מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיות של הבתמיכל12/04/2013
הבת שלי כיום בת 20. בערך בגיל 15 התחילה להתלונן שאין לה חבר , טענה שכל הבנות האחרות מחזורות ורק היא לא. בגיל 16 ובגיל 17 המשיכה עם הטענות האלו. היו לנו שיחות ארוכות על כך שבהן עודדתי אותה ואמרתי לה שהיא עדין צעירה ולא לרוב הבנות יש חבר , שהיא מוצלחת וחכמה ויגיע זמנה.
בתחילת כיתה יב פגשה בחור והתחילה מערכת יחסים בינהם. היא אהבה אותו אהבת נפש
התאהבה בו מאד מאד.
לאט לאט התחלנו (בעלי ואני) לראות שהבחור בעל תכונות מאד לא נעימות. הוא מציק לה ללא סוף וכשמגיע אלינו הביתה מציק לאחים שלה .(הכל כביכול בהומור)
הוא בעל דעות ימניות קיצוניות.
הוא מגיע מבית מסורתי (אנחנו חילוניים לגמרי) ולאט לאט נהיה יותר ויותר דתי. בילה כחודשיים לפני הצבא בישיבה .
בהתחלה היה אוכל איתנו עכשיו אינו מוכן לאכול בבית שלנו מטעמי כשרות.
הוא יהיר מאד .
שתלטן מאד וחושב שהוא תמיד צודק (לוקח לה למשל מהיד שוקולד שהיא אוכלת ולא מאפשר לה לאכול כי אכלה בצהריים בשר)
מאד מאד לא נעים להיות בחברתו ובכל פעם שהם באים איתנו לטיול הם מתווכחים ללא סוף והיא לא מספיקה להגיד לו "די" עשר פעמים בדקה.
לכל מקום שאנו הולכים יחד אנשים מרימים גבה ושואלים אותנו מה היא עושה איתו .
היא בחורה שנראית טוב מוצלחת , קיבלה תפקיד מעולה בצבא ועברה בהצלחה הרבה מבחנים שהביאו אותה להצלחה והוא כל הזמן מזלזל בתפקיד שלה.
הוא מזלזל בחייל בו היא משרתת , בחיילים שמשרתים איתה ותמיד מסביר כמה החיל שלו הרבה יותר טוב (כשאנחנו אומרים לה שזה לא נעים שהוא מזלזל היא טוענת שזה בצחוק וזה ההומור שלו וכשהוא עם חברים הוא מאד מתגאה בה)
שוחחתי איתה היא אמרה שהיא אוהבת אותו אך גם אמרה שאין לה הצלחה עם בנים .
בכל נושא אחר אנחנו מתקשרות מעולה (אני יודעת שהיא מאד מעריכה את דעתי ) כשמגיעים לנושא של החבר היא לא מוכנה לשמוע והופכת להיות מאד תוקפנית.
לדעתי היא נשארת איתו כי פוחדת שלא יהיה אחר.
הם כבר התחילו לדבר על כך שבעתיד יתחתנו. (לא עכשיו בעוד 6-7 שנים)
בזמן האחרון אנחנו מרגישים שהיא פחות מתלהבת ממנו , מבלה יותר בבית גם כשהוא מגיע מהצבא והם לא התראו שבועיים, אם אנחנו שואלים אותה אם היא רוצה לנסוע עם המשפחה לסופ"ש היא מסכימה למרות שזו שבת שהוא מגיע והיא לא ראתה אותו , כשאנחנו חוזרים היא לא מיד הולכת אליו , אלא יושבת בבית עוד 3-4 שעות ואח"כ הולכת אליו.
כל שיחה שלהם בטלפון (אין הרבה שיחות הוא בקרבי ובקושי נמצא ליד הטלפון) מתחילה בפוצי מוצי ומיד עוברת לסוג של ויכוח.
מה אנו כהורים יכולים לעשות? איך אנו יכולים לפקוח את עיניה?
הם כבר שנתיים וחצי יחד, אנחנו ממש אובדי עצות.
אשמח לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל -
בני12/04/2013היי
לפי איך שאת מציגה את הדברים אז הקשר הזה לא יחזיק ועתידו להתפרק מתי שהוא...
השאלה האם לך כאמא יש ייתרון או חסרון בכך שתתערבי בשיקולים של בתך הגדולה שכנראה רוצה לעשות וללמוד מהטעויות של עצמה.
ילדים בגיל הזה רוצים לקבל את ההחלטות שלם לבד ולפעמים עושים את ההפך ממה שהשכל אומר רק בשביל להראות שהם לא נכנעים ומצייתים לתכתיבים מלמעלה,
דעתי הצנועה - מאחר ונוכחת כבר לדעת שהיא לא מעוניינת להקשיב לך בנושא הזה אז הגיע הזמן "להרפות" לגמרי,
דברי איתה על הכל רק לא על זה, אם היא תרצה לשתף אותך (דבר שאולי יקרה ואולי לא...)תאמרי לה שאת סומכת עליה ועל הבחירות שלה!
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה .
מיכל12/04/2013אנחנו (אני ובעלי) משתדלים לא להביע את דעתנו יותר מדי.
אנחנו בהחלט שופכים אחד אצל השני את דעתנו ומוציאים הרבה קיטור.
כל פעם שהם נפגשים ואני רואה את ההתנהלות אני משוכנעת שזהו - לא יכול להיות שזה ימשיך ואז אני מתבדה . היא מדברת עליו בהתלהבות ובאהבה.
ואז מגיע יום שבת ואני רואה שוב את מערכת היחסים ורואה שוב את הויכוחים ואת ההתנהגות התינוקית שלו ושוב אני משוכנעת שזה יגמר בדיוק כמו שכתבת.
בינתיים כבר עברו שנתיים וחצי וזה לא נגמר.
אני כנראה צריכה להחזיק את עצמי ולשתוק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם כל מילה של בני!
דורית כהן14/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)