מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעל חסר אחריותסיגל26/05/2013
הי. אנחנו נשואים מזה 3 שנים ולפני שנה וקצת נוספה לנו ילדונת מתוקה
הבעיה שאני לא סומכת עליו כי אין לו מודעות והוא לא משגיח עליה טוב ממש בקטע של סכנה ואני פוחדת להשאיר אותה איתו. הוא גם לא מחליף לה חיתולים, ועד היום למעשה לא קילח אותה מרצונו כמובן לא בגללי. אני דווקא מאוד רציתי שיהיה שותף אבל הוא סירב ולמעשה הכל נפל עליי. יש לציין שיש לו הפרעת קשב שאינני זוכרת את השם המדוייק שלה אבל לא משהו רציני שמצריך כדורים.איך אני אומרת לו למעשה במילים יפות שהוא לא כשיר לשמור עליה או להיות איתה בבריכה או דברים דומים? כי שוב, הוא מסוגל פתאום לא לאחוז בה וקל מאוד להסיח את דעתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההורות- של שניכם
עדי בדיחי27/05/2013שלום לך סיגל,
יש פה שני דברים- האחד שהוא לא מראה יוזמה ונכונות לסמוך על עצמו, והשני, בקשר ישיר- את לא סומכת עליו, בגלל ההתנהגות הזאת שלו.
מהמעט שכתבת לנו אני מבינה שאם הוא לא יוזם מרצונו למשל מקלחת לילדה, הוא לבטח חש שאינו בטוח בעצמו- ואת למעשה מאששת את החשש הזה. נכון, יש הורים שיותר "בעייתיים" מהבחינה הזאת- מתקשים לצפות מצבים לא נעימים מראש ולא מספיק "ראש גדול" כשהם לבד עם הילד החדש שהגיע. אבל- חשבי על זה בצורה הזאת - לבטח תרצו עוד ילדים בהמשך, מה יהיה, כל פעם את תהיי הבייביסיטר שלו, בכך תכבלי את עצמך, וגם אותו בו זמנית? בינתיים תשדרי לו ולילדים שאי אפשר לסמוך על אבא.
במקביל, כשאת מדברת על הפרעת קשב, אני מבינה שזה משהו שהוא מודע אליו. אפשר להגיד לו בעדינות שאולי בשל ההפרעה, קשה לו לפעמים לעשות גם וגם או להתרכז באיזושהי משימה. נסי לברר איתו איך הוא מרגיש כשהוא לבד עם הילדה, או מה הוא ירגיש כשיקלח אותה לבד- ממה חושש, למה לא יוזם זאת? אולי כאן הוא יגיד שהוא מתקשה, ומשם תוכלי להמשיך לכך שאת גם מתקשה לראות אותו לבד עם התינוקת- לא כי "את לא סומכת עליו", אלא כי את שמה לב שקשה לו. ואז לנסות להגיע לפיתרון יחד.
מה שמטריד אותי הוא שהוא חש את העובדה שאת לא נותנת לו מספיק אמון והוא בעצמו לא מאמין בעצמו- וזה לופ. עכשיו כשזאת תינוקת זה מצב אחד, אבל כשהילדה תגדל היא תחקה את המודל שלך, כמו בעוד מצבים, והיא תקלוט מהר ממה שאת חושבת- שעל אבא אי אפשר לסמוך. ואי אפשר להישאר לבד עם אבא. כדי לנטרל את המצב הזה, עלייך להגיע איתו להידברות כנה, עדינה, ולהסביר לו מה את רואה- את הקושי שלו. ולא לשים את הדגש על כך שאינך סומכת עליו, זה עלול להיות מאוד לא נעים ולהביא לויכוחים סביב אמון- נושא שצריך לשמור עליו טוב טוב ולהעלות אותו במצבים קריטיים.
הייתי מנסה להוריד את הטייטל ששמת "בעל חסר אחריות" מהלקסיקון הזוגי שלכם- שוב, אני מבינה שיש מצבים שאת ממש לא סומכת עליו, אבל אם לא תאפשרי לו כלל לבצע מטלות, ואם תשתלטי לחלוטין על תפקיד המטפל - את תמצאי את עצמך מהר בלי עזרה. יש לתת לו את כל המשימות שאת יכולה, תוך פירגון ופידבק חיובי על מה שכן עושה טוב. בשיחה איתו ניתן לחלק- מה את עושה ומה הוא עושה, ברבות הזמן את תחושי שכשהוא מאמין בעצמו- קל לו יותר, וגם לך באופן ישיר.
מאחלת הרבה בהצלחה בהורות החדשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להודעה
סיגל28/05/2013היי, תודה שחזרת אליי בהקדם.
אני רק רוצה ללבן את שורש הבעיה- הוא לא היה שותף עוד לפני שהיא נולדה- גם כשהיה לנו כלב הוא לא טיפל בו ורק אני הוצאתי אותו לטיולים לדוגמא. הוא פשוט עצלן- זו המילה. לי מאוד קשה עם זה ואני מקנאה בזוגות שהבעל הוא שותף פעיל ויוזם ואני יודעת שאי אפשר לשנות אותו אז ניתן רק להשלים עם המצב. לאחרונה עשינו רשימות של "חלוקה בנטל" והוא לקח על עצמו משימות שונות בבית שזו התקדמות, אבל עדיין הטיפול השוטף בילדה- נשאר אצלי. בראייה לרחוק אני יודעת שזו בעיה והייתי רוצה לשנות אבל ניהלתי איתו שיחות ולאתר את הבעיה האמיתית שלו להחליף חיתול למשל- אין לו סיבה אמיתית. תחילה הוא האשים אותי- שאני מורידה לו את הביטחון (מה שנכון היה לחודשיים הראשונים לאחר הלידה) ולאחר שמיצה את התירוץ הזה השתמש ב"פשוט לא רוצה, עזבי אותי" יש לציין עוד משהו מוזר- הוא נגעל מפירות בצורה קיצונית- לא נוגע, לא מסוגל להריח, לא לקנות בסופר. כשעובר לידי כשאני מחליפה לה חיתול הוא משמיע קולות כגון "איף"..עוד אני רוצה לציין שלפני הלידה ובכלל ההריון- הייתי בטוחה שהוא יהיה אבא נהדר, הוא עשה רושם של אחד שישתף פעולה ומאוד התלהב להביא ילד לעולם. מאוד הופתעתי לרעה ותקועה עם המרירות הזו. לא נראה לי שגם טיפול זוגי יעזור כי השינוי צריך לבוא ממש מתוכו והוא די אטום. כמובן שגם אני תרמתי לבעיה והנצחתי אותה, אולי כי היה לי מודל כזה בבית של אבא שלא עוזר לאמא עם הילדים ובבית, אלא רק עובד עד מאוחר השאלה אם טוב לי עם זה? לא כל כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוויית ההורות שלו שלילית
עדי בדיחי28/05/2013הי סיגל,
חשוב להתמקד במטלות שכן לקח על עצמו. עכשיו כשנתת תמונה רחבה יותר, יותר ברור מה את חווה. מאוד יתכן ואת משחזרת דפוס של המשפחה, אבל זה לא אומר שכך זה חייב להישאר. מצד אחד את רוצה שיעשה יותר, מצד שני את זאת שעושה ופחות מאפשרת לו. לכן חלוקת המטלות היתה צעד חשוב וטוב, וגם אם בהתחלה הוא פחות יטפל בילדה, אולי בהמשך (גם כשאת תשחררי), יהיה קל יותר ואולי יזום. את יכולה לנסות לתת לו לטפל בה לידך, מבלי להעיר הערות בכלל- פשוט לתת לו להתמודד.
מה שכן, הערות כמו "איף" הוא יכול לחסוך ממך- ועל זה כדאי לדבר איתו.. אני מכירה מישהו ששם מגבונים בנחיריים כל פעם שהחליפו לילד שלו.. כך שאת במצב ממש טוב :)
נסי להבין- התינוקת לא גדלה אצלו בבטן תשעה חודשים- החיבור הוא שונה לחלוטין. אנחנו כאימהות נשתמש בכל אמצעי להתחבר לילד, וההיקשרות היא מאוד מאוד חזקה, כמעט שלא ניתן להפר אותה. לא כך זה עם אבות- זה חיבור איטי יותר.. אחר.
אני רוצה שלפחות בשלב ראשון תנסי להעלות לו את הביטחון. הדימוי שלו מולך לא שווה ערך, הוא קולט אותך וקולט את הציפיות שלך ממנו ואת חוסר שביעות הרצון. גם "לא רוצה" הוא סוג של התנגדות חזקה וכנראה מפאת כך שכבר מהתחלת ההורות שלו לא היתה לו חוויה טובה. חשוב שוב- לתת לו לעשות דברים לילדה או איתה (לשחק, סיבוב בחוץ, לטפל) ואת יכולה להיות באיזור ולקחת על עצמך להגיד לו ר-ק מילים טובות, ולא להעיר לו בכלל.
לגבי פירות- יש אנשים עם "שריטות" כאלה ואחרות- לא אוהבים לגעת, את המירקם או נדחים ממאכלים מסוימים. זה קורה. אני מכירה מישהו שלא יכול לסבול מירקם של דייסה או של דני. כל אחד והחבילה שלו.
אם לא טוב לך עם המודל של האבא, ואת לא רוצה לשחזר אותו עליו- נסי לעבוד על הדברים שציינתי.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סיגל28/05/2013תודה רבה לך עדי, התעודדתי בזכותך ובהחלט אנסה ליישם את העצות שנתת
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, אנא עדכני..
עדי בדיחי29/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)