מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיות במשברSmel20/05/2013
אנחנו נשואים שנתיים עם תינוק בן חצי שנה, הזוגיות שלנו במשבר מטורף. יש לי אישית יחסים מאוד לא טובים עם חמתי לאחר ששמעתי ממנה כל מיני הערות רעות עליי ועל המשפחה שלי, ולצערי בעלי והיא מאוד קרובים והוא מספר לה הכל והיא ממש משתפת אותו בכל מה שעובר עליה. ממש אני מרגישה שאין לי מקום בזוגיות הזו שלהם ובגלל זה אני נדחקת הצידה. בלי שום קשר אני ובעלי רבים כל הזמן, הוא צועק אני מדברת אליו בתוקפנות ממש קשה לנו. אני לא מבינה איך עוברים את זה, אני ממש מרגישה שאני לא יודעת מי הוא. כאילו הוא לא מבין מה קורה איתי . הוא לא מתעניין בכלום אצלי וכל הזמן מאשים אותי שאני לא עובדת, הריון, חופשת לידה, מבחנים ולאחרונה שברתי את הרגל. ממש מאשים אותי כאילו אני בכוונה עושה הכל. לדעתי כל היחס הזה והמשבר התחיל מה הריון הלא מתוכנן שממש התייחס אליי רע, לא הרגשתי כלום ממה שכולם מדברות עליו בתקופת ההריון שזו תקופה יפה. לצערי... אני ממש אובדת עצות אני אוהבת אותו ומאמינה שגם הוא אותי אבל מרגישה שממש עוד צעד ואני חוצה את הגבול לשנאה. זה כבר נהיה ממש קשה להיות יחד בלי לריב, אני ממש מרגישה שאנחנו מחפשים אחד את השני ולא נותנים לשני שום פרגון או אהבה. מבחינת תקשורת בעלי מאוד מופנם ולא מדבר וכל פעם שאני פונה אליו בקשר לטיפול זוגי או לדבר אפילו בינינו זה אני בדרך! כלל גורר לריב שכרגיל אני המפסידה לאחר הצעקות שלו... אני מרגישה שאני ממש רוצה להרים ידיים מה שנקרא אבל מצד שני זה חשוב לי ולצערי אני לא מרגישה שזה חשוב לו. היו כמה פעמים שכבר אמר לי ברוע את רוצה להתגרש? ואת האמת אני לא רוצה אבל לא רוצה שזה יהיה ככה יותר. אני כל הזמן עצובה, בדיכאון מתקלחת ומתחילה לבכות ממש קשה לי... הלוואי שמישהו יקרא את זה ויוכל לתת לי כלים לאיך לדבר עם בעלי ומה אפשר לעשות.... כרגע אני בבית עם התינוק בגלל הרגל והוא מסוגל להעביר יום שלם מבלי להתקשר לשאול מה נשמע איך אני או אפילו איך התינוקי! כאילו ממש לא מעניין אותו והוא ממש ממורמר אבל צא מזה. אתה לא לבד ואני מרגישה שהוא לא מבין מה הוא עושה לי ולנו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להתייחס מחר
עדי בדיחי21/05/2013תודה על הסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטפל אישית ואח"כ זוגית
עדי בדיחי22/05/2013שלום לך,
נשמע שמאוד קשה לך. יהיו כמה דברים שכדאי לעשות:
1. ראשית, בשל היות בעלך אדם מופנם שלא רוצה כרגע להתגייס לתהליך זוגי, יהיה כדאי ללכת לבד למטפל שהוא גם פרטני וגם זוגי - להתחיל ללכת לבד עבור עצמך ושם לקבל כלים פרקטיים מה עושים. מאוד יתכן שבעלך עם הזמן יגיע ויצטרף כי הוא יראה שאת פועלת ממש לתיקון המצב.
2. אני מאמינה כמוך שלעובדה כי ההריון לא היה מתוכנן יש השלכה ישירה על מערכת האמון והיחסים ביניכם. יתכן מאוד שהוא לא יהה ממש בשל לזה, ולא הצליח "לדלג" מעל הפער הזה- פתאום החיים משתנים וצריך לעשות מעין "ריסטארט" על הכל. יתכן וכל המתח והתסכול כרגע פוגע בתקשורת ביניכם.
3. לגבי היחסים עם חמתך- הייתי שמה את הבעיה הזאת במקום השני, כי להרגשתי אם תצליחו לפתור את המשבר הנוכחי, יהיה לך הרבה יותר קל מול החמה, כיוון שאת כבר גייסת את בן זוגך לצד שלך.
כרגע הכדור הוא אצלך- תתחילי לברר על מטפלים (אם קשה לך ללכת כרגע אפשר גם יעוצים טלפוניים) ונסי לשפר את מהצב לפחות בגיזרה שלך, אני מאמינה שהוא יתעשת ויעשה צעד לקראתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)