא מסוגלת לשמוע אותו יותר... והיא חושבת על גירושין. אבל... בימים שהוא בסדר היא נזכרת כמה היא אוהבת אותו.
ניסיתי להקביל לה את המצב לחלילה שהוא חולה סרטן, האם הייתה עוזבת אותו אז? התשובה היא שכנראה שלא. אבל אומרת שהיא לא רוצה לחיות כל החיים בדיכאון ובצל של המצב רוח שלו. הם גם מנסים להיכנס להריון והיא מאוד מאוד רוצה ילד אבל בינתיים לא מצליחים, מה גם שגיסי לפעמים אומר שלא רוצה כי לא יודע האם יוכל לסייע לה במהלך ההריון והלידה עם התחושות שלו.
אני לא יודעת איך לעזור לה, היא לא רוצה לשתף אחרים במשפחה שלנו כי היא חושבת שמייד יגידו לה להתגרש, מצד שני, היא לא יכולה לשתף רק אותי ואת בעלי... היא חייבת לדבר עם מישהו.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד חשוב לטפל בכך נכון וביסודיות
דורית כהן12/04/2013איילת היקרה, אכן מצב מאוד לא פשוט. מה שאת מתארת זו התפרצות של "הפרעת חרדה" אשר מאותו שלב בחיים שהיא "יוצאת לאור" - יש צורך להתחיל בטיפול משולב של תרופות ושיחות - השיטה הטיפולית המקובלת והאפקטיבית כיום נקראת "cbt" . התוצאה הכי טובה מתקבלת בשילוב של תרופות שמפחיתות את החרדה יחד עם השיחות הטיפוליות.
זה יכול לקחת זמן, לפעמים יותר משנה, עד שמשיגים תוצאות אפקטיביות.
לדעתי, אם הוא לא ישתף פעולה עם השיטה המשולבת - עליה לחשוב היטב האם להמשיך לחיות איתו. יש אנשים רבים שמעדיפים להסתפק רק בתרופות - אבל זה לא מספיק טוב.
לגבי כניסה להריון - עדיף להמתין ולראות עד כמה המצב שלו משתפר, ודוקא לראות בכך יתרון שהם עדיין לא נעשו הורים.
יש לציין שאם עושים הכל נכון, אזי עם הזמן התופעות נעשות מתונות יותר ויותר. כרגע הכל נראה מפחיד כי זה חדש ושונה ממה שאתם רגילים אצלו, כי באמת כל התופעה היא חדשה.
שווה גם להתיעיץ בפורומים של פסיכולוגיה קלינית, שם יוכלו לתת לכם יותר מידע, או בפורומים של טיפול בשיטת cbt.
לסיכום, אני מקווה שהוא יטפל בכך היטב והדברים יירגעו תוך שנה שנתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)