מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מפחדת להתרסקקרן11/04/2013
אני בזוגיות טרייה יחסית במונחים שלזמן אבל מאוד אינטנסיבית ומיידית
ישנים אחד אצל השני כל יום כמעט ומבלים כמה שעות ביום ביחד
בחלק מהזמן ביחד אנחנו לומדים אחד בנוכחות השני ועושים כושר במקביל, החברים של כל אחד מאיתנו גם ככה עסוק אז גם ככה רואים אותם פחות גם אם לא היינו בזוגיות.
אני לא יודעת מה יש לי איתו לפעמים אני חושבת על זה שבעצם אנחנו שונים מאוד ולא ברור למה אנחנו בעצם ביחד, ואולי לא באמת מעניינים אחד בשביל השני, אבל הרגשה של מאוהבים הוא נותן לי יחס מדהים ואני נהנת שהוא כ"כ מסור אליי ודואג לי
ולמרות מה שכתבתי אני גם רוצה להיות איתו כמה שיותר וחושבת ומתגעגעת אליו ואכפת לי ממנו , הוא קצת עף באוויר הציע ודיבר איתי על כל מיני דברים שבאופן רציונלי נראים לי אבסורדים... כמו דיבר איתי על עוד כמה שנים ועוד דברים שיותר מתאימים למצב של לפני חתונה... אנחנו בשנות ה20 ואני חוויתי שברון לב הורס לפני שנתיים ולא רוצה לעוף איתו למקומות שהוא נמצא כי אני חוששת שעכשיו טוב אבל הכל יכול גם לההרס, איך משתיקים את הקול הזה בראש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחד מוצדק, יש מה לעשות
עדי בדיחי12/04/2013הי קרן,
להערכתי את נוטה לברוח מהמקום המחייב של הקשר ולא "לעוף" לאותם חלומות כי חווית פגיעה רגשית אנושה בקשר הקודם. בהחלט מוצדק וסביר שתתנהגי כך והקול הזה ימשיך להדהד לך.
לאור הקשר הקצר הייתי מציעה שכן תמשיכי לנסות להתחבר, וכשהוא מעלה תכנים שכרגע אינם רציונליים עבורך, נסי לקבל את זה כחומר למחשבה ולאו דווקא כמשהו שאת מתחייבת אליו. בכל זאת מותר לך, הקשר צעיר.
השאלה "למה אנחנו יחד" היא שאלה חשובה, יהיה כדאי לשתף אותו בשוני ביניכם ובסוגיה- איך קרה שבכל זאת שני אנשים כ"כ שונים לכאורה - ביחד. העובדה כי הוא מסור אלייך באופן הזה, לאחר פגיעה כה קשה, יכולה להסביר מדוע כ"כ בטוח לך איתו. כמובן העינין אמור להיות הדדי, אבל הוא מספק לך שם משהו מאוד בטוח להישען עליו. אך כשהוא נוגע בתכנים שהיו כנראה דומים לתכנים של הקשר הקודם, או לחוויות שחווית או להרגשות שהרגשת- שם את שמה מעין מגן ואומרת לעצמך ש"עוד לא". וזה בסדר.
חשוב שתנסי לעשות הפרדה בין הנוכחי לבין הלשעבר שלך. כבודו במקומו מונח אך הוא היסטוריה. בכל מערכת יחסים אנחנו לוקחים סיכון של פגיעה - ככה זה באהבה. אך כאשר אנחנו מגיעים לאחר כוויה אחת או שתיים, אנחנו כבר מאוד נזהרים- וכך את פועלת, כאמור, בצדק. אם תשימי לב להפרדה הזאת שעוד לא יצרת בשלמות, ותצליחי לבצע אותה- גם רגשית יהיה לך קל יותר לחוות את כל מלוא הקשר ולא רק את החלקים הזרים מהקשר הקודם. במילים אחרות- תוכלי לחוות מה שחווית בקשר הקודם- מבלי לחשוש כ"כ.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)