יחסים לא ברורים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יחסים לא ברורים
    תמר
    28/05/2013

שלום לכולם,
    אני נמצאת במצב מאוד מבלבל וזקוקה לעצתכם.
    אני בת 24 וכבר חודשיים יוצאת עם בחור בן 30 שהכרתי באתר היכרוית.
    מהדייט הראשון ידעתי שאני הולכת להתאהב, הוא בדיוק הגבר שחיפשתי תקופה ארוכה, יש בינינו כימיה מטורפת וכיף לנו מאוד יחד.
    הבעיה היא שהוא מראה סימנים שאני לא מצליחה לפרש לאחרונה. אנחנו ממש בהתחלה וזה כבר מאוד אינטנסיבי, לפני חודש נפטרה אחותו לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן , הייתי שם בשבילו בשבעה וגם היום מנסה לתמוך כמה שאפשר (למרות שהוא לא אוהב לשתף ולא מראה כלום), זה מאוד קשה לי להתמודד עם המצב הזה הכל נורא חדש לי, ואנחנו לא מכירים מספיק ככה שאני לא יודעת לפרש אותו עדיין. מצד אחד הא מאוד חם ודואג, יש בינינו תקשורת מילולית ופיזית טובה, הוא מתקשר כמה פעמים ביום, אנחנו נפגשים פעמיים בשבוע (אני גרה בעיר אחרת וסטודנטית והוא עובד המון) אבל זה עדיין מרגיש לי שהוא לא נפתח רגשית לחלוטין, אני כל הזמן שואלת אותו אם הוא צריך קצת חופש ולהתרחק אבל הוא טוען שלא והכל בסדר.. אני יודעת שהוא עבר המון בחיים ועכשיו גם המשבר האחרון מוסיף , אבל מה שהכי הדאיג אותי אתמול שהוא פתאום אמר לי שהוא רוצה לברוח לח"ול , לא טוב לו כאן בארץ והוא מעוניין להגר בעתיד למדינה אחרת. זה כאב לי מאוד לשמוע כי באמת שבניתי על עתיד משותף איתו, ואני מבינה מכך שהוא לא. שאלתי מה יהיה איתי? הוא אמר אני לא יודע להגיד לך.
    הראש אומר לי לחתוך ולברוח מהר, והוא גם ראה שכנראה זה מה שאני הולכת לעשות, אבל העדפתי כמה ימים לחשוב על הכל (התנהגתי כאילו הכל בסדר לידו).
    האם הוא מדבר ככה בגלל האבל, או שבכלל זה לא הפואנטה פה, אלא שהוא פשוט דוחף אותי הצידה וזו הדרך שלו לגמור את הכל?
    חשוב לציין שאחרי השיחה הוא התנהג נורמלי לגמרי, חיבק ונישק אותי, אמר לי כמה כיף לו איתי וכמה חשוב לו שבאתי אתמול (ובד"כ הוא לא כל כך חושף רגשות)
    האם הוא משחק איתי? ומושך אותי סתם ככה?
    אשמח לעצות,תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחסים לא ברורים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לבדוק שוב, ולקבל החלטה

עדי בדיחי
    29/05/2013

שלום לך תמר,

קודם כל מצער לשמוע מה שעובר על הבחור. נשמע שהוא אבוד, תלוש, לא בדיוק מוצא את עצמו והאבל על אחותו רק מוסיף כאב בלתי נגמר. לאבד אדם קרוב הוא אחד המשברים הקשים והמורכבים שאדם עובר בחייו, ואת צודקת- אינך מספיק מכירה אותו ואת תגובותיו כדי לדעת מה הוא צריך. את גם צודקת שחוויה כ"כ קשה בתחילתו של קשר עלולה להעיב- דווקא כי ההתחלות אמורות להיות אחרות, קלילות יותר.

הרצון שלו לברוח יכול לחדד יותר את תחושת הכאב ואת התסכול, וזה יכול גם להיות רעיון שהיה לו עוד קודם- את לא ממש יכולה לנבא ולדעת מה גרם למה. והאמת, זה גם לא ממש רלוונטי עבורך. הבחור אומר במפורש שאולי לא ישאר בארץ ולא יודע מה יהיה איתך, איתכם. זה ברור מדבריו שהוא לא מחויב עד הסוף. הוא מבולבל, חצוי, נמצא כנראה רגשית במקום מאוד חסר וודאות. זה בסדר- טוב שהוא משתף כדי שתדעי איפה את עומדת. אני לא בטוחה שהוא רוצה לגמור את הקשר כמו שהוא מעדכן אותך איפה הוא נמצא כרגע בחייו, לאור כל מה שהוא חווה בחייו.

אני כן הייתי מציעה לקחת את הקשר מאוד לאט, מאוד בזהירות כדי לא להיפגע ממנו בהמשך. אם קשה לך- את יכולה גם לקחת פסק זמן ולהתנתק, אבל חשוב שהוא ידע מה הסיבות, חשוב להידבר על הנושא לפחות עוד פעם אחת ברצינות- כדי לשלול גחמה של אותו הרגע, ז"א, כדי לברר בדיוק האם ולמה הוא מתכוון ועד כמה זה היה "רגע של פסימיות ולזרוק הכל", או משהו שבאמת הוא שוקל ברצינות. ואם זה ברצינות ואת אינך מתכוונת לחיות את חייך בחו"ל, הרי שאין מה להיכנס לקשר כזה ולהעמיק בו.

מאחלת לך הרבה בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו