אהבה זה לא הכל, מסתבר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אהבה זה לא הכל, מסתבר
    דנה
    16/03/2008

אני בת 31, לפני שנה פגשתי את בן הזוג שלי, גרוש בן 39 ללא ילדים. במהלך השנה שחלפה נפרדנו פעמיים, בפעם הראשונה אחרי 4 חודשים כשהוא נכנס לפניקה מהרעיון שאנחנו רבים מדי פעם כי הוא מאמין שבני זוג "לא צריכים לריב" ובפעם השנייה אחרי חצי שנה כשהוא נדרש להתמודד עם סוגיית המגורים המשותפים שבעקבותיה הוא הבהיר לי שהוא לא רואה עתיד משותף עבורנו. הערכתי את הכנות שלו ועזבתי. חודשיים אח"כ וכמה ק"ג פחות הוא ביקש שנחזור והבטיח שהוא לא מפחד כבר מכלום והוא רוצה הכל, איתי. חזרתי אליו. אנחנו לא גרים עדיין יחד מסיבות טכניות שקשורות בי ואין לנו עדיין שיגרה וחיים משותפים במלוא מובן המילה מסיבה זו. לפני כמה ימים רבנו, ריב שהתחיל בגלל שטות ונגמר בטונים צורמים וכל מה שלכאורה בנינו - התמוטט. הוא שוב לא בטוח לאן פנינו מועדות ואני כבר לא בטוחה שיש טעם לעבור לגור אצלו, אולי המעשה הנכון יהיה פשוט להיפרד. ה"טרגדיה" היא שאנחנו אוהבים מאוד, טוב לנו מאוד רוב הזמן וקשה לנו לוותר האחד על השני. אני יודעת שאנחנו שונים ואולי לא מתאימים ב- 100% כפי שהוא מצפה מבת זוגתו להיות, לאחר שנכווה בנישואיו הראשונים. ברור לי שיש לו מחסומים נוראיים שלא הצלחתי לפרוץ אצלו, דיעות לא מתקבלות על הדעת לגבי מושג הזוגיות האידיאלית (המודל שיש לו בראש לא קיים) ואולי הוא לא בנוי כלל לזוגיות ומפחד להודות בזה. הוא מסרב בכל תוקף ללכת לטיפול (לבד או איתי). גם כאן יש לו ניסיון עבר מר עם הנושא (עם גרושתו). אנא - תגובתכם. לעזוב אותו ?. להלחם ?.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אהבה זה לא הכל, מסתבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טראומות

דורית כהן
    17/03/2008

ערב טוב, דנה! את מיטיבה לתאר את יחסיכם. עושה רושם שהבחור בטראומה ממערכת היחסים הקודמת והוא על כן מאוד זהיר ולא נכנס שוב למקומות בהם נכווה. זה מעיד בעיני על אופי לא ממש חזק. כלומר אני יכולה להבין כמה הוא פגוע ונזהר, אבל אם הוא לא מבין שעם כל בת זוג זה יכול להיות אחרת, כי היא בן אדם אחר והאינטראקציה ביניכם היא אחרת - אז זה עצוב וחבל. אז יש לך שתי בעיות בהקשר אליו - האחת היא שהוא כל כך רגיש וזהיר וכתוצאה מכך את צריכה "ללכת על קליפות ביצים" איתו שזה מאוד לא בריא ליחסים, והשנייה היא שהוא אינו מוכן לטפל בבעייה ע"י הליכה לייעוץ. ההערכה שלי היא שבגלל חולשותיו הללו הוא דווקא ייתקל באותן בעיות בכל זוגיות חדשה שתהיה לו, אלא אם ימצא תהליך טיפולי ומטפל או סדנא רצינית של יחסי אנוש שתתאים לו. בגלל ההתנגדות העזה שלו לשינוי ולטיפול - אני הייתי נזהרת להיכנס ליחסים עמוקים איתו בלי עזרה מקצועית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו