מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חששות חששותמור19/05/2013
שלום לכם ותודה מראש על המענה.
אני ובן זוגי כבר שנה ביחד ומדי פעם במהלך השנה הזו, הייתי מחטטת לו בהודעות בפלאפון, לא יותר מדי, סתם מסקרנות.
גיליתי שלפני שיצאנו היו לו כמה קשרים במקביל פחות או יוןתר שנראו יותר כמו יזיזות ופחות כקשר, הוא גם אמר לי בתחילת הקשר שהקשר האחרון הרציני שהיה לו כשהיה בן 19 (היום הוא בן 27)
בחורה אחת ספציפית מאוד נפגעה מכך והוא אף נפגש איתה בכדי "לספר לה משהו" כשבוע אחרי שהתחלנו לצאת. וחודש לאחר מכך הודעה של "אני מצטער אם נפגעת" וכו'.
כעת ראיתי שהם דיברו, פעם אחת והייתה הודעה של "אני כבר אצלך" , ממנו.
ראיתי אותה אתמול בערב ומאז אני לא אותו דבר..
אני יודעת שהוא אוהב אותי, אני יודעת אני ממש "אהבת חייו" והוא אומר לי את זה ללא הרף. בנוסף, מנצטערת על השטחיות אבל בהחלט יש מקום לכך, ראיתי תמונות שלה והיא בכלל לא "ברמתי" מבחינה חיצונית ואני בהחלט חושבת שאני הרבה יותר יפה ממנה ועם גוף יפה יותר. (שוב מצטערת על השטחיות אך לעיתים זה בהחלט משנה בכל הנודע למשיכה מינית)
אני לא חושבת שהוא בוגד בי איתה, אני לא מאמינה בכך כי אני יודעת שלא חסר לו כלום, לפחות לא ששמתי לב.. אנחנו נפגשים בסופי שבוע כי אני לומדת רחוק אך גם הפגישה הזו איתה התקיימה בשישי, כשאני כן התכוונתי להיחפגש איתו באותו היום בערב.
בנוסף, שבועיים בערך לפני הפגישה שלהם הוא אמר לי שהוא נפגש עם ידידה מהעבר שהיא במצב קשה והוא רוצה לשבת איתה על קפה כדי לשמוע מה יש לה להגיד.. לא מצאתי ממצאים לזה בהודעכות (אבל לא נברתי יותר מדי, לא היה לי כל כך זמן) אבל בהודעות איתה לא היה את זה בכלל ואולי זו מישהי אחרת.
בכל מקרה, עליה הוא כן סיפר לי ועל המקרה הזה לו, שזה מה שהופך הכל למוזר.. מה יש לו להסתיר? ולמה הוא בא אליה? (אולי זה לא לביתה אבל הוא רשם במפורש "כבר אצלך")
יש לציין שאני קצת לפעמים מפחדת מהדברים האלה, מבגידה ויש לי סוג של חרדת נטישה.. אבל גם חוץ מההודעה הזו, הכל ביננו אותו הדבר, אנחנו אוהבים מאוד ובדיוק חגגו שנה, הוא לא מפסיק להגי'ד לי כמה הוא אוהב ואני רואה זאת בעיניו, הוא מחבק אותי חזק בלילות שאנחנו יחד ואנחנו נמצאים אצל הוריו (גר זמנית אצלהם) כולם מכירים אותי ואני יודעת שנכון לעכשיו אני המיועדת ולפעמים הוא קורא לי סתם "אשתי היפה/האהובה/אהובתי" וכו'..
אם הייתי יכולה לדבר איתו ולפתור את העניין.. להוריד את האבן הזו מהלב, אבל איך לעזאזל אני אתוודה בהיותי חטטנית?
כרגע אני לא מרוכזת בכלום, ואף לא מתחשק לי לחזור ללימודים אלא להיפגש איתו ולחטט שוב לנסות להגיע לשרש העניין בתקווה שאין מה לדאוג.. אבל זה מרגיש לי כמו החמרה של המצב- אם אני לא אמצא כלום/לא אצליח "לחטט" וכו', ורק אהיה יותר ויותר אובססיבית לגבי העניין..?
מצטערת על ההארכה בדברי, אשמח אם תעזרו לי להירגע ולמצוא פתרון..
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנות ואומץ - להעמקת הקשר
דורית כהן20/05/2013מור היקרה, היטבת לתאר את חששותייך, ועד כמה המחשבות הללו מכניסות אותך לסיחרור נפשי, ואינך מצליחה לצאת מזה.
בעיית האמון היא נושא כאוב בזוגיות, וכאשר היא צצה, כמו במקרה שלך, זהו סימן שיש משהו שעדיין לא טיפלתם בו בקשר שלכם, שהוא חדש יחסית.
כאשר את במצוקה, לדעתי זה משהו שחשוב שהוא יידע על כך. לדעתי עלייך להציף את החששות שלך בשיחה איתו, וכמו שאת רוצה לדעת עליו דברים חשובים - כמו עד כמה הוא נאמן לך - גם הוא צריך לדעת עלייך שיש לך חרדת נטישה וחשדנות וכי את מחטטת לו בנייד.
שיחה אמיתית כזאת עלולה מצד אחד לסכן את הקשר שלכם, אבל יש לה פוטנציאל גם לחזק אותו.
זוגיות נבנית ומתחזקת ע"י התמודדות אמיצה מול קונפליקטים. זו לא חוכמה לדבר רק על הדברים הכייפיים, ולהחניק את החששות ואת הבעיות.
אם לא עושים זאת יחסית מהר - עד מהרה הזוגיות מפסיקה להיות המקום הבטוח של כל אחד מכם.
אז חשוב כן לדבר על החששות שלך, אבל גם חשוב שתציגי זאת כפי שהצגת לנו כאן, שאת מביאה בחשבון שיש כאן בעייה אישית שלך שמגבירה את החששות שלך. חשוב לא להציג זאת בתור האשמה.
עלייך גם להתנצל על החטטנות. ברור שיש בכך פגיעה בו.
חשוב שהוא יבין שאת עושה זאת ממקום שהקשר חשוב לך מאוד, ושאת רוצה שתהיה ביניכם כנות ופתיחות, כי בלי זה אינך שקטה.
מקווה שתצליחי לעשות זאת וששיחה כזאת תיקח אתכם לשלב עמוק יותר ופתוח יותר בקשר שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין חוששת
מור20/05/2013אני מאוד מפחדת לדבר איתו על זה..
הוא ידע בעתיד שאני "חטטנית" וילמד להסתיר ממני דברים ואני רוצה שהקשר שלנו יהיה גלוי..
אני לא יודעת מה הפתרון הנכון וכרגע יש לי תחושת חוסר אונים מוחלטת כי אין לי אפשרות להיפגש איתו לא לשיחה ולא להעמקת "החיטוט"..
אם היה אפשר להציג את זה כ"ראיתי את זה בטעות" ולא חיטטתי בכוונה, או שהיה לי חשד אז בדקתי.. אני לא רוצה שהוא יחשוב שבדרך קבע אני מחטטת..זה באמת עלול להרוס לו את האמון בי או את האמון שלי בו כי אני אתחיל לחשוש שהוא מוחק הודעות..
הבחורה ההיא כתבה לו ברכת יום הולדת ברשת החברתית והתחילה במילים "מאמי מיוחד" שזה קצת קיצוני ושונה מברכות אחרות, אז חשבתי אולי להשתמש בזה כחשד.. אבל זה נשמע לי לא מבוסס כ"כ.. הרי זה הדליק בי נורה רק אחרי שידעתי שהיה בינהם משהו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייך לטפל בנטייתך לחשדנות
דורית כהן21/05/2013מור היקרה, נראה לי שהסתבכת עם החששות שלך והחטטנות האובססיבית, ואת כבר לא מסוגלת לשלוט בכך. במקום להציף את החששות שלך מולו את חוששת שמא הוא יהפוך להיות יותר זהיר וימחק הודעות ויקשה עלייך "לרגל" אחריו.
כלומר במקום לעשות משהו שאינך רגילה כנראה לעשות - לשוחח ולהעלות את הבעייה בתוך הזוגיות - את עושה עקיפה ומנסה להבטיח שתמשיך להיות לך גישה לנייד שלו ובעצם את מחזקת בתוך עצמך את השיטה הקלוקלת הזאת של חטטנות, שרק תלך ותגבר עם הזמן.
זה כמו "פצצת זמן".
לדעתי צריך לנטרל זאת כמה שיותר מוקדם, ודרך מצויינת לנטרל את השיטה הזאת היא דווקא ליידע אותו עליה. עלייך להכשיל את עצמך כדי שלא תמשיכי ללכת בדרך הזאת.
זה קצת כמו לא להכניס אלכוהול לביתו של אלכוהוליסט - זה מה שצריך לעשות כדי לנטרל את הנטייה שלך לחטט.
בכל מקרה, לעניות דעתי, כרגע אין שום דבר במעשים שלו, אבל!!! בהתייחסות שלך לכך את מזיקה ליחסים שלכם ואת עלולה להרחיק אותו ולהרתיע אותו.
לדעתי עלייך לבדוק מה המקור לחשדנות הזאת אצלך, לחוסר האמון. יתכן שכבר היית בזוגיות אחרת שבה מישהו איכזב אותך במובן הזה ופגע בך ועכשו את מנסה לשמור על עצמך שזה לא יקרה שוב.
אפשר לעבד חוויות מסוג זה באמצעות טיפול אישי - לא זוגי - פסיכולוגי ממוקד, כי לדעתי את פועלת בצורה שעלולה להיות הרסנית עבורך, וזה עלול לקרות שוב ושוב בקשרים הבאים שיהיו לך אם לא תעבדי זאת ותתגברי על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)