מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשך לנימאס !!!רינת18/05/2013
ככה זה חיי נישואים ? שהראש פועל 14 שעות ביממה , במה להאכיל את הבעל ואת התינוק ושהבית יהיה נקי ?
הזנחתי את עצמי לגמרי , נהייתי עקרת בית למופת .
ואני בכלל לא נהנת מזה , אני בחורה די נאה ,ואחרי הלידה גם עליתי במשקל , שאני לא מצליחה להוריד ,כי בעלי נורא אוהב לאכולים ומאכלים שומניים(הוא לא שמן)וארוחות שישי זה הכי קשוד .זה דגים , ובשר , וקינוח ,וכל מיני סלטים , וכל הזמן אורחים אצלינו .
מצד אחד אני אומרת לו שנימאס לי לבשל כל יום , ושאני מוכנה לבשל לפחות על יומיים כי אני לא מספיקה הכל (גם חזרתי לעבוד )שבועיים לא הייתי כי הקטנטן היה חולה , ומהר מאוד מצאו לי מחליפה .אני פשוט מרגישה שהחיים האלה לא בישבילי , אני צעירה , אני צריכה לחזור ללמוד , להתחיל לעבור גיור , יש לי רישיון עוד לעשות , ואני לא יודעת מתי לעשות את כל זה שלבעלי יש כל כך הרבה דרישות ? וכל פעם אני אומרת לעצמי לקחת את עצמי בידיים ולשבת על דיאטה .
בחודש שעברנו כבר רבנו 6 פעם , וכבר הריבים מדרדרים ככה שאני מתפרצת בזעם , אפילו זרתי עליו שלט.מה לעשות ? פשוט להתגרש עם אין שפה משותפת ?ולחשוב על התינוק ועל עצמי ?
סליחה על כל הסיפור!!
פשוט אני מרגישה שאני צעירה מדי , חוץ מלטפל בתינוק אני צריכה לפתור את הבעיות עם הילדים שלו , ולשמוע את הריבים עם גרושתו ,ולהרגיע אותו על העובדה שההורים שלו לא מקבלים .מרגישה שזה הרבה מדי בישבילי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכנסתם למאבק כוחות זוגי
דורית כהן19/05/2013רינת היקרה, צר לי על כל מה שאת מספרת אודות חייך.
אמנם קיבלת נסיך מקסים בן חצי שנה, אבל שילמת מחיר כבד מאוד בכך שהחיים שלך סטו מן המסלול הצפוי שלהם ו"נתקעת" עם המון דברים שכלל לא ציפית להם - בעל עם דרישות ממך, ועם מטען משפחתי לא פשוט, וריבים שוטפים איתו.
לדעתי בעלך הגיע לזוגיות עם ציפיות מסויימות, באופן טבעי - שמתאימות לסגנון החיים שהוא הכיר בבית שלו, כנראה, אבל הוא לא מבין שכאשר זוג מתחתן - עליו לבנות בהדרגה סגנון חיים שמתאים לשני בני הזוג.
נראה לי שאת התאמת את עצמך לציפיות שלו, אבל הוא לא מספיק בא לקראת הציפיות שלך, והתוצאה היא המון ריבים, משום שאת בודאי עצבנית ומתוסכלת, כי את לא מצליחה לחזור למסלול שתכננת להיות בו בגילך - להספיק ללמוד מקצוע, להתגייר, רשיון נהיגה ועוד דברים שבחורות בגילך עושות. ואז כל דרישה כזאת שיש לו ממך כמו בישולים יומיומיים ונקיון הבית - מעצבנים אתך ויוצרים אצלך התנגדות.
מנסיוני הריבים האלה פוגעים קשות גם בחיי המין, כי לא מתחשק להתקרב מינית במצב כזה, ואז מתווסף על כל המתח הזהגם מירמור וכעסים כי אין מספיק סקס...
רוב הזוגות "פותרים" את השלב הזה ע"י מאבק כוחות, הפעלת לחצים וסנקציות על בני זוגם, וכמובן שזה לא פתרון בריא לבניית יחסי אהבה.
בייעוץ זוגי ניתן לעלות על מסלול שבו פותרים פערים מסוג זה בצורה ידידותית, עם בניית הבנות עמוקות יותר לצרכים אחד של השנייה, ולמידה של דרכים איך לבוא זה לקראת זו בצורה אוהבת ולא ממקום של הכרח וכפייה.
לדעתי קשה להגיע לתובנות האלו בעצמכם, כי הצטבר יותר מדי כעס ותיסכול, וגם משום ששניכם באים מתרבויות עדתיות כה שונות, וזה מוסיף על הפערים ההתחלתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ...
רינת19/05/2013היי דורית ,
כמה את צודקת בדברייך שהוא בא עם ציפיות מסויימות , גם עם גרושתו היו ריבים דומים על בישולים וניקיון של הבית . מהתמונות שלה שאני רואה היא גם נראתה מתוסכלת מאוד , ונורא עייפה ומוזנחת .
והוא כמובן מצפה שתהיי גם יפה בישבילו , גם סקסית.
אני פשוט מנסה להבין האם היא הבעיה בי שאני עדיין לא מוכנה לכל זה .
בקשר לייעוץ זוגי , נראה לי שזה לא בישבילו , הוא לא מבין מה אנשים מנסים להסביר לו , ולוקח הכל קשה ללב .
לכן לא יודעת מה לעשות ..
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)