אוףףףף נמאס לי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אוףףףף נמאס לי
    עמיאל
    25/04/2013

שלום רב,

אני בן 31, נשוי לבת 25 כבר כשנה ושמונה חודשים.

עוד לפני היום שנישאנו התגלעו בינינו חיכוכים, הרגשנו שזה לא מתאים, אבל התחתנו בעיקר בשל אילוצים סביבתיים (הורים של אשתי חלו במחלות סופניות, האמא נפטרה לאחר החתונה).

שנינו מאוד מוצלחים, מלומדים, נראים טוב ובסה"כ אנשים טובים.

יש בינינו המון בעיות; שנינו לא אוהבים זה את המשפחה של זו, אני מרגיש שיש בינינו פערים בכל דבר - החל מהתרבות וכלה בתחביבים ובהשקפה על החיים.

בתחילה סברתי שאשתי רוצה רק ברעתי, וכל מעשיה הם מכוונה נסתרת. חשבתי כך כי נפגעתי ממנה מאוד לפני החתונה, ופשוט זה ישב לי בראש כל הזמן.

לאחר טיפול זוגי (שתי פגישות), הבנתי שטעיתי בעניין הכוונות הרעות של אשתי, והשלמתי עם זה שאשתי היא סה"כ בחורה טובה שרוצה בטובתי - וכך הדבר. אשתי באמת בחורה טובה שדוחפת אותי ומסייעת לי בדברים רבים ואני מעריך את זה, אבל זמן קצר לאחר הייעוץ, שוב חזרנו למריבות החוזרות ונשנות ולחוסר החשק.

מתחילת נישואינו אנחנו בקושי שוכבים (לפני החתונה הייתי פעיל מאוד מינית) ואני מרגיש שאני כלל לא נמשך לאשתי. מעבר לכך, פעמים רבות אני ממש מרגיש שאני לא אוהב אותה. אני רוצה שוב להבהיר שאני יודע שהיא אדם טוב, אבל פשוט אני לא מצליח להשלים עם כל מיני דברים וזה תמיד מחזיר אותי לנקודה שאני סובל וגם היא סובלת בקשר המעפן הזה.

שנינו מרגישים על הפנים ולא מרוצים בקשר אבל מצד שני לא מפרקים את החבילה, כנראה מחשש לאבד אחד את השניה, או לא למצוא משהו טוב יותר...

היום אני באמת משתדל לא לריב איתה ולכבד אותה, אבל לפעמים אני מרגיש שאני מתפוצץ ושהייתי רוצה לראות את עצמי במקום אחר לגמרי. אני מפחד שאני מפנטז, ושהמצב בחוץ לא משהו ושלא בטוח שאמצא משהו טוב יותר, ולכן גם לא עושה צעד דרסטי...

בקיצור, סליחה על החפירה, זה פשוט מציק לי מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוףףףף נמאס לי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגייס אותה להחלטה

עדי בדיחי
    27/04/2013

שלום עמיאל וסליחה על העיכוב במענה,

אתה מתאר קשר כמעט לא אפשרי, שנכנס כביכול לקטגוריה של "אהבה וזוגיות". אתם אמנם חיים בשותפות, אך כבר כשהזכרת את הסיבה לנישואים-אילוצים- נראה שהדבר כבר מאז היווה אתגר- איך בכל זאת חיים זה עם זו כשאין את כל המרכיבים לכך?

אתה בטח מכיר את ה"אתם צעירים, בלי ילדים, פרקו את החבילה והמשיכו הלאה", ויתכן גם שזו התשובה, לאור מה שאתה מתאר. אני חושבת, מנגד, בעקבות התיאורים ומה שציינת- שהיה מקום בזמנו לנסות להעמיק את היעוץ ולהפוך אותו לטיפול זוגי של ממש. אם הגעת למצב בו אתה מצליח לראות את אשתך גם מבעד משקפיים טובות יותר, אולי היה אפשר גם מעבר.

היום, לא בטוח שזה הכיוון המתאים- לאף אחד באמת אין תשובה. לפרק בית זה לא דבר פשוט, זה הליך רציני עם הרבה כאב. עם זאת, לפעמים זה יביא למקומות טובים יותר, בעיקר כשאתם צעירים, והפז"מ שלכם אינו גבוה.

יהיה כדאי בשלב ראשון לגייס אותה לשיחה- שבה תקבעו מה אתם עושים. הרי לשניכם לא טוב, שניכם סובלים. אם היא רואה את הסיפור הזוגי שלכם כפי שאתה רואה- יהיה בהחלט מקום לקבוע, להיות יותר אסרטיבי ולהגיד- יש לנו בעיה רצינית, לאן אנחנו הולכים איתה? לטובת שניכם, לטובת הרווחה של כל אחד מכם כזהות בפני עצמה, ולכל אחד מכם- כמרכיב זוגיות שכיום אינכם נהנים ממנה.

אולי, אם תדע שהיא שותפה לכך כמוך, אתה תרגיש דווקא שיש לך איזו פרטנרית, אם לא להמשך הקשר- גם לסיומו. החשוב הוא לעשות את הכל ברוח טובה, מתוך מקום של רוגע והשלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו