מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הוא רוצה - אני לא..יעל24/05/2013
שלום לכולם,
נשואים 10 שנים + ילדה. הכל ביננו טוב אבל בשנתיים האחרונות (בערך) אני ממש לא נמשכת לבעלי, וזה הולך ומחמיר עם הזמן. ייצויין שבתחילת הקשר היה לנו סקס מדהים (למי לא?) ואחרי החתונה הוא פתאום הפסיק לרצות לחלוטין, בטענה שאני העליתי במשקל והוא לא נמשך אלי (6 ק"ג) ומייד אח"כ (כי ירדתי במשקל) תלה את האשמה בעבודתו התובענית (בעלי אדם מאוד טוטאלי - מתמסר עד הסוף) ש"מסרסת" אותו. לפני כשנתיים עזב את מקום העבודה האחרון לטובת מנוחה זמנית (חודש-חודשיים) וחיפוש עבודה חדשה. לצערנו עדיין לא מצא עבודה. מאז שהוא בבית, ובאופן הדרגתי יש לו המון חשק לסקס - זה מתגבר עם הזמן. אצלי לעומת זאת זה בירידה מתמדת --> ככל שחולף הזמן ואין לו עבודה ככה אני יותר לחוצה מהמצב ועל סף ייאוש מעתיד כלכלי שחור. בתור מפרנסת יחידה אני מרגישה שכל העול רובץ על כתפיי, שבמקום בן זוג ושותף שאיתו אני יכולה לחלוק יש לי עוד סוג של ילד בבית שאני צריכה לדאוג לו ולטפל בו.... והדבר האחרון שאני רוצה זה סקס. אני מרגישה שגם ככה אני נותנת לו הכל (רכב מהעבודה שלי, כביסה, לארח חברים, לצאת לטיולים, מסעדות,הופעות, גיהוץ...- כל פעם שהוא משתולל עם כסף אני נאלצת להיות המבוגר האחראי ולהסביר למה אי אפשר לצאת למסעדה פעמיים באותו שבוע, ולמה זה לא בסדר שהוציא 500 ש"ח על אקווריום בלי להתייעץ איתי בכלל... - זה בין הדברים שהכי מתסכלים אותי - כי בעלי הוא איש כספים שהיה אדם מאוד מחושב ואחראי) וממש לא מתחשק לי לשכב איתו. הוא כמובן ממורמר וסופר את הימים מאז הפעם האחרונה, קורא לי "פריג'ידית" ושואל איפה חיית המיטה שאיתה התחתן. הייתה תקופה שניסיתי את שיטת "עם האוכל בא התאבון" - ממש הכרחתי את עצמי מתוך מחשבה שאני כמובן אהנה ואז "יבוא לי" יותר אבל זה לא עבד. אני אכן נהנית מבחינה פיזית - אבל זהו - רק מחכה שייגמר כדי לעשות וי על המטלה הזו... גם כל הזמן תמהה איך זה שעכשיו אני 10 ק"ג מעבר למה שהייתי כשהכרנו - ולכאורה עכשיו הוא כן נמשך אליי? אולי פשוט משעממם לו נורא?
לא יודעת מה לעשות,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל להסביר, אך לא לפתור...
דורית כהן26/05/2013יעל היקרה, ראשת, המון תודה על התיאור המפורט והמדוייק, שמאוד עוזר להבין לעומק מה קורה.
משיכה מינית מתחילה מן המוח, והולכת ונבנית ע"י אינטראקציה של מחשבות, רגשות, אליהם מצטרפים רכיבים תחושתיים, הורמונאלים, אשר "מולידים" עוד מחשבות בכיוון מיני וכך הלאה, סוג של כדור שלג המורכב שכבות שכבות. לפחות כך אני מאמינה שזה קורה במוחנו, ומשפיע על אברי הגוף עד שאנו חווים תשוקה מינית.
כאשר המחשבות תפוסות בדאגה לעתיד כפי שתיארת, ובכעס ובאכזבה, אין מחשבות מנוגדות שיגברו עליהן ויאפשרו את תחילתו של "כדור השלג".
בידקי את עצמך ואולי תגלי שביום מסויים שבו הוא יעשה משהו שיפתיע אותך לטובה, או ילך לראיון עבודה מבטיח - פתאום כן תצליחי לראות אותו בהקשר מיני ולחוש קצת תשוקה.
אין לי כאן הצעה מעשית לפתרון הבעייה, אלא רק הסבר. אני יכולה להבין שאת לא יכולה פתאום לשנות את איך שאת תופסת אותו - לא מפרנס, לא מחושב כלכלית, תובעני בסקס, עוד "ילד" - לדמות אחרת כפי שראית אותו בתחילת יחסיכם.
אני מקווה מאוד שהוא יקח עצמו בידיים - בוודאי גם לו המצב מאוד לא נעים.
לדעתי סקס הפך להיות עבורו נקודת אור בחיים המשמימים שלו ולכן הוא מחפש זאת, כי אין לו יותר מדי נקודות אור.לכן הוא גם כל כך מתוסכל כאשר אינך רוצה אותו.
זה שהוא קורא לך פריג'ידית - אל תאמצי זאת לתוך הדימוי העצמי שלך...אינך כזאת, עצם העובדה שבעבר היה לכם סקס מעולה מוכיחה זאת.פשוט יש עוד כמה תנאים בסיסיים שלא מתקיימים - והם אלו שאינם מאפשרים לך להרגיש את התשוקה הבסיסית שתאפשר לך לרצות להתקרב אליו.
אני מאמינה שעם השנים אתם תמשיכו להרגיש את הנדנדה הזאת שבה כל פעם מישהו אחר ירצה סקס יותר מן השני. מאוד יתכן שאחרי שהוא ימצא עבודה ואת תרגישי משיכה כלפיו - הוא יאבד עניין וייתפס פתאום למשקל העודף שלך...זה ממש לא משהו פיזי אלא תגובה נפשית מורכבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)