מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיות - המשךאנונימית11/05/2013
אני מצטערת על השגיאות הרבות פשוט אני נורא נסערת ובוכיה אז אני רושמת את הדברים דיי מהר בלי להשים לב לטעויות מרוב שכל כך הרבה זמן לא דברתי ולא שיתפתי אף אחד במה ושעובר עליי אני מרגישה שאני צפה בכל מיני רגשות אני מאשימה את עצמי על זה שאני נראת ככה ועל זה שאני נותת לזה לקרות אני קשה לי להסתכל על תמונות שלי שהייתי רווקה אני מסתכלת בעצמי ואני מקנאה במי שנמצאת שם בתמונה כזאת יפה ומאושרת .
אני מרחיקה ממני אנשים כי קשה לי לראות מול העיניים כמה דברים אין לי ויש לאחרים .
כמה הנאות אני והבן שלי מפספים מהחיים בגלל שאני חייה בצורת חיים כל כך מקובעת ומוגבלת עד כדי כך שאני לא יכולה לקחת את הבן שלי לגן שעשועים לאן שבא לי אני לא יכולה ככה שבא לי שההורים שלי יאספו אותי ואותו ונלך לטייל ביחד בלי הסכמה של בעלי שרוב הזמן הוא לא מסכים כן ! הוא לא מסכים שאני יקבע עם חברות וילך מתי שבא לי
לפעמים שאנחנו יוצאים לקניות אני מרגישה שסוף סוף אני יוצאת להתאוורר ואני מנסה להנו מזה ככל ניתן אבל הוא מהר מאוד גורם לי לאבד את ההנה למה את לוקחת בלי להסתכל על המחיר תפסיקי ללכת לאן שבא לך ולהתנהג כמו ילדה תתנהגי כמו אישה לא אל תקחי את זה תקחי את זה אני מרגיה כאילו שאני הולכת לעשות קניות עם גיסבר לא עם בעל ...
אנחנו לא יוצאים ביד לאף מקום לא לקניונים ולא לים ולא לבריכה רק אחרי שאני ממש משכנעת אותו אז הוא אולי יסכים לנסוע עם חבר שלא לאיזה פארק
אני כל הזמן בבית ושאני רוצה להתאוורר אז אני הולכת לחמתי ששם אני ממש לא מתאווררת המקום יחידי שאני מרגישה בו באמת כיף לראות אנשים ולצחוק ולהיות אני ולהתאוורר זה בעבודה אני ממש אני מאושרת ללכת לעבוד . לפעמים אני מרגישה בלב אם הייתם יודעים איזה חיים אני חייה הייתם בוכים אל תתחתנו בחיים עם בנאדם שאתם לא בטוחים שאתם רוצים לחיות איתו
למה אני שונה כל כך ? כלום באים לעבוד יפים ושמחים ונראים טוב ?
מה הבעיה איתי למה אני נראת ככה למה אני מוותרת על עצמי עוד לפני שהתחלתי להילחם למה אני לא לוקחת את עצמי והולכת ומה שיהיה יהיה העיקר שאני יהיה מאושרת למה אני מפחדת כל כך ממנו עד כדי כך שאני לא מעזה ללכת ממנו ?
למה אף אחד לא רואה שאני סובלת ככה ? למה אף אחד לא רואה אותי ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעבוד על האסרטיביות שלך
דורית כהן12/05/2013אנונימית יקרה, צר לי על כל מה שאת מרגישה בתוך הזוגיות הזאת.
אני משערת שהדברים הלכו והידרדרו עם הזמן, ומה שקרה הוא שבעלך נעשה יותר ויותר דומיננטי וקובע בתוך הזוגיות שלכם, ולמה זה קרה? כי הוא יכול! כי את לא התנגדת לו בצורה אפקטיבית!
בזוגיות רגילה, כל אחד מבני הזוג מגיע עם ציפיות והרגלים ומחשבות איך הזוגיות צריכה להיות, ובשנה הראשונה מתחיל מאבק כוחות (בגלל זה אומרים אנשים רבים שהשנה הראשונה לנישאוין היא קשה) שבו בני הזוג נאבקים כל אחד על הדרך שלו, על המטרות ועל העקרונות החשובים לו.
יכול להיות שלא שמת לב לכך שנדרש כאן לעמוד על שלך, להתווכח לפעמים, להתעמת, ואפילו לריב - על מנת שהוא לא יהיה הקובע היחידי.
אז יש זוגות שאצלם מי שיותר חזק ומסוגל להחזיק מעמד בויכוחים - הוא נעשה הקובע. מי שחושש מעימותים ורק רוצה שיהיה שקט ושלווה - פשוט מוותר ומוותר ולבסוף החיים נראים כמו סידרה של ויתורים על כל מה שחשוב לך...
לדעתי עלייך להבין שזה מה שקרה, ולהחליט מה את עושה עם זה.
הוא התרגל שאינך מתווכחת איתו, רק בולעת כל תכתיב שלו.
עכשו יהיה לך קשה לשנות פתאום את כללי המשחק, אבל אין לך ברירה.
את יכולה לעשות זאת או ע"י עבודה עצמית על האסרטיביות שלך (חפשי על כך חומר באינטרנט), או ע"י היעזרות בייעוץ זוגי, מה שאני חוששת שהוא לא יסכים כי זה כרוך בהוצאה גבוהה...
חפשי לך מישהי - חברה - שתתמוך בך ותייעץ לך, אבל לי זה ברור שעלייך לשנות את הגישה שלך, אחרת האומללות שלך רק תחמיר יותר ויותר, ואת פוגעת כך גם בילד שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)