חילופי זוגות וזוגיות טובה?!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חילופי זוגות וזוגיות טובה?!
    מנסה לנשום
    29/04/2013

שלום.
    אנחנו יחד כבר 8 שנים בערך. יש לנו ילד מתוק כמעט בן 3.
    מדברים על עוד ילד ( לא זה עדין מהיר מדי. אני כבר ממש רוצה המון זמן).

יש לנו זוגיות מדהימה. המון משותף. עושים הרבה יחד. חברים טובים.
    יש אהבה גדולה.

העניין המרכזי בזוגיות שלנו הוא המיניות. שנינו מיניים ומאוד אוהבים סקס ומשחקים.
    יש לנו מין טוב ותדיר ( 3 פעמים בשבוע , לפעמים יותר).
    הוא הגיע לזוגיות מתוך מערכות פתוחות ותחושת "זאב בודד". אני באתי מתוך מונוגמיה והאמנה בזוגיות. איך קרה הנס הזה שאנחנו יחד עוד לא ברור. אני מבינה היום שהתאהבנו כל אחד בייחוד שהשני מביא והוא למעשה קיבל משפחה , מה שאולי לא היה קורה ואני קבלתי איש מאוד מיוחד ושונה בחשיבה ובתפיסה שלו את החיים. זה נותן נפח מיוחד לחיים, ואני אוהבת את זה - עד למקום של תפיסת המיניות.

הוא היה רוצה ביחסים פתוחים ואני ממש לא.
    דברנו על הנושא והוא בקש שניצור מפגשים עם עוד זוגות. מפגשים אירוטיים וחושניים של מגע , משחק , נישוקים שאלו הגבולות שלי. הוא מבחינתו גם מין אורלי.
    אני מנסה לנשום לשם. היינו כבר ב 3 מפגשים כאלו. בקושי נשמתי. הייתי מאוד בשליטה על המפגש ומה קורה כעת ומה אחר כך ואיך ומתי בא לי לסיים את המפגש וזהו.
    הוא עם ביקורת על זה שאני בשליטה ולא נמצאת בהנאה.

כעת הנושא עלה שוב. יש בו שוב את הצורך. הוא ניסה להשתיק את זה אבל הוא לא מצליח כי הוא אומר שזה חלק ממנו ואם לא יהיה ביחד זה יהיה לבד.
    ברור לשנינו שאם זה יהיה לבד, כלומר שהוא ילך למפגשים עם נשים/ זוגות עם עצמו - פה מערכת היחסים שלנו תסתיים. כי אני לא אוכל לחיות בידיעה שהוא עם מישהי אחרת.
    והוא כן רוצה את הזוגיות ואת הביחד ורוצה שנעשה זאת יחד בגבולות שלי.

אני קצת לא מוצאת את עצמי בתוך כל הסיטואציה הזו ולכן חשבתי לבקש פה עצה.
    המיניות שלי ירדה מאוד מאז עלה הנושא בשנית. כשהוא לא על הפרק יש בי מיניות חזקה וחשק אליו. כשזה עולה- אני מרגישה ממש כבויה וגם כשאני איתו לוקח לי זמן לשחרר את המחשבות העתידיות על מפגשים. ואני כבר כולי בתוך סרט עד שאני נושמת ומשחררת ונהנת איתו.

דברתי איתו על זה שוב והוא אומר שהוא מבין שזה לא אני ככל הנראה ואם כך הוא ילך לבד ונראה מה יביא יום (למרות שאנחנו יודעים בתוכנו מה יקרה).

אני מנסה להבין האם נכון להפרד כעת - למרות האהבה העצומה והכיף שיש לנו יחד.
    רק המחשבה על זה קשה לי מאוד. אני באמת אוהבת אותו ויש לנו ילד קטן ובית שאנחנו מקימים וזה מרגיש טפשי לזרוק הכל ככה.
    האם נכון כן לנסות לבוא לקראתו, כיוון והוא בא לקראתי ולבחון את המפגשים מחדש.

אני מאוד מבולבלת.
    במפגשים לא היה לי רע, היו רגעים אפילו של כיף, אבל אני כן שמה לב שאני מנותקת בהם חלקית.

אז אם יש לכן עצות איך לנשום.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקפיצה את הודעתי ואשמח לחוות דעתכן.

מנסה לנשום
    01/05/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמתין לתגובתה של דורית

עדי בדיחי
    01/05/2013

שלום לך מנסה לנשום,

תודה על סבלנותך.

דורית תשמח לענות לך בקרוב, לאור נסיונה הרב אני בטוחה שהיא תוכל לכוון אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך הדרגתי של התפתחות מינית

דורית כהן
    01/05/2013

שלום לך. קראתי את דברייך והייתי ממש מרותקת - כתבת בהמון רגישות ופתיחות, ואני מודה לך.

פתיחת הזוגיות במובן המיני היא נושא סבוך, רגיש ומורכב, ולדעתי כל זוג צריך לחפש את הדרך הייחודית המתאימה לו - תוך כדי תנועה - לחוות חוויות מסוג זה ולדסקס זאת בפתיחות וברגישות ולתקן ולשנות תוך התחשבות בשניכם.

לדעתי הדבר הנכון יהיה שתמצאו מתכון שבא קצת לקראת כל אחד מכם,וזאת משום שכפי שתיארת - אתם מגיעים מרקע והרגלים וערכים מאוד שונים. הוא לא יכול להיות מאושר בזוגיות מונוגמית בה הוא ירגיש שהוא מוגבל ולא חופשי, ואילו את מרגישה שהחווייה הזאת מאוד זרה לך ואת מתקשה להתחבר אליה. יש לך הרבה מחסומים שלא מאפשרים לך ליהנות.

מה שאני יכולה להציע לכם הוא לעשות זאת בהדרגה, ולשקול לפנות לייעוץ זוגי/מיני על מנת לבנות בזהירות צעדים הדרגתיים בכיוון הזה, וגם להיעזר כאשר אינכם מצליחים לשוחח בצורה מספיק פתוחה על החוויות שלכם.

איך שאני רואה זאת - מדובר כאן בתהליך של שינוי. לרוב האנשים יש מחסומים בתחום המיני, שחלקם נובע מחינוך מסויים, וחלקם מחוויות שחוו בעבר שעיצבו בדרך מסויימת את המיניות שלהם.

מנסיוני - מיניות היא התפתחותית. חוויות שונות יכולות לשחרר מחסומים. למשל סדנת טנטרה יכולה לעזור במידה רבה, אבל גם כאן - יש היצע רב וצריך לבחור בקפידה את הסדנה הנכונה עם המנחים הנכונים.

לדעתי העובדה שאת איתו מזמנת לך אפשרות מיוחדת ונדירה לחקור את המיניות שלך ולהתפתח בה, (יותר מאשר עם בני זוג רגילים...) אבל עלייך להיות מאוד קשובה לעצמך ולעשות זאת בקצב שמתאים לך. אני מקווה שהוא יהיה מספיק סבלני ויבין שכמו שעבורך זהו מאמץ והשתדלות - להיכנס לעולם שלו - כך גם עליו לבוא לקראתך מבחינת הקצב והתכיפות וגם מבחינת רמת השחרור המיני.

כרגע כל הנושא הפך להיות טראומטי עבורך בגלל האיום שעומד כמו עננה - שאם לא תצטרפי אליו - הוא יתנהל לבדו. זה יוצר אצלךהתנגדות וחששות כלפי כל הנושא הזה.

לדעתי עליו לשנות את הגישה שלו ולהפסיק לנפנף באיום הזה. להבין שזה עבורך מופיע בתור איום.

אני מבינה גם את הצד שלו. הוא רואה את התגובות החזקות והנבהלות שלך וחושב על הקושי הרב שכרוך בלשכנע אותך - ומחפש את הדרך היותר קלה - לעשות זאת לבד. וגם כנראה קשה לו לראות עצמו "הולך אחורנית" מבחינת המיניות שלו, לא יכול לחיות עם כך בשלום.

מכיוון שאתם כל כך אוהבים, וטוב לכם בהמון מובנים - צריך לחפש את דרך הביניים וחבל לא להשקיע בכך ולשקול פרידה. זאת תמיד אפשרות אם אתם תסבלו יותר מדי, אבל לפני כן חשוב לחפש את הדרך ולהבין שמדובר בדרך, בתהליך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד עניין

מנסה לנשום
    01/05/2013

דורית,

תודה שכתבת לי. אני מעריכה זאת מאוד.
    ניסיתי כבר את עניין הסדנאות. באחת היה לנו ממש נוראי. לא בררנו טוב לפני ולפני האחרת עשיתי מחקר והייתה סדנא פשוט מעולה.
    הרגשתי מאוד בטוח. לעומתי, בן זוגי - השתעממם. הרגיש שזה נחמד אבל הוא מבקש יותר במפגשים. הסדנא היתה מאוד תבניתית ומוגנת . בכל אופן, זה לא משהו שאפשר ללכת כל פעם.

יש לי קושי בכלל עם כל מה שמסביב זה.
    אני מבינה את העניין של מיניות בחברה שאנו חיים בה. מבינה שככל הנראה יש לי שם מחסום, או משהו שאני באה איתו מהבית. העניין שזה פשוט עדין בראש ופחות בגוף.
    איך משחררים את זה?

ובנוגע למפגשים - איך אני יכולה להציב לו גבולות? כל פעם שאני מנסה זה עובר בכעס מבחינתו.

אני ממש מנסה כמו שאת אומרת לא לפרק עדין כי יש כימיה ואהבה ונושאים משותפים.

אשמח לשמוע עוד ממך על המונוגמיה הזו שאת מדברת עליה.
    אני חונכתי על זוגיות של גבר ואישה בלי עניינים. הוריי כאלו עד היום. אני מדברת איתם על זה. כלומר יש בהם פתיחות לשיחה.

תמיד נראה לי שפתיחות מינית / לבוא לקראת מיניות אחרת הרבה יותר קשה מאשר ללכת קצת אחרונית כמו שהוא עושה או בכלל - זה נושא שיותר קשה להתנהל בו מאשר נושאים אחרים בחיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופש הבחירה

דורית כהן
    02/05/2013

שוב שלום לך,
    לדעתי עצם העובדה שאת איתו, מעידה שבאיזשהו מקום החלטת לאתגר את עצמך בנושא המיני. אולי גילית על עצמך שאת ייצרית ומינית וכי יש לך עכבות ומחסומים, ולבחור בבן זוג כזה, שמן הרגע הראשון היה לך ברור שהוא גבר מאוד חופשי ופתוח במיניות שלו - זה ישחרר אותך מן המעצורים שלך.
    אבל גילית שהדרך אינה כה חלקה ואת לא יכולה לשלוט בקצב ויש כאן עוד כוח רצון - זה שלו...

מיניות איכותית (וכמובן גם אהבה אמתית) יכולה להתקיים רק בתוך תחושת חופש.

אני מאמינה שאדם צריך להרגיש שיש לו את חופש הבחירה בכל רגע ורגע, שיש לו את האוטונומיה להיות "בעל הבית" של עצמו ושל גופו. אין פירוש הדבר שאי אפשר לבקש בקשות או להגיד כאשר משהו מפריע, אבל להשאיר זאת לבחירה של בן/בת הזוג, על מנת להשאיר את תחושת חופש הבחירה. זאת בניגוד לכפייה ואיסורים וציוויים ודרישות שבני זוג נוהגים להשית זה על זו...

אני מקווה שבן הזוג שלך יהיה מספיק קשוב וסבלני. אני בהחלט מסכימה איתך שזה שיש לו מחסומים - הרבה יותר קשה לו להתקדם בתהליך מאשר לזה המשוחרר לחכות או ללכת קצת אחורנית בחוויות שלו.

לגבי שאלתך על מונוגמיה, חפשי באינטרנט מאמר באנגלית הנקרא "המונוגמיה החדשה" מאת ד"ר תמי נלסון, וקראי אותו בתשומת לב, ותראי אם מתאים לך לקרוא אותו יחד עם בן זוגך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו