מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיי אישות דועכיםאלמוני28/05/2013
שלום לכולם
אני ואשתי נשואים מספר שנים עם ילדה בת שנתיים. שנינו סטודנטים וגם עובדים מעט. זמני האיכות שלנו יחדיו מעטים וקצרים, הדוחק הכלכלי רב. בדר"כ כשבתנו המתוקה ישנה אשתי מאוד עייפה כבר ואין לה כוח לכלום. למרות כל זאת בשבח והודיה לה"י הזוגיות שלנו טובה (כך נראה לי), אני אוהב אותה מאוד, והיא אותי, אנחנו מסתדרים, פותרים בעיות ולא רבים הרבה. הבעיה מתחילה בחיי אישות, כמו כן המריבות (ב"ה אין הרבה) סביב נושא זה.
עד שנולדה לנו בתנו המתוקה היינו שוכבים בין פעם בשבוע לפעם בשבועיים (במסגרת הימים בהם אנו מותרים - אנחנו דתיים). אני תמיד רציתי יותר ותמיד ריחף מעליי קושי עצום להתגבר על עצמי. אני מוכרח להודות שלמדנו על עצמנו שבכל הפעמים, מעט הפעמים, שהצלחתי להחזיק עד שהיא תיזום, היה הרבה יותר מהנה.
מאז שנולדה בתנו המתוקה המצב בשבילי ממש קשה. בשנה - שנה וחצי האחרונות אנו חיים חיי אישות בין פעם בחודש לפעם בחודשיים. במשך הזמן שאנו מותרים המגע שלי מלחיץ אותה וגורם לה להדחות ממני, ואני מצידי מנסה לגעת כמה שפחות, לפעמים מצליח ולפעמים לא. עד שאנו לבסוף עושים זאת גם אז לא תמיד משהו ובדר"כ זה בא ממני ובסוף אני מגלה שהיא לא ממש רצתה, רק קצת, ואופפת אותי תחושת החמצה שלא התגברתי על עצמי. חלק גדול מפעמים אלו גם היה באישון לילה, למעשה הערתי אותה והצלחתי לפתות אותה, ובסוף כל אחד מסוגר בעצמו, היא עם כך שהפרעתי לה לישון ואני עם ההרגשה הרעה שהסבתי לה ועם רגשות הכישלון שלא החזקתי את עצמי.
בכל פעם שמגיע ליל הטבילה אני מנסה להחזיק את עצמי עוד יום ועוד יום עד שבסוף זה נגמר בחיי אישות לא משהו ושוב לשנינו התחושה שהיה "בסדר" או אפילו "לא משהו", או במקרה הגרוע יותר מריבה על זה שאני כל הזמן נדבק ורוצה... והיא לא.
כואבת לי המחשבה שלפעמים בגללי היא מקבלת את התחושה שהיא לא מספיק טובה בשבילי, שזה לא נכון כי אני אוהב אותה. אני גם יודע באיזשהו מקום שהפתרון טמון בי ובהתגברות שלי על תאוותי אליה ובכל זאת בכל פעם מחדש קשה לי להחזיק מעמד וכך אנו מתגלגלים זמן רב.
הלוואי שאקבל עצה או כח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלק מהפאזל חסר לי
עדי בדיחי28/05/2013שלום אלמוני,
ראשית טוב לקרוא שאתה מרוצה מהזוגיות שלך ואתם יודעים לפתור בעיות. נשאלת השאלה למה כאן, בנושא כזה, אתם לא מצליחים להידבר עליו ולהגיע לפיתרון.
יכולות להיות כמה סיבות, מבחינתה- השינויים ההורמונליים לאחר לידה, התפיסה שלה את עצמה כאשה, התפיסה שלה אותך לאור התפקידים שלך (מפרנס, יוזם עזרה בבית וכו'), האם המשיכה שלה השתנתה.
המצב שתיארת בו אתה מתאפק וגם חש אשמה אם לא הצלחת (וזה ניכר מהודעתך)- הוא לא מצב סביר ובטח שלא באשמתך. אף אחד לא מצפה מגבר (גם לא גבר דתי) להתאפק (בזמנים שהיא מותרת לך) ולבסוף לנחול אכזבה- ועוד מעצמך. ברור שמדובר כאן בבעיה זוגית (הכוונה לבעיה רגשית הרבה לפני "בעיה מינית", כי אני לא בטוחה שרק בזה מדובר), ולא בבעיה שלך- כי לא התאפקת. חשוב מאוד לא לחוש את האשמה הזאת, כיוון שיש לנו חלק חסר- מה קורה איתה מבחינת המשיכה אליך, או איך היא תופסת בכלליות מיניות ומערכת יחסים אינטימית.
אני מאמינה שעם פוטנציאל זוגי כמו שלכם- שסה"כ אתם מצליחים לפתור בעיות, אתם תצליחו לפתור גם את זאת. אמנם קשה יותר בחברה הדתית למצוא הכוונה והדרכה, אבל זה אפשרי. בשלב הזה הייתי מציע לבדוק בדיוק מה היא חווה ולמה היא לא מרוצה.
בברכת הצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלמוני -
בני29/05/2013היי
מעבר לדברים הנכונים שכתבה לך עדי ברצוני להוסיף כמה מילים ומקווה שהמצב אצלכם ישתפר לטובה.
אני מבין אותך!
מצד אחד "אתה רוצה שהיא תרצה" כדי להרגיש נאהב ורצוי כפי שאתה אוהב וחושק בה, ומצד שני אתה לא יכול לחכות ולחכות לה שוב ושוב עד שהיא תתרצה ותסכים, מה גם שאתה לא מעוניין שייעשו לך טובות...
אז תראה איש יקר!
אין פתרונות קסם וגם אין מדד לכמות הפעמים שאתם אמורים להתנהל ולהרגיש שאתם כמו כל זוג נורמאלי...כי לכל זוג יש את הצרכים המיוחדים והייחודיים משלו,
ולכן דעתי שעליכם לבצע שינוי מיידי של סדריי העדיפויות שיביאו אתכם להשקיע בדבר הכי חשוב ומהותי בקשר הזוגי,
> אתם חייבים לגנוב זמן איכות בכוח כדי לא להגיע למצב של הזנחת הקשר.
לגביי הבעיה שציינת נראה לי שלקחת פיקוד + רגשות אשמה על כל הנושא ושלא בצדק! זה לא בריא לך וגם לא מוסיף לזוגיות שלכם.
> ראשית עליך להבין ולהפנים שהבעיה היא שלכם ביחד ולא שלך!
עד שאתה מנסה לרצות אותה ולגרום לה לרצות לקיים עימך יחסים בכל פעם מחדש...תעבדו על הנושא ממקום אחר לגמרי,
אני מסכים עם מה שכתבה לך עדי שהעיקר חסר מן הספר...מהדברים שכתבת לא ברור מה היא עמדתה של אשתך והרצון שלה (אם בכלל...)להשקיע "בתבלין" של מערכת היחסים.
תצטרכו לעבור על ציר הזמן מיום היכרותכם ולבדוק - - -
1. מה היה אז ומה השתנה היום?
2. מתי הייתה הפעם הראשונה שאתם זוכרים שהיא הגיבה לחיזורים שלך לא טוב? אם לא תעלו על הבעיה לבד תאולצו לגשת לאנשי מקצוע דבר שרבים וטובים נעזרים בו מידיי יום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלקים חסרים
אלמוני29/05/2013ראשית תודה רבה על התגובות, אני שמח לשמוע שאני באמת בסדר - זה מחזק.
כתגובה לבני אספר כי באמת השתדלתי להיות יותר בבית בחודשים האחרונים, זה באמת עוזר לקשר הרגשי שלנו, אך לא בטוח שזה ממש עוזר לקשר המיני. חשבתי מעט ברצינות רבה על טיפול זוגי, אולם טיפולים אלו יקרים מאוד. היות ואנחנו סטודנטים המשכורות (ולכן גם ההוצאות) שלנו נמוכות מאוד, על כן אינני בטוח שאנו יכולים לאפשר זאת לעצמנו. אני חייב לציין שיש בי גם חשש שטיפול יגרום לנו להעלות דברים שעד כה לא נראו לנו כבעיות ופתאום הם יהפכו לבעיות והדבר יצור מתחים מיותרים בינינו.
באשר לנקודות שהעלתה עדי, אכן אשתי השתנתה כתוצאה מהלידה, בגופה, אולי גם בהסתכלות על הדברים שציינת. אנחנו באמת לא מדברים הרבה על מיניות ומשיכה מינית היות וזה יוצר אי נוחות בקרבה, ואף גורם לה להתרחקות. החשק המיני שלה באופן כללי חלש מאוד, ורוב הזמן לא חסר לה כלל הקשר המיני. נוספת על כך בעיה שהייתה לנו מאז שהתחתנו: אולי המגע שלי היה לוחץ מידי, אך תמיד היה קשה לאשתי לקיים חיי אישות בליל הטבילה, או יום לאחריו ולרוב נאלצתי להתאפק כמה ימים. כעת אני מרגיש שהיא מצפה ממני לאיפוק רב יותר כמו שתארתי במכתב הראשון. כיוון שאנו מתקשים לדבר על הנושא אני ספקן לגבי מה שאמרת, שנתגבר על זה בזכות הזוגיות, שטובה ב"ה. כמעט תמיד בכל פעם שהנושא עלה לשיחה בינינו נוצר מתח באויר ואי נוחות ולפעמים אפילו נגררנו לתוך מריבה, ברור שמצב כזה רק מוריד את החשק המיני ולוקח המון זמן עד שהוא חוזר.
בטוחני שגם היא תהנה יותר אם הקשר שלנו יהיה מורכב מקשר מיני מחד וקשר ריגשי מאידך. חשוב לי מאוד לציין גם שאני מאוד מעריך את אשתי, כאשה, כאם וכאדם ואינני מאשים אותה כלל וכלל באף אחד מהדברים שכתבתי.
אני מקווה שלא החסרתי פרטים חשובים.
אשמח לתגובות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
עדי בדיחי29/05/2013שלום שוב אלמוני,
תודה לך על הפירוט. קודם כל שוב ראוי לציין את האהבה והראיה שלך אותה, ההכלה והדאגה שניכרת מכתיבתך. ישר כח.
אני מתחילה להבין שהבעיה היא יותר אישית שלה- כבר מהתחלה היה קושי ברור עם הנושא האינטימי והיתה לה נטיה לדחות את מועד המפגש האינטימי ביניכם.
אני מסכימה איתך לגבי טיפול זוגי, ויש מחירים מסובסדים לסטודנטים- זה קיים. צריך לברר באיזור מגורכם, קופ"ח וכו'. יש מטפלים פרטיים שנותנים הנחות ושווה לברר.. אני חושבת שההשקעה הזאת יכולה להשתלם לטווח ארוך ולברר איך כן ניתן, אפילו כהתחלה- אחת לשבועיים, לקבל יעוץ או שיחה. החשש שלך מטיפול- מובן ולגיטימי, אך בד"כ המטפל יודע לנווט את התהליך הטיפולי ואתה כאדם מודע לקשר, למערכת היחסים ולעצמך- יכול לבחור לפתוח איזה נושא שתרצה. אם יהיה נושא שיפתח והמטפל ירגיש שזו בעיה- אתה מוזמן לחלוק על דעתו, וזה בסדר.
אני מבינה שאין לגמרי תקשורת פתוחה על היחסים האינטימיים- אולי זה עינין תרבותי, מה שבטוח זה פוגע ישירות בקשר שלכם. כשלא מדברים על נושא מסוים- הוא גדל. השתיקה מאוד רועמת והבעיה מתעצמת. כשמדברים על הבעיה ונותנים לה שם- הרבה יותר פשוט לטפל בה. ככל שאני קוראת את מה שכתבת עולה תמונה ברורה , שאשתך חווה מצוקה בעת חוויות מיניות, ויהיה כדאי שתנסה לטפל בזה, מה גם שהיא צריכה להיות מודעת להשלכות- זה פוגע בך ובקשר. הנושא האינטימי גם בתוך עולם היהדות שמצניע, ובצדק, את הנושא הזה- גם שם יש חשיבות משמעותית ועצומה להיבט האינטימי. ויש בקהילה הדתית מטפלים, אנשי חינוך ויועצים שיכולים לתת לכם מעט הכוונה.
לסיכום, היה אידיאלי אם היא היתה מכירה בבעיה שלה, ומנסה לקבל טיפול אישי בשלב ראשון. אם לא, יש לברר על טיפול זוגי שאתם יכולים להרשות לעצמכם ומשם להמשיך הלאה. אני מבטיחה לך שזאת השקעה שתשתלם לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אלמוני29/05/2013ממש המון תודה!
אין לך מושג כמה התמיכה והעצות הללו עוזרות לי. אני פתאום מבין שבאמת יש לנו בעיה, אפילו שאנחנו זוג די צעיר, ואילו רק הייתי חושב בכלל לפנות לפורום מסוג זה לפני שנה או קצת יותר אולי הייתי חוסך לנו הרבה.
אני באמת אבדוק מחירים והמלצות באזורנו ואחשוב איך אדבר על כך עם אשתי, וב"ה באמת לשם שמים אני מקווה שזה יתגלגל לכיוון טוב.
אין מילים בפי מלבד תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה, תשוב לעדכן..
עדי בדיחי29/05/2013שלום אלמוני,
בשמחה! אתה מוזמן תמיד לשוב ולהתייעץ. אם תרצה עזרה או כיוון לגבי טיפול אתה יכול לשלוח לי מייל ואנסה לעזור לכם למצוא מישהו מתאים.
בברכת הצלחה! וישר כח על הגישה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלמוני -
בני29/05/2013היי
מסכים עם כל מילה של עדי וכמו תמיד מרגיש צורך להוסיף...
הבעיה היא אכן שלכם כזוג והדרך לפתור אותה עוברת בהבנה עמוקה שלא משנה מי התחיל ומי התחיל להחזיר...מה גרם למה וכו'...
מכאן ואילך >>> אתם לוקחים אחריות כל אחד על הצד שלו ומנסים לבוא עד כמה שניתן לקראת הרצונות והצרכים של השני,
- כדי שאשתך תסכים לצעוד כמה צעדים לכיוונך יהיה עליך ללמוד כמה כללים חשובים שיעזרו לכם לרדת לעומקם של דברים,
- אני לא רוצה לרוץ לפתרונות או להעלות השערות אבל על פניו זה נראה כמו אי מוכנות רגשית ופיזית של אשתך לחיי אישות תקינים, ייתכן גם שלא קיבלתם הדרכה מתאימה כך שהכל פתוח וניתן לשפר ולתקן כי אתם עדיין צעירים מאוד וחבל על כל יום של סבל שעובר עליך ועליכם,
אני מוכן לכוון אותך דרך המייל ולהעשיר אותך קצת מניסיוני המקצועי והאישי - תבקש מעדי את המייל שלי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)