מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חושק באמא של אשתיתומר23/04/2013
שלום לכולם,
יש לי בעיה, אני כל הזמן מפנטז על אמא של אישתי בקטע מיני.
אני חולם עליה בלילות שהיא בעירום וכאלה..
האם יש משהו לעשות בנידון?
איך אפשר לצאת מזה?
זה פשוט מטריף אותי, אשמח לעזרה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתך מרתקת ומאתגרת!
דורית כהן24/04/2013תומר היקר, נוצר אצלך כנראה איזה קיבעון חזק שרק הולך ומתחזק סביב דמותה של החותנת, וזה הפך להיות כמו "מים גנובים ימתקו" - כלומר בגלל שזה אסור - זה הופך להיות עוד יותר מושך ומגרה.
ידוע שתשוקה מינית מתגברת סביב אובייקט שהוא לא מובן מאליו, שצריך להתגבר על מכשולים כדי לקבל אותו, או שהוא אובייקט אסור וסודי. ככל שאתה מתחלחל ונבהל מן החלומות והפנטזיות האלו - כך הם מקבלים יותר נפח במוחך, מסלולי הנוירונים (תאי העצב) שמובילים לתאי הזכרון הללו מסתעפים ומתרחבים מעוד ועוד כיוונים, וזה מעגל קסמים שהולך ומתגבר.
לדעתי זה החל באופן מקרי, כמו למשל - ראית אותה בפוזה מסויימת או עם מחשוף וזה עורר אותך לתגובה מינית, ואז נבהלת מעצם העובדה שזה עורר אותך והרגשת לא בסדר עם זה, וככל שהתווספו על הפנטזיה הזאת תחושות של אי נוחות ואשמה רבות יותר - כך זה מתחזק עוד יותר בתור מסלול נוירונלי במוח, ועל כן זה גם חוזר בחלומות שלך שוב ושוב, בגלל הנוכחות הכבדה של המחשבות על כך.
אני יכולה להציע לך הצעה מסויימת, ואם זה לא יעבוד - רצוי לחפש טיפול פסיכולוגי ממוקד בגישה קוגניטיבית התנהגותית, שהינה מאוד אפקטיבית במקרים של מחשבות אובססיביות כפי שיש לך.
ההצעה שלי היא לבנות לעצמך פנטזיה אלטרנטיבית - לא מינית - של החותנת, פנטזיה מפורטת שבה אתה מדמיין אותה למשל מטפלת בילד שלכם (אם יש לכם ילד) או מבשלת תבשיל מסובך במטבח שלה. עליך לבנות מסלול נוירונלי אלטרנטיבי שיהיה מורכב מהרבה פרטים, ולהגות בו מספר פעמים ביום, וכל פעם להוסיף עליו עוד פרט.
אם ליצור פנטזיה מסוג זה קשה לך, אתה יכול לעשות משהו אחר: תוך כדי הפנטזיה על החותנת, הוסף למה שעולה לך באופן טבעי - פרטים חדשים בכיוון של מה שציינתי קודם, וגם שיטה זו יכולה לעבוד טוב.
כי להגיד לעצמך "אסור לך לחשוב על החותנת!!!" זה לא עובד...ואני מניחה שאתה אומר זאת לעצמך הרבה פעמים ביום. זוהי שיטה לא אפקטיבית. צריך "לשתול" סיפור חדש במוח במקום הסיפור הקיים, וזה צריך להיות סיפור ללא הקשר מיני.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)