מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קנאה בקשרמישל19/04/2013
שלום,
אני נמצאת במערכת יחסים טובה עם בחור מקסים כבר 8 חודשים. הבחור קצין בקבע לתקופה של עוד שנה (בבסיס סגור-הוא יוצא לאפטר באמצע שבוע וסופשים). הקשר שלנו מתחזק עם הזמן והוא מבוסס על פתיחות ותקשורת טובה. הבעיה היא אצלי, אני מודה, אני פשוט קנאית וזה לא משהו שחדש לי. אני נורא מקנאה מהעובדה שלעיתים מתקיימים מצבים בהם הוא יוצא לאכול בבית קפה עם אחת החיילות שלו (יש לו עוד חיילות). זה גורם לי להרגיש מאוד לא בנוח. אני חשה איום שמא מאוד כיף להם ביחד, הם צוחקים ונהנים. אני מפחדת שבשלב מסוים הוא עלול אפילו להתאהב בה. המפגשים יכולים גם להיעשות בתחום הבסיס במהלך היום ואני מרגישה שאני מחוץ לעניינים. אני יודעת שהוא סיפר לכולם עליי, שיש לו חברה, אך הפחד הוא באמת שהוא והחיילת יתקרבו אחד לשני. בנוסף, הוא מרבה להזכיר את שמה בשיחות שלנו במהלך השבוע, דבר אשר צורם לי אף יותר. אני מוכרחה לציין שגם הוא מעיד על עצמו שהוא קנאי, אך אני במהלך היום יום ואפילו במקום עבודתי לא יוצרת קשרים עם בנים, משום שאין מסביבי, כך שאני יוצאת הקנאית היחידה בקשר. יכול להיות שמדובר רק בקשר ידידותי, אך זה לא מרגיע אותי, כי אני חוששת שזה עלול להתפתח מעבר..אין לי מושג מה טיב היחסים ביניהם. איך אני אמורה להתמודד עם המצב הזה, ובכלל עם הקנאה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להאמין בעצמך
עדי בדיחי21/04/2013הי מישל,
העובדה כי בן זוגך קצין בקבע לא "תורמת" לקנאה שיש בך בטבעיות, אגב- כמו לכולנו ברמה זו או אחרת. הוא בכל זאת בדרגה מסוימת של סמכות, כפופות לו חיילות ובכלל מערכת צבאית היא מערכת סגורה. לכן כל החששות שלך כביכול יכולים לקבל פה "חיות".
הגדולה היא פשוט (ולא ממש פשוט) לדבר על זה. לדבר על זה, לדבר עלייך ועל תחושותייך בלבד- ולא על מה שהוא עושה בפועל. ז"א, אין מה להאשים אותו שיש לו קשרים ידידותיים, הרי במצב כזה את תכלאי את החופש שלו וסביר להניח שיהיה לו מאוד לא נעים מזה, ויפחד לדבר על הקשרים האלו. יהיה חשוב לבטא את החשש שלך, וגם לבטא את המודעות שיש בך- שזה חשש שהוא שלך, שהוא לא מתבסס על משהו מוצדק אבל את מרגישה צורך לשתף. אני חושבת שככל שתתייעצי עם גורמים חיצוניים, במקרה הזה, את עדיין לא תחושי את הביטחון שאת רוצה לחוש. אם תשוחחי איתו ותשמעי יותר פידבק על מערכת היחסים ועלייך בעיניו, אולי זאת התחלה טובה.
בד"כ קנאה נובעת מחוסר ביטחון שלנו בעצמנו או עקב דימוי עצמי נמוך - אלו דברים שאת יכולה לעבוד עליהם ללא קשר לשיחה איתו. הרי גם אם היה אזרח רגיל, שעובד במקום עם נשים- היית יכולה לחשוש. זה יכול לתפוס אותנו בכל מקום, והמטרה היא להתגבר על זה בכל צורה שיתבטא, ע"י כך ש"תטפלי בשורש", השורש הוא ביטחונך בך, ביתרונות שלך, באהבה שלכם, ולדעת לשחרר ולתת אמון בסופו של דבר, לא רק בו, אלא גם ובעיקר בך עצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)