אני וחמותי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אני וחמותי
    ענת
    14/04/2013

שלום

אני נשואה כבר שלוש שנים עם ילד בן שנתיים.
    אנחנו גרים קרוב גם להורים של בעלי וגם להורים שלי.
    אני מאוד קרובה להורים ולאחים שלי. כך היה כל חיי.
    יוצא שבמהלך השבוע רוב הזמן אני עם ההורים שלי והם עוזרים לי המון עם הילד. ההורים שלי גם יותר פנויים מבחינת הזמן, הם גם קלים מאוד באופי ואמא שלי תמיד הייתה גם חברה טובה שלי.
    אמא של בעלי פולניה עם אופי פולני, היא רוצה שנהיה בבית שלהם כל הזמן, אנחנו כל סופ"ש מבקרים שם גם בשישי וגם בשבת, אבל זה לא מספיק מבחינתה והיא תמיד עושה פרצופים למה אנחנו לא באים גם באמצע שבוע (בעלי חוזר מאוחר הביתה מהעבודה ולי יותר נוח להיות אצל ההורים שלי).
    בנוסף היא רוצה כל הזמן לדעת מה אנחנו עושים ואז כשהיא מבינה שאני עם הילד אצל ההורים שלי או שאני עושה איתו משהו מיוחד ולא סיפרתי לה לפני היא גם מחמיצה פרצוף או שאומרת משפטים פולניים מעצבנים.
    בקיצור אני לא יודעת איך להתמודד איתה, היא תמיד גורמת לי להרגיש לא טוב ורגשות אשם כשכל מה שאני עושה זה לחיות את החיים ....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני וחמותי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך..

ענת
    14/04/2013

ואם את שואלת מה בעלי אומר על כל זה - אז בעלי אומר שהוא רגיל לפרצופים ולהערות הפולניות והוא לא מתרגש מזה, והבעיה לדעתו היא שאני כן מתרגשת מזה.... (אני לא מכירה את זה מהבית..)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיח, עינין של גישה

עדי בדיחי
    14/04/2013

הי חלי,

אני מבינה את הקושי שלך, הרגשות אשם שהיא נוטעת בך אינם מתוך מקום וסיבות "אמיתיות" שיש בהן ממש. היא מבטאת בצורה מאוד מיוחדת כנראה, את חוסר שביעות הרצון שלה.. היא גם קולטת שאת מתרגשת וזה "מדגדג" לך, ואולי לכן גם ממשיכה.

בעלך, מה לעשות, מכיר את אמא שלו לעומק. הוא עצמו רגיל להערות האלו, רגיל ל"פולניות" שבה ומבחינתו זה עובר לידו. כשאנחנו מאוד מאוד מתרכזים בהערות שלאחרים (ואחרים שהם קרובים לנו) יהיה לנו קשה מאוד למצוא מקום של שקט ושלווה בחיים שלנו- ולא להתנצל על זה. מה שקורה כרגע שאת חשה צורך מסוים להתנצל על איך את בוחרת לחיות את חייך ועם מי להעביר את הזמן.

אז נכון שיש חוסר איזון בין ההורים, אך מה שאת מתארת הוא סביר. סביר שתחושי נוח אצל אמך ופחות אצל חמתך. מצד שני- היא גם רוצה לקשור קשר עם נכדה, יותר מפעם בשבוע. במצב כזה הייתי מציעה לה, לשמור עליו באופן קבוע באמצע שבוע- כשאת בסידורים (בגדים, קפה עם חברה). אולי זאת הצעה שהיא תקבל אותה בברכה. אם היא שוב לא תהיה מרוצה- לפחות הצעת לה להעמיק את השעות עם הנכד, ואין לך סיבה להתנצל או להסביר מעבר לכך.

העובדה כי בעלך רגוע היא מעודדת. כיוון שהוא לא דואג והוא תורם לכך שאין עימות בין שתיכן. בד"כ כשבעל באמצע- ורוצה לרצות את שתי הנשים בחייו- אז גם הזוגיות נפגעת. וכאן בתגובתו הוא למעשה משאיר את הנושא הזה מחוץ למימד הזוגי, לא נותן לזה לאיים ומרגיע אותך. חשוב מאוד ללמוד ממנו דרכים איך להצליח להתעלם מההערות ואיך להתרכז באימהות שלך, ומצד שני לכבד את חמתך ולהציע לה אחת ל.. לעשות משהו יחד או לקבל זמן איכות עם הנכד שלה. נסי קצת "לשחרר" בעינין הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו