לגור יחד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לגור יחד
    שירן
    13/04/2013

שלום
    אני שני בת 26 מאד בוגרת ויש לי ילד בן 6 אני יוצאת עם מישהו כבר 4 וחצי שנים אנחנו מאד אוהבים חשוב לציין הוא גדול ממני וגרוש כבר 15 שנה הוא כבר 15 שנה גר לבד
    אנחנו נפגשים הרבה הוא בא אליי ואני אליו לפני כשלוש שנים הוא הציע לגור יחד ולא רציתי כי עדין לא הכרתי מספיק ועכשיו שאני מציעה הוא חושש בגלל הגיל שלנו ומה יהיה עוד כמה שנים אני מאד רוצה ולא יודעצ מה לעשות הוא טוען שזה גם ההרגל שקשה לו עכשיו לשנות מה לעשות לא ללחוץ?הוא חושש שלא ניסתדר ואז הוא יאבד אותי מה לעשות ?

חשוב לציין הוא בן 50

אשמח לתגובה תודה שני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לגור יחד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "לתפור את החליפה המתאימה"

דורית כהן
    14/04/2013

שני היקרה, חשוב שציינת את ההפרש בגילאים, כי הוא באמת מאוד משמעותי.
    אלמנט נוסף הוא שככל שבן אדם מתרגל לחיות לבדו - כך יותר קשה לו להסתגל לנוכחותו של אדם נוסף ועל אחת כמה וכמה עם ילד - בתוך מרחב המגורים שלו.

אני חושבת שאם את לגמרי שלמה עם הקשר איתו, הביאי בחשבון את הקושי הזה בהתחלת מגורים ביחד, והקשיבי לדבריו. האם הוא רוצה ילדים איתך? אני מניחה שאין לו ילדים משלו אחרת היית כותבת זאת.

השאלה היא האם אפשר לעשות זאת בהדרגה? להגיע אליו בסופי השבוע ולראות איך זה ולדבר על הקשיים שמתעוררים, לעשותהפקת לקחים.

בגיל צעיר יותר אדם יכול יותר בקלות להתגמש ולשנות הרגלים. עלייך להבין את הקושי שלו ולהכין את עצמך לקראתו.

אני חושבת שבמקרה שלכם לא חייבים ללכת על המודל הטבעי של מגורים משותפים בתור משאת נפש ומטרה מסומנת מראש. אני מציעה ש"תתפרו לכם חליפה" שמתאימה למידות שלכם, ותיקחו את הזמן לבצע "מדידות והתאמות" מידי פעם.

מאוד חשוב שתוכלו לייצר תקשורת פתוחה ולא להסס להגיד מה מפריע ומה חסר לכל אחד מכם, אחרת - אם צוברים דברים כאלו בבטן - זה מתפוצץ בריבים קשים.

שיהיה בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקמת משפחה

שירן
    22/04/2013

היי

תודה על התשובה והשאלה ששאלת זה כן יש לו ילדים שניים שהם בגילי והוא גם רוצה תינוק אנחנו מדברים על זה אבל הוא מאד חושש שעוד כמה שנים אבין שהוא גדול מידי בשבילי ויהיו לכך השלכות אבל שנינו מאד אוהבים ויודעים שזה מה שאנחנו רוצים בכל זאת יש לי ילד בן שש שצריך אח, ובגלל זה אני ממהרת יותר אבל אמרתי לו קודם טבעת ואחר כך, אבל באמצע יש את הלגור ביחד שזו בעיה

אנ י לא יודעת מה לעשות לרדת מלגור יחד ?ולעשות משפחה ?עד שהוא יהיה שלם לכך.
    למרות שאני מאד רוצה את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תצטרכו לעמוד מול אתגרים עצומים

דורית כהן
    22/04/2013

שירן היקרה, יש כאן לפחות שני קשיים גדולים: האחד הוא ההפרש ביניכם, שעכשו אינו כל כך בולט, אבל בן זוגך צודק שככל שיעברו השנים, הוא ייכנס לתהליך הזדקנות הרבה לפנייך והביאי בחשבון שהאהבה אחרי כמה שנים די מתנדפת ומתפוגגת, ובמקומה צריך לבנות המון התאמות ושילובים על מנת ששני בני הזוג ירגישו נוחיות וסיפוק הצרכים במסגרת הזוגיות. כך שאת עלולה למצוא עצמך בת 50 - במיטב שנותייך - כאשר לצידך אדם מזדקן בן 75.

הקושי השני הוא המוכנות לשנות הרגלים כפי שעלה בשאלתך הראשונה, וההסתגלות של כל הנפשות הפועלות לשינוי. הוא יצטרך לקבל לתוך דירת הרווקים שלו ילד שאינו שלו, ולעבור שנית אבהות אם תביאו יחד תינוק משלכם. כל השינויים הללו יהוו אתגר עצום על האהבה שלכם!!!

מה שאני מנסה להגיד לך הוא שאהבה אינה מענה על הכל. לפעמים היא קיימת בעוצמה, אבל איננה מספיקה על מנת להתגבר על המון מכשולים אחרים, והביאי בחשבון שכמעט חצי מן הזוגות שמתחילים מאוהבים ואין להם את שני הקשיים שציינו קודם - בסופו של דבר מתגרשים, והאהבה ההתחלתית שלהם לא מחזיקה מעמד מול הקשיים הרגילים שמאתגרים כל זוג...

אז אין ספק שכל מקרה הוא לגופו, אבל נדרשים כישורים מדהימים של שימור אהבה ובניית אהבה וזה לא פשוט וכלל לא מובן מאליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירן
    02/05/2013

היי

תודה על תשובתך אנו מודעים לבעיות שיהיו בהמשך אבל רציתי להגיד לך שהשבוע דיברנו ובמקרה הנושא הזה עלה אחרי שהחלטנו שזה מה שאנחנו רוצים הוא התחרט ואמר שהוא לא רואה את עצמו במתכונת משפחה ולגדל ילד בגיל שלו
    אבל אמרתי לו שאני רוצה ושזה לא מפריע לי עכשיו אני בבעיה
    את חושבת שהוא לא אוהב אם הוא לא רוצה?
    מה לעשות להמשיך או לחתוך למרות שזה מאד קשה הילד שלי קשור אליו וגם אני
    אני יודעת שהוא אוהב כי אני רואה אני באמת מבולבלת מאד..

אשמח לתשובתך

תודה
    יש דרך נכונה להמשיך זוגיות ללא חתונה וילדים אני לא כל כך בלחץ יש לי כבר ילד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודל זוגיות ייחודי שיתאים לשניכם

דורית כהן
    05/05/2013

שירן היקרה, אינני חושבת שיש לעמדה שלו קשר לכמה הוא אוהב אותך. אפשר לאהבו מישהי מאוד אבל לא לרצות לעשות ילד נוסף בגיל שכבר השלב הזה הסתיים עבורו.
    אני חושבת שיש כיום מודלים שונים של זוגיות, וכי אם זה לא בוער לך לעשות ילד נוסף, ואת יכולה לחיות עם המחשבה שיהיה לך רק ילד אחד משלך, אזי ניתן לבנות מודל של אהבה זוגית אפילו ללא מגורים משותפים קבועים.
    יש אוהבים שגרים כל הזמן בדירות נפרדות ונפגשים מספר פעמים בשבוע, ולדעתי אהבה כזאת יכולה להישאר הרבה יותר זמן בתחום הרומנטי מאשר אהבה שהופכת להיות זוגיות מלאה, וזאת בגלל שככל שחיים צמוד יותר יש סיכוי שהחיכוך המתמיד והשוני בהרגלים ובציפיות יגרום ליותר חיכוכים שפוגעים באהבה, ככה זה...

זה רלבנטי בעיקר כאשר מדובר בזוגיות שנייה, ואנשים באופן טבעי מתקשים להתחבר רגשית לילדים של האחר, וזה צורם ומפריע לשני בני הזוג. כמו כן יש נושאים כספיים שהינם בניגוד אינטרסים מול הילדים של כל אחד מכם.

על כן - חפשו בעצמכם או בעזרת ייעוץ זוגי מתאים את המודל הכי נכון עבורכם, ונסו לחיות אותו. הביאי בחשבון שכל מודל כזה יש לו טווח חיים מוגבל, ומידי פעם יש לרענן אותו ולבחון אותו שנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו