מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נשואים נוסח גיל 40-50אורחת19/05/2013
נשואים בבריאות עוד מעט 26 שנה.. גיל 45 -48 כמעט זוג נפיץ. אם היינו יכולים
כלכלית להיפרד היינו עושים זאת מזמן. אך מכיוון שלא אנו נשארים לטוב ולרע.
הרע אצלי מסתכם כך:אני מתביישת בו ! במראה בהתנהלות הגופנית שלו בדעות
ה"כבוד שלו.וכן בעיקר במראה. עד כי כך שאני נחרדת מהדעה שהוא יגיע למקום
העבודה שלי או ייפגוש מישהו שאני מכירה ואני כמובן לא ארגיש בנוח בעליל.
יש לי חרדה מתמשכת אומנם נחבאת ותמיד נבדקת מחדש עד כמה אני יכולה להרשות לעצמי להתבייש בכלל והאם אני הייתי יכולה לעמוד במקומו ולו לרגע אחד.
אבל תמיד אני חוזרת לזה שכך גדלתי כך הייתי.נראית נחמד והוא לא. אני עובדת במקום מכובד כבר 12 שנה ותמיד אבל תמיד זה הפריע לי והיום אני כבר חושבת
לעזוב את העבודה ולו רק בשביל לא אצטרך להזמין לחתונה עתידית של הילד שלי
או חלילה באבל שלא יבוא לנחם . כן אני מתביישת לא רק בו אלא גם במראה הבית שלי.
בתחילת הנישואים היתה לנו גישה פתוחה בנושא אך בגלל שפחדתי לא נקטתי עמדה
לטובתי כי תמיד עלתה לי התשובה מי יהיה יותר טוב ממנו ומי אמר שאני אזכה למישהו
יפה יותר והאם המישהו הזה ירצה בי בכלל. וכן היום אני מתוודה שעשיתי טעות חיי
שלא נפרדתי אז ויהיה המחיר אשר יהיה .
מה עושים? לעזוב את העבודה לנסות לקחת כדור הרגעה ולהמשיך?
כל זה שווה ל5% ידיעה על כך ובנוסף חיי היום יום איתו לא ממש מזהירים.
והיום גם יחסי אישות אני לא מתקרבת. רק מתי שצריך וזה גם כדישלא יחשוב שאני לא אוהבת ושלא יחזור אליי בבומרנג.וכן אני נשארת איתו כדי להספיק לחתן את הילדים
בטוב 2 הורים 2 חברים למרות הדילמות האישיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצאת משלב התלונה
דורית כהן19/05/2013אורחת יקרה, אכן מאוד בעייתי להרגיש כל כך הרבה שנים שאת מתבישת במי שהוא בעלך, ולחשוש מה יחשבו עלייך כאשר יראו אתכם יחד.
לדעתי אחת הבעיות היא שאינך יכולה לראות אתכם כאנשים נפרדים. כאילו את מאבדת נקודות משום שאת נשואה לו. אבל הרי זה עניין של תפיסה ודימוי עצמי.
את גם מוסיפה שמאז ומתמיד חששת שאחרים לא ירצו בך ולכן בחרת בו ונשאתר איתו, כלומר יש משהו בדימוי העצמי שלך שמטריד אותך ואינך שלמה איתו, ואז את מרגישה שקיומו והופעתו החיצונית של בעלך אחראים אף הם לדימוי העצמי הנמוך שלך.
את מוסיפה שאת גם מתביישת בבית שלכם. כלומר את נאחזת בדברים חיצוניים כמו הופעתו החיצונית ומראה הבית - והם קובעים את הדימוי הירוד שלך.
אני חושבת שעלייך להתחזק ממקורות אחרים, ולחפש בצורה פעילה על מה את כן גאה בחיים שלך, ולשים את זה בפרונט שלך במקום את הדברים השליליים שכרגע מנהלים אותך. יש טכניקה של חשיבה חיובית שמציעה להתחיל כל יום בלהגיד לעצמך 5 דברים שאת אוהבת בחיים שלך. (מותר גם לחזור על אותם דברים, מיום ליום...)
נראה לי שאת מאוד שקועה במה שחסר ובמה ששלילי ומתעלמת מן החיובי.
יתכן שיש אפשרות - על אף המגבלות הכלכליות - לארגן בביתך דברים בצורה אחרת, ללא הוצאות גדולות מדי - שיתנו לך הרגשה יותר נעימה בביתך, בו את שוהה מן הסתם שעות ארוכות כל יום וזה אלמנט מאוד חשוב שהסביבה שלך תהיה לך נעימה ואסתטית.
לגבי בעלך, אני מניחה שהדברים מציקים גם לו.
לפעמים צריך לאזור אומץ ולעשות מעשה יוצא דופן ולא מקובל, על מנת לייצר שינוי דראסטי.
יש זוגות שאצלם כל הזמן מתלוננים על דבר מה ובני הזוג כבר התרגלו שהאחד מתלונן והשני פשוט ממשיך, וכי זה לא אפקטיבי בשיטת התלונות...
אז אפשר לחפש תגובה אחרת במקום תלונה מתמדת. לא אוכל במסגרת הזאת להסביר זאת, זה מורכב ודורש היכרות עמוקה יותר איתך ועם בעלך, אבל אפשר לשנות.
אני מעריכה את ההיעזרות שלך כאן בפורום, אבל דעי לך שזהו סוג של "הוצאת קיטור" או תלונה, וכדי שיחול שינוי - עלייך לבוא ממקום אחר, לא של תלונה והוצאת קיטור אלא ממקום של פעולה ולקיחת אחריות על חייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)