החזרת הרומנטיקה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• החזרת הרומנטיקה
    דן
    12/05/2013

אשתי ואני נשואים 7 שנים, יש לנו שני בנים מקסימים וזוגיות היא די שגרתית, וכאן למעשה הבעיה - השגרתית. מאז שנולדו הבנים נכנסנו למעין לופ כזה של שגרה עבודה, סדר יום כך שבקושי יש לנו זמן לרומנטיקה. חשוב לי לציין שאני מאוד אוהב את אשתי ורוצה להחזיר את הרומנטיקה ואת התשוקה, חשבתי על איזשהו טיול לחו"ל למשהו כמו שבוע רק אני והיא ורציתי לדעת האם זה יכול להיות רעיון טוב? לאן כדאי לטוס? אשמח כמובן לטיפים והצעות נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החזרת הרומנטיקה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקידה החשוב של הרומנטיקה

דורית כהן
    14/05/2013

דן היקר, אצל רוב הזוגות, יציאה לחופשה מצליחה לטעון את המצברים של הקירבה והאינטימיות ומזכירה לבני הזוג את הכיף בלהיות יחד. אני שומעת מהרבה זוגות שכאשר הם יוצאים לחופשה - רק שניהם - פתאום יש הרבה יותר תשוקה וסקס וצחוקים והנאה.
    הסיבה היא שביום יום, קשה לעשות את המעבר לדיבורים ולמחוות של רומנטיקה. הזוגיות נעשית מאד עניינית בשל צרכי ההישרדות הדחופים של הטיפול בילדים, מטלות הבית, דרישות העבודה, והרומנטיקה פשוט נעלמת.
    וכאשר אין רומנטיקה, המעבר לאינטימיות ולסקס הוא בעייתי! בעיקר עבור הנשים, אשר עבורן כדי להרגיש תשוקה ורצון בקירבה - רובן "מחווטות" בצורה כזאת, עוד מתקופת ההתבגרות ובגלל מסרים חינוכיים תרבותיים - שסקס מגיע אחרי מחוות רומנטיות, מילים של אהבה, ליטופים המבטאים אהבה וכו'. ואנחנו רואים שאצל המון זוגות לגבר זה הכי טבעי להריגש תשוקה מינית כמעט בכל מצב, ואילו לאישה זה לוקח יותר זמן והיא "צריכה להיות במצב רוח מתאים". שני המינים מחווטים בצורה שונה בהקשר המיני,כפי שהסברתי קודם. ברור שיש גם מקרים שזה הפוך, אבל לרוב זה המצב.

מה שקורה הוא שבטיול כזה, אתם הרבה ביחד, כל המטלות הדחופות נעלמות ויש זמן לעשות את כל מה שעשיתם פעם, בתחילת הזוגיות, שיצר את ההתקרבות הטבעית.
    ואז החיווטים הישנים שהובילו אתכם להרגיש תשוקה וכיף מתעוררים מחדש ומופעלים.

אז בשורה התחתונה, לדעתי לא היעד הוא החשוב, אלא היכולת להתפנות ובאמת להקדיש את הזמן אחד לשני. לחשוב מה יפתיע אותה, מה ישמח אותה, לשוחח איתה, להקשיב לה, לשתף אותה בהתלבטויות שיש לך בחיים, לבנות קירבה.

אם תעשו זאת כך - אני מאמינה שהאינטימיות והתשוקה יגיעו באופן טבעי.

ומן הדברים האלו ניתן לגזור גם אל תוך חיי היומיום, למרות שלא שאלת על כך בצורה ישירה, אבל תיארת את השיגרה במוכרת לרוב הזוגות.

אם תמצאו דרך להכריז על יום בשבוע של רומנטיקה - ולמלא אותו בתוכן דומה, להתפנות ממטלות דחופות ובאמת לשים את הזוגיות בראש סדר העדיפויות ולו רק ליום אחד בשבוע - אני מאמינה שזה יקרין על יחסיכם וירים אותם מן השיגרה המסוכנת. כמו שיש לנו יום בשבוע בו אנחנו יוצאים לאימון כושר, או נפגשים עם חברים, כך כדאי ללהכניס למשבצת קבועה ומקויימת גם את העשייה הזוגית. יציאה לבילוי בערב, דייט לארוחת צהרים אם זה אפשרי, סמסים נעימים לאורך היום, פיתקה מקופלת בתיק בתור הפתעה...מתנה סימלית.

כי כאשר חסרה רומנטיקה ביום יום - אזי בשלב מסויים כמעט תמיד מגיע גורם שלישי חיצוני ומצליח להעניק לאחד מבני הזוג את מנת הרומנטיקה והריגוש החסרים כל כך ולסחרר את הראש ואת הלב, ולחשוף את הזוגיות לסכנה של בגידה!

טוב אתה עושה שאתה חושב על הרומנטיקה ופועל בכיוון הזה, ואם יש מישהו שקורא את התשובה הארוכה הזאת והגיע עד כאן ויש לו רעיונות למקומות מוצלחים עבור דן - את/ה מוזמנ/ת להציע!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו