איך לספר על המצב בכלכלי לבת הזוג הח

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • איך לספר על המצב בכלכלי לבת הזוג הח
    אסף
    17/04/2013

    שלום
    לאחרונה פגשתי בחורה ואנחנו יוצאים כבר כחודש וחצי וכיף לנו ביחד.

    אני בן 32 סטודנט בסוף התואר להנדסה תעו"נ, עובד בתחום בטחון, ומחפש עבודה בתחום. אני שוכר דירה ואין לי נכסים
    וכתוצאה מעסק כושל אני נמצא היום בחריגה בחשבון של 80,000 ש"ח ומחזיר את החוב בתשלומים.

    היא בת 33 מורה (כבר 6 שנים) ויש לה דירה קטנה שעליה היא משלמת משכנתא.

    עד עכשיו (כשנתיים) נמנעתי לצאת עם בחורות בגלל מצבי הכלכלי (אני מציין שעד לפני שנתיים, הייתי במצב טוב, י ברמת חיים טובה מאוד).

    אני שם לב שהיא מנסה לשאול שאלות לגבי מצבי הכלכלי, אך אני מתחמק מזה קצת כרגע
    אך מנגד גם אני רוצה לספר לה זה ולא יודע בדיוק איך לעשות זאת.

    אשמח לשמוע על דרכים להעביר לה את זה בעדינות, כי אני חושב שהיא צריכה לדעת.

    יש לי הרגשה משום מה שאם אני אספר לה היא תרצה לסיים את הקשר.

    אודה לתשובתכם

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • לא כישלון, ניסיון.

    עדי בדיחי
    18/04/2013

    שלום אסף,

    ראשית אני שמחה לשמוע שאתה בזוגיות שטוב לך בה. אתה צודק, שכן אם יש משהו שמכביד עליך בקשר ואתה רוצה לשתף אותו - כדאי שתעשה זאת.

    אני לא בטוחה שהיא תמהר להיפרד ממך, גם אם מדובר בסכום כזה. היא שואלת ואולי לא לחינם, כדי להתקרב, כדי אולי לברר. זה בסדר ולגיטימי.

    אני חושבת שבמודע או לא, יש איזו נטיה להשוות את עצמך אליה- מבחינת השלב בחיים, הנכסים, וכו'. לגיטימי ששניכם דווקא לא תהיו עם אותם "הישגים", ויש הישגים שלך בטח יש כבר ביד בעוד שהיא עדיין לא השיגה, והפוך. לכן אין טעם להשוות. קורה שאחד מבני הזוג דווקא בא ללא ממון או רכוש (ולפעמים זה הגבר, לפעמים זאת האשה ולפעמים שניהם) אך היופי שבזוגיות הוא לעבור את הדברים יחד, גם כאלה. אתם רק חודש וחצי יחד ולכן זה בסדר גמור לבדוק כבר מעכשיו איך היא מגיבה למצב הזה.

    אתה לא חייב להעמיק בהסברים ולהציג את המצב הזה ככישלון- זה לא כישלון. היה ניסיון מסוים, הוא לא צלח, לומדים לקחים וממשיכים הלאה. יש סיכונים לפעמים שאנחנו לוקחים, גם כלכליים, ובסוף אנחנו מבינים איפה טעינו. כבחורה שבעצמה משלמת על דירה, אני בטוחה שיהא תוכל להבין. לכן, אתה יכול לספר לה בכלליות כי אתה מחזיר חוב מסוים ואתה עומד בתשלומים שלו, וצפויה לך תקופה יותר לחוצה כלכלית, ואם תרצה תשתף אותה קצת יותר.

    הרצינות שלך לא נמדדת רק במצב הכלכלי וכמה יש לך בחשבון, היא נמדדת בעוד תחומים. אם היא תחליט לעזוב אותך על הרקע הזה, כנראה שאת זה היא שמה בראש סדר העדיפויות. אני בספק שהיא תחליט לעשות צעד כזה, בגלל סיבה כזו, בתחילתו של קשר. ישנם חובות גדולים בהרבה מזה, וממה שאני מתרשמת אתה בחור עם ראש על הכתפיים, כזה שיודע ללמוד מהניסיון ומציב לעצמו מטרות. היא לבטח מרגישה זאת גם. לכן לא להסס והחשוב- לא להציג את זה ככישלון, אלא כניסיון.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו