מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שפה אחרת בזוגיותלי28/04/2013
שלום לכן,
אני בת 40 נשואה +3.
15 שנות הנישואים הראשונות היו די שגרתיות: בית, ילדים, עבודה וכו'.
לפני כ-5 שנים "התעוררתי לחיים", עברתי תהליך של שינוי בתפיסת החיים, בפתיחות, בראייה אחרת ומאז אני במודעות גבוהה.
לעומתי, בן זוגי שהוא אדם מקסים, טוב, רגיש עדיין עם תפיסות מקובעות, שמרן ובעיני עם תקשורת מאוד מינימלית (שזה הכי הכי קשה לי).
כחלק מהתהליך שלי אני כל הזמן רוצה להקפיץ את הנישואים למקום טוב יותר, משתף יותר ושוב בעיקר נישואים עם תקשורת שיש בהם התבוננות של כל אחד באחר ובביחד שלנו, שיתוף צרכים, רצונות וכו'.
הבעיה שלי שבן זוגי הודף זאת, כאשר אני מעלה את הצורך בתקשורת גבוהה יותר אנחנו תקועים. הוא טוען שהוא לא אדם תקשורתי, שהוא לא כמוני ושכך עליי לקבל אותו. אני בהחלט יכולה להבין זאת אך קשה לי לקבל את זה. מרגיש לי מאוד שזה חסר לי בזוגיות. אני גם שומעת ממנו לא פעם שזה יכול להוות ניתוק היחסים בינינו.
אני מאוד מבולבלת כי מצד אחד יש בו הרבה דברים טובים אך מצד שני קשה לי ללא התקשורת והפתיחות בין שנינו ( הוא כמעט לא משתף אותי ברצונות שלו, בתשוקות שלו, בצרכים שלו, בקשיים שלו מולי וקשה לי להאמין שאין. הוא טוען שאם יש קושי מולי הוא פותר זאת עם עצמו).
מה שאני מנסה לבחון פה האם אני רואה נכון את הדברים? חשוב לי לציין שהריחוק שאני מרגישה כתוצאה מנישואים מאוד שגרתיים הוא גם ריחוק מיני, אני מרגישה שאני בחוסר תשוקה.
אשמח להתייחסותכן ותודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי לא תמיד דבר חיובי לבן הזוג
עדי בדיחי30/04/2013שלום לך מתלבטת וסליחה על האיחור בתשובתי,
בזוגיות כמו בזוגיות, לא תמיד זוכרים לקחת בחשבון שעם החיים, גם התפיסות משתנות, ההיבט על החיים ולפעמים אנחנו דורשים מעצמנו שינוי. השינוי האישי בהכרח יערער את הדינמיקה הזוגית. על בן הזוג מנגד לעמוד באתגר לא פשוט- פתאום לחוות בת זוג אחרת, עם תפיסות אחרות, מצב רוח אחר, אורח חיים אחר- את שונה לו, בתכלית. את דורשת לנוכח השינוי הזה שגם הזוגיות תושפע ממנו לטובה, אך בן זוגך לא נמצא שם, הוא לא במקום הזה והוא גם מתאר לך את הקשיים שלו- קושי בתקשורת וכו'.
הוא כנראה מרגיש מותקף מידי, ואז אומר שהדבר יכול להוות ניתוק היחסים. כיוון, שבעיניו כנראה- את מכוונת גבוה מדי, גבוה מדי ליכולות ואולי אף לצרכים הזוגיים שלו. הוא פותר את העניינים שקשים לו בינו לבין עצמו.. הוא לא באמת חש צורך לעשות זאת מולך- וכאן בא לידי ביטוי הצד הפחות משתף שלו, זה שמתמודד עם עצמו.
חוסר התשוקה שאת חשה לבטח קשור גם לציפיה שלא ממומשת - הוא לא עומד ברצונות שלך ולבטח גם הוא חש מעט נכשל מולך. צריך לזכור ששינוי כה מהותי (וחיובי) בבן זוג לא תמיד "מתאים" כמו כפפה ליד לצד השני. הרבה פעמים יש לנו רצון וצורך גדול להישאר בבטוח ובמוכר לנו, כי שם הכל צפוי. וכשאת משתנה לו כך, ממש שינוי שגם מצריך ממנו כוחות לשנות- פה הוא שם גבול. זה לא מוכר יותר, זה חדש מדי, זה "משנה" מדי את חייו.
אם תחשבי על כך מההיבט הזה, יהיה לך קל יותר גם לתעל את השינוי הזה בתפיסתך למרכיבים אחרים בחייך, ובהחלט לעשות בו שימוש חיובי בעוד מקומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, נתת לי חומר למחשבה !
לי01/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)